ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ερυθρός Αστέρας 77-76 (vid)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ερυθρός Αστέρας 77-76 (vid)
Ο Στέφαν Γιόβιτς υπέπεσε σε βήματα στην ανεπανάληπτη ευκαιρία του Ερυθρού Αστέρα για το break στη Μόσχα κι η ΤΣΣΚΑ... άντεξε (77-76) για το 2-0 στα playoffs της Euroleague.

Ο Ερυθρός Αστέρας είχε πάθος και στο δεύτερο παιχνίδι στη Μόσχα, φρόντισε να δυσκολέψει την ΤΣΣΚΑ μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, ωστόσο τα βήματα του Γιόβιτς -που έκανε καλή τέταρτη περίοδο- στάθηκαν μοιραία. Ο Βοροντσέβιτς έχασε και τις δύο βολές στα -2'' κι ο Κίνζεϊ πέταξε την μπάλα στο καλάθι στη λήξη, χωρίς να έχει καμία τύχη για το τελικό 77-76.

Πλέον, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη πηγαίνει στο Βελιγράδι για το πρώτο match ball της σεζόν, ωστόσο οι Σέρβοι τους απέδειξαν πως στην πρώτη τους συμμετοχή στα playoffs δεν είναι πρόθυμοι να...πέσουν εύκολα.

Ο Κάιλ Χάινς ήταν ο κορυφαίος των γηπεδούχων, ενώ από την άλλη μεριά Στέφαν Γιόβιτς σταμάτησε στους 15 πόντους.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Ερυθρός Αστέρας μπήκε σε ακόμα ένα παιχνίδι αποφασισμένος να παλέψει για ό,τι καλύτερο. Έτρεξε, εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (7 λάθη στο 10', 9/9 βολές) και καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ. Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να βρουν ρυθμό ούτε στη συνέχεια και τα περισσότερα σουτ που επιχειρούσαν ήταν από την περιφέρεια. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Μοσχοβίτες κατάφεραν ανά διαστήματα να πάρουν μικρή διαφορά, όπως στα μέσα της τέταρτης περιόδου έπειτα από το καλάθι του Χάινς και τις 2/2 βολές του ντε Κολό (68-62 στο 35'). Ο Γιόβιτς όμως βρήκε στόχο από τη γραμμή των βολών, όπως κι έξω από τα 6,75μ. κι έκανε ξανά ντέρμπι το παιχνίδι (70-68 στο 36'). Ο Μίλος Τεόντοσιτς που δεν επανέλαβε την εμφάνιση του Game 1... απάντησε στο τρίποντο του Γιόβιτς (77-75 στο 39'), ενώ ο Κίνζεϊ έκλεψε σε κρίσιμο σημείο την μπάλα από τον Τεόντοσιτς και βρέθηκε στη γραμμή των βολών (77-76 με 1/2 στο 39'38''). Ο Νάντο ντε Κολό έχασε εύκολο καλάθι, αλλά στην τελευταία επίθεση του Ερυθρού Αστέρα ο Γιόβιτς έκανε βήματα (στα -2'') κι ο Βοροντσέβιτς αστόχησε και στις δύο βολές για να... τελειώσει το παιχνίδι.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Οι Τεόντοσιτς και ντε Κολό έκαναν λάθη σε κρίσιμα σημεία κι ο Κάιλ Χάινς τη διαφορά. Ο Αμερικανός άσος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 19 πόντους και μόνο ένα άστοχο σουτ (8/9δίπ., 3/3βολ.), 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και κανένα λάθος σε 35:25.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Στέφαν Γιόβιτς μπορεί να ήταν καθοριστικός στην τέταρτη περίοδο, ωστόσο υπέπεσε σε βήματα στο πιο κρίσιμο σημείο.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Όλα κρίθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο Στέφαν Γιόβιτς δεν εκμεταλλεύτηκε την κακή επίθεση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και θέλησε να πάρει πάνω του την τελευταία προσπάθεια της ομάδας του που κατέληξε σε βήματα. Ο Τσίρμπες έστειλε στα -2'' τον Βοροντσέβιτς στη γραμμή των βολών κι οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία να κάνουν την έκπληξη.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας τις δύο νίκες κι ο Ερυθρός Αστέρας τη μαχητικότητα έδειξε.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας τα πολλά λάθη στο πρώτο ημίχρονο που είχε 11, ενώ ο Μίλος Τεόντοσιτς ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 5 λάθη. Ο Ερυθρός Αστέρας τα βήματα του Γιόβιτς.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 44-48, 63-60, 77-76

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ-ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 2-0
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ερυθρός Αστέρας 84-74
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ερυθρός Αστέρας 77-76
Ερυθρός Αστέρας-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 18/4 21:45
Ερυθρός Αστέρας-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 20/4 21:00*
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ερυθρός Αστέρας 26/4 20:00*
*Αν χρειαστεί