Φενέρμπαχτσε - Ρεάλ Μαδρίτης 75-69 (vid)

Φενέρμπαχτσε - Ρεάλ Μαδρίτης 75-69 (vid)
Με το δεξί ξεκίνησε την προσπάθειά της για πρόκριση στο Final 4 η Φενέρμπαχτσε, η οποία επικράτησε μετά από ένα εξαιρετικό παιχνίδι της Ρεάλ με 75-69 στο πρώτο ματς της σειράς.

Η ομάδα του Ομπράντοβιτς ήταν καλύτερη και με μεγαλύτερά της όπλα τον Κώστα Σλούκα και την εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί της, λύγισε την... άστοχη πρωταθλήτρια Ευρώπης, υπερασπίστηκε την έδρα της και έκανε το 1-0 στη σειρά.

Από τη στιγμή που έγιναν γνωστά τα ζευγάρια των προημιτελικών το ζευγάρι της Φενέρμπαχτσε με τη Ρεάλ προμηνυόταν το πιο συναρπαστικό, κάτι που επιβεβαιώθηκε από το πρώτο κιόλας παιχνίδι.

Σήμερα, η Φενέρμπαχτσε ήταν πιο ψύχραιμη και πιο εύστοχη και εν τέλει πανηγύρισε τη νίκη, κάνοντας το πρώτο βήμα για πρόκριση στο Final 4 για ακόμη μια χρονιά.

Παίκτης-κλειδί ο Κώστας Σλούκας απόψε, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 17 πόντους (6/7 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 2/2 βολές), 1 ριμπάουντ και 2 κερδισμένα φάουλ.

Ο Έλληνας γκαρντ ήταν εξαιρετικός, δίνοντας πολλές λύσεις στον Ομπράντοβιτς στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου η Ρεάλ πραγματοποίησε την αντεπίθεσή της.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Οι δυο ομάδες μπήκαν αμφότερες παγωμένες στο παρκέ, όντας πολύ άστοχες και με αρκετά λάθη στο πρώτο δεκάλεπτο. Στη δεύτερη περίοδο η Φενέρ βρήκε ρυθμό και με επί μέρους 26-18 πήγε στα αποδυτήρια στο +12 (41-29). Στο δεύτερο ημίχρονο η κατάσταση άλλαξε άρδην. Η Ρεάλ βελτίωσε την άμυνά της, έβαλε μερικά δύσκολα σουτ και ξαναμπήκε για τα καλά στο παιχνίδι. Παρόλα αυτά στο τέλος δεν ήταν εύστοχη, σε αντίθεση με την Φενέρμπαχτσε και έτσι δεν κατάφερε να κάνει το break.

Η Φενέρ είχε καλύτερα ποσοστά ευστοχίας στα τρίποντα (40/23%), με τη Ρεάλ να επιχειρεί 34 σουτ πίσω από τα 6,75μ., αδυνατώντας πολλές φορές να περάσει τη μπάλα στο ζωγραφιστό.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Κορυφαίος παίκτης του αγώνα ήταν ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, ο οποίος σε 32 λεπτά είχε 17 πόντους (3/6 δίπ., 2/4 τρ., 5/7 β.), 4 ριμπάουντ, 2 λάθη και 5 ασίστ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Εκτός ρυθμού αγώνα ήταν ο Λίμα για τη Ρεάλ, καθώς στα 6 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ είχε 1 λάθος και 2 επιθετικά φάουλ.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Με το σκορ στο 72-66, 1'19" πριν το τέλος, η Ρεάλ είχε διπλή ευκαιρία να μειώσει στους 3 πόντους, ωστόσο τα τρίποντα των Κάρολ και Ρούντι δεν βρήκαν στόχο. Το τρίποντο του Σέρχιο, 11" πριν το τέλος δεν ήταν αρκετό, καθώς ο χρόνος που απέμενε ήταν ελάχιστος.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Η Φενέρ κρατά τη νίκη και το 1-0, ενώ η Ρεάλ την αντεπίθεση του δευτέρου ημιχρόνου που της επέτρεψε να ξαναμπεί στο παιχνίδι και να το διεκδικήσει μέχρι τέλους.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Η Ρεάλ την αδυναμία της να βάλει τη μπάλα στο low post και τα 34 τρίποντα συνολικά.

Τα δεκάλεπτα: 15-11, 41-29, 53-52, 75-69

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Φενέρμπαχτσε - Ρεάλ Μαδρίτης 1-0

Φενέρμπαχτσε - Ρεάλ Μαδρίτης 75-69
Φενέρμπαχτσε - Ρεάλ Μαδρίτης 14/4
Ρεάλ Μαδρίτης - Φενέρμπαχτσε 19/4
Ρεάλ Μαδρίτης - Φενέρμπαχτσε 21/4 (αν χρειαστεί)
Φενέρμπαχτσε - Ρεάλ Μαδρίτης 26/4 (αν χρειαστεί)