«Τιμή να έχω παίξει κόντρα σ' έναν θρύλο!»

«Τιμή να έχω παίξει κόντρα σ' έναν θρύλο!»
O Μίλος Τεόντοσιτς παραμερίζει την κόντρα του με τον Δημήτρη Διαμαντίδη και λίγες ώρες πριν την πρώτη μάχη με τον Ερυθρό Αστέρα, του εύχεται μέσω του gazzetta.gr. Τι λέει ο Ντε Κολό για την ΤΣΣΚΑ.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι δύο τους, έχουν συνθέσει το καλύτερο περιφερειακό δίδυμο στην Ευρώπη! Από πέρυσι, μάλιστα όταν ο Γάλλος διεθνής point-guard άφησε το ΝΒΑ για να μετακομίσει στη Μόσχα, η συνύπαρξή τους στην πεντάδα της ΤΣΣΚΑ, έβγαλε μάτια, έστω κι αν το τελικό αποτέλεσμα στη Μαδρίτη, βρήκε τους Ρώσους να αποχωρούν για μία ακόμη φορά με σκυμμένο το κεφάλι και τον Σέρβο ηγέτη της «ρωσικής αρκούδας», να μετράει την 6η αποτυχία του σε ισάριθμα φάϊναλ-φορ.

Ο λόγος για τον Νάντο Ντε Κολό και τον Μίλος Τεόντοσιτς, που φέτος δείχνουν ότι έχουν «δέσει» ακόμη καλύτερα στη ρωσική πρωτεύουσα και αυτό φαίνεται από την τεράστια επίδραση που έχουν, στο καθ' όλα κυριαρχικό παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ. Το gazzetta.gr συνάντησε και τους δύο στο Στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας», μετά την «ψυχολογική» νίκη (99-96) της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη επί του Ολυμπιακού, στο τελευταίο ματς της φάσης των «16» και είχε την ευκαιρία να μιλήσει μαζί τους για την εφετινή πορεία της ομάδας τους, που κυνηγάει το πρώτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο μετά το 2008.

Ο πιο προσιτός Μίλος των τελευταίων ετών!

«Έλα ρε φίλε... Που είσαι; Όλα καλά;», ήταν τα πρώτα λόγια που βγήκαν από το στόμα του 27χρονου πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, που κατευθυνόμενος προς το πούλμαν της ΤΣΣΚΑ, δεν σταμάτησε να χαιρετάει γνωστούς και φίλους και πρώην συμπαίκτες και συνεργάτες, αλλά και να υπογράφει αυτόγραφα. Αυτομάτως, μας δίνει την αίσθηση ότι είναι πολύ πιο διαχυτικός και άνετος από ποτέ, οπότε, του προτείνουμε να μας πει, on camera, δύο-τρεις κουβέντες για τον Δημήτρη Διαμαντίδη, που στο τέλος της σεζόν θα αποχαιρετήσει την ενεργό δράση.

Ο Τεόντοσιτς όχι απλά δεν είχε ποτέ καλή σχέση με τον «Μήτσο», αλλά ίσως να μην είναι υπερβολή, ότι ήταν ένας από τους ελάχιστους αντιπάλους, που με τις διάφορες «υπόγειες» και «ύπουλες» κινήσεις του, ανάγκασε κάποτε (σε αγώνα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ) τον αρχηγό του «τριφυλλιού» να βγει από τα ρούχα του και να παραφερθεί (σ.σ.: τον έφτυσε). Έκτοτε οι δύο τους, όχι απλά δεν έχουν ανταλλάξει κουβέντα, αλλά ίσως να μην έχουν ξανακοιταχτεί ποτέ στα μάτια. Στα περυσινά παιχνίδια μάλιστα, δεν χαιρετήθηκαν ούτε μία φορά δια χειραψίας, πολύ απλά γιατί ο ένας φρόντιζε να αποφεύγει τον άλλον...

Όλα αυτά, όμως, γίνονταν μέσα στις τέσσερις γραμμές και καθώς και οι δύο παίκτες μεγαλώνουν και ωριμάζουν, λογικό είναι να τα αφήνουν στο παρελθόν, όπου και ανήκουν. Τον περασμένο Οκτώβριο, μάλιστα στο πλαίσιο του τουρνουά της ΤΣΣΚΑ, ο «πάγος έσπασε» ανάμεσά τους, επομένως, αν και η πιθανότητα ενός τελευταίου συναπαντήματος στο πλαίσιο του φάϊναλ-φορ, παραμένει ζωντανή, ο Μίλος δεν αρνήθηκε να μιλήσει για τον Δημήτρη, με την προϋπόθεση ότι οι κουβέντες του δεν θα καταγραφούν τηλεοπτικά! «Όλοι ξέρουν πόσο σπουδαίος παίκτης είναι ο Διαμαντίδης και πόσο μεγάλο σεβασμό έχει κερδίσει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ήταν τιμή για μένα που έπαιξα εναντίον του, ενώ η αντιπαλότητά μου μαζί του, με βοήθησε να γίνω καλύτερος παίκτης σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού. Το ότι είχαμε κάποιες κόντρες σε προσωπικό επίπεδο, μέσα στο γήπεδο, δεν με εμποδίζει να παραδεχτώ ότι είναι ένας «θρύλος» του αθλήματος και να του ευχηθώ να τελειώσει όσο καλύτερα γίνεται την καριέρα του - αρκεί να μην μας κερδίσει στο φάϊναλ-φορ - και στη συνέχεια να απολαύσει τον πρώτο καιρό μακριά από τα γήπεδα και τις προπονήσεις!», μας είπε αρχικά ο ηγέτης της Εθνικής Σερβίας, που πιστεύει ότι η συνεργασία του με τον Γάλλο πλέϊ-μέϊκερ και τον Αμερικανό, Κόρι Χίγκινς, φέρνει καλύτερα αποτελέσματα από πέρυσι.

«Ο Νάντο, ο Κόρι κι εγώ συνεργαζόμαστε άψογα και νομίζω ότι ταιριάζουμε πολύ, γιατί συνδυάζουμε την δημιουργία και το σκοράρισμα. Η περιφέρειά μας βάζει τις βάσεις πάνω στις οποίες κινείται το παιχνίδι της ομάδας και η αποτελεσματική αφομοίωση και εκτέλεση των ρόλων από τον καθένα μας, είναι το μυστικό της επιτυχημένης πορείας μας, μέχρι τώρα. Δεν σκεφτόμαστε το φάϊναλ-φορ ακόμη, όμως! Θέλουμε να ψηθούμε όσο περισσότερο γίνεται μέσα από την διαδικασία των play-offs, έτσι όταν και αν φτάσει η ώρα να διεκδικήσουμε τον βασικό μας στόχο, να είμαστε όσο πιο κοντά γίνεται στο επιθυμητό σημείο ετοιμότητας.», επεσήμανε ο 2ος σκόρερ (μ.ο. 16,5π. & 5,8ασ. με 40,4% στα τριπ.) της εφετινής ΤΣΣΚΑ, πριν μας αποχαιρετήσει και εισχωρήσει στο λεωφορείο της ρωσικής ομάδας.

«Στο Final 4, θα φανεί αν είμαστε... loosers!»

Λίγο παραδίπλα, συναντάμε τον βασικό κουμανταδόρο της Εθνικής Γαλλίας και σύμφωνα με τους αριθμούς (μ.ο. 19,7π. & 4,9ασ. με 48,8% στα τριπ.), τον καλύτερο γκαρντ στην εφετινή Euroleague. Ο 27χρονος πρώην παίκτης της Σολέ και της Βαλένθια, είχε στήσει «πηγαδάκι» με δύο ζευγάρια συμπατριωτών του, που ζουν στην Αθήνα και πήγαν στο γήπεδο για να τον δουν και αφού τους χαιρέτησε εγκάρδια, δέχτηκε ευγενικά να μας μιλήσει. «Φέτος δεν έχουμε τα τόσο μεγάλα ονόματα που υπήρχαν πέρυσι, αλλά παίκτες που ξέρουν τους ρόλους του και το καλό είναι ότι κάθε εβδομάδα, όλο και κάποιος άλλος έχει μεγάλη επίδραση στο παιχνίδι μας. Είχαμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας, λόγω των πολλών τραυματισμών, αλλά ταυτόχρονα απαράβατες αρχές στο τρόπο ανάπτυξης και μεγάλη συνοχή ως σύνολο κι αυτό μας έχει βοηθήσει πολύ.», σχολίασε αρχικά ο Νάντο Ντε Κολό, πριν αναφερθεί στις αγωνιστικές διαφορές της περυσινής με την εφετινή ΤΣΣΚΑ.

«Νομίζω ότι η μεγαλύτερη ταχύτητα με την οποία παίζουμε στην εφετινή χρονιά, ταιριάζει περισσότερο στο ρόστερ μας, αλλά η σημαντική διαφορά είναι στην γρήγορη κυκλοφορία και στην επιθετική αγωνιστική συμπεριφορά, γιατί όλες οι ομάδες μας παίζουν δυνατά γιατί θεωρούν ότι δεν είμαστε τόσο δυνατοί πνευματικά. Ξέρουμε καλά ότι η ομάδα έχει αποτύχει στις 6 τελευταίες συμμετοχές της σε φάϊναλ-φορ και πολλοί μας θεωρούν loosers, όμως δεν το σκεφτόμαστε καν! Σκεφτόμαστε το κάθε βήμα ξεχωριστά, προσπαθούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι, να διαχειριστούμε την πίεση και να ανταποκριθούμε σε κάθε "τελικό" που βρίσκεται μπροστά μας και όταν και αν φτάσουμε στον τελικό, τα ξαναλέμε!», υπερθεμάτισε ο 1ος σκόρερ της εφετινής Euroleague που έδωσε «σκυλίσια» μάχη με τον Βασίλη Σπανούλη στο τελευταίο ματς του Top-16.

«Λογικό είναι γιατί πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο παίκτη, τον ηγέτη μίας πολύ δυνατής ομάδας, που δεν χαλαρώνει ποτέ και μάχεται από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Γι' αυτό και θεωρώ ότι αυτή η νίκη, σε ένα αδιάφορο ματς που ο αντίπαλος, όμως, ήθελε να κερδίσει, θα μας κάνει πολύ καλό. Αν με ρώταγες στην αρχή του Top-16, θα σου έλεγα ότι δε γίνεται να αποκλειστεί ο Ολυμπιακός! Αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε ο όμιλος, με τις ισορροπίες να αλλάζουν κάθε εβδομάδα και με τις απρόσμενες ήττες που έκανε, όλα ήταν πιθανά!», κατέληξε ο παίκτης που έχει και το καλύτερο ranking (24,7) στην εφετινή διοργάνωση.