Γκρίζλις - Ουόριορς 99-100

Gazzetta team
Γκρίζλις - Ουόριορς 99-100

bet365

Ζωντανοί στο κυνήγι του ιστορικού ρεκόρ (72-10) των Μπουλς παρέμειναν οι Ουόριορς, που κατάφεραν με πολύ άγχος να λυγίσουν τελικά τους Γρκίζλις στο Fed Ex Forum με 100-99 και ανέβηκαν στο 71-9.

Παρότι αγχώθηκαν πολύ περισσότερο απ΄ όσο θα περίμεναν, οι Ουόριορς κατάφεραν να φύγουν με το «διπλό» από το Μέμφις, επικρατώντας με 100-99 των Γρκίζλις, σε μια αναμέτρηση με δραματικό φινάλε και πλέον ανέβασαν το ρεκόρ τους στο 71-9.

Αν και αποδεκατισμένοι από τα πολλά προβλήματα τραυματισμών, οι γηπεδούχοι στάθηκαν εξαιρετικά και έβαλαν δύσκολα στους Πρωταθλητές που βρέθηκαν ακόμα και στο -10 στα μέσα του τέταρτου δωδεκαλέπτου.

Σε εκείνο το σημείο οι Ουόριορς βρήκαν τις απαραίτητες λύσεις από τη γραμμή του τριπόντου και κατάφεραν σταδιακά να «ροκανίσουν» τη διαφορά, με τον Ντρέιμοντ Γκριν να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του Στιβ Κερ με 100-99, ένα λεπτό πριν από το τέλος, σε μια φάση που προκάλεσε πάντως τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.

Στα τελευταία δευτερόλεπτα οι «Αρκούδες» έχασαν την ευκαιρία να κλέψουν τη νίκη, καθώς με 8 δευτερόλεπτα να απομένουν ο Στίφενσον αρχικά δέχτηκε μπλοκ από τον Τόμπσον, ενώ στη συνέχεια ο γκαρντ των γηπεδούχων παρότι διατήρησε την κατοχή, δεν κατάφερε να ευστοχήσει, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται ωστόσο για φάουλ.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Γκριν με 23 πόντους και 11 ριμπάουντ, με τον Τόμπσον να τον ακολουθεί με 20 πόντους, ενώ ο Κάρι μέτρησε 17 πόντους (3/14 τριπ.) 9 ριμπάουντ και 8 ασίστ.

Για τους Γκρίζλις (42-37), ο Ματ Μπαρνς πέτυχε double-double με 24 πόντους και 15 ριμπάουντ, ενώ άλλους 15 πόντους πρόσθεσε ο Βινς Κάρτερ.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Ουόριορς πλέον ανέβασαν το εκτός έδρας ρεκόρ τους στη regular season στο 33-7, ισοφαρίζοντας την επίδοση των Μπουλς από το 1995-96, η οποία ήταν και η κορυφαία στην ιστορία του ΝΒΑ.

 

NBA Τελευταία Νέα