Σπανούλης: «Αν ψάξουμε δικαιολογίες, δε θα γίνουμε καλύτεροι» (vid)

Σπανούλης: «Αν ψάξουμε δικαιολογίες, δε θα γίνουμε καλύτεροι» (vid)

Σπανούλης: «Αν ψάξουμε δικαιολογίες, δε θα γίνουμε καλύτεροι» (vid)
Στη στεναχώρια που δημιουργεί στις τάξεις του Ολυμπιακού ο αποκλεισμός από τη συνέχεια της Ευρωλίγκας στάθηκε ο Βασίλης Σπανούλης, τονίζοντας ωστόσο πως οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν χρόνο για δάκρυα, καθώς οφείλουν να επικεντρωθούν στον στόχο του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός δε θα συνεχίσει στη φετινή Ευρωλίγκα και ο αρχηγός των Πειραιωτών μίλησε για τη φετινή προσπάθεια και το άμεσο μέλλον.

Ο Βασίλης Σπανούλης ανέφερε αρχικά, «Δεν έχουμε συνηθίσει να μένουμε εκτός προημιτελικών. Έχουμε κάνει θαύματα τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη και σίγουρα αυτό μας κακοφαίνεται. Τώρα όμως πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι. Παίζουμε στον Ολυμπιακό, που είναι μία μεγάλη ομάδα και πλέον πρέπει να συνεχίσουμε γιατί έχουμε μπροστά μας τα play-offs, όπου θα κυνηγήσουμε το πρωτάθλημα, το στόχο που μας έχει απομείνει. Δεν παίξαμε το μπάσκετ που θα μπορούσαμε να παίξουμε και δεν υπάρχουν δικαιολογίες γι' αυτό. Αν ψάξουμε δικαιολογίες, δε θα γίνουμε καλύτεροι, δε θα βελτιωθούμε. Ο καθένας θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του και να βελτιώσουμε τα λάθη που κάναμε γιατί όπως είπα έχουμε ένα στόχο μπροστά μας».

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού συνέχισε τονίζοντας πως, «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που σε ένα αδιάφορο ματς ήρθε και μας χειροκρότησε στο τέλος. Αυτό το χειροκρότημα αξίζει παραπάνω από έναν τίτλο. Δείχνει την αγάπη τους και μας δίνει ώθηση για τη συνέχεια και τον επόμενο στόχο μας. Ο Ολυμπιακός είναι μία μεγάλη ομάδα και χωρίς τον κόσμο του δεν υπάρχει. Να παίξουμε καλά και να πάρουμε το αβαντάζ έδρας και φυσικά θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας.. Κάναμε ήττες που δεν έχουμε συνηθίσει να κάνουμε, αλλά και αυτό είναι μέσα στο παιχνίδι. Όλες οι μεγάλες ομάδες θα περάσουν δυσκολίες και αποτυχίες. Το θέμα είναι να βλέπεις τα λάθη σου και να βγαίνεις πιο δυνατός. Είναι πιο σημαντικό να κάνεις την αυτοκριτική σου και να έρχεσαι πιο δυνατός. Πονάμε τη φανέλα και παίζουμε πάντα για την υπερηφάνεια μας και τον κόσμο. Παρότι χάσαμε σήμερα από την ΤΣΣΚΑ και δεν μας αρέσει αυτό, παλέψαμε και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθεια. Έχουν γίνει λάθη, αλλά δεν είναι ώρα για δάκρυα. Ψηλά το κεφάλι. Αρχής γενομένης από το ματς με το Ρέθυμνο, όπου πρέπει να ξεκουραστούμε και να δουλέψουμε σκληρά για το στόχο μας».