Ευρωλίγκα: Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ στις 21:45

Φάνης Παναγιώτου
Ευρωλίγκα: Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ στις 21:45
Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει εντός έδρας με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (21:45/Novasports 2) τις υποχρεώσεις του στη φετινή Ευρωλίγκα.

Τα αποτελέσματα της Πέμπτης (07/04) ξεκαθάρισαν τα πάντα. Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα τερματίσει πρώτη, επομένως το μεταξύ τους ματς στο ΣΕΦ βαθμολογικά είναι αδιάφορο.

Αυτό, όμως,δεν σημαίνει ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα τα δώσουν όλα για τη νίκη. Βλέπετε, υπάρχει το γόητρο, όπως κι η φανέλα του Ολυμπιακού, που… επιτάσσουν η ομάδα να μπαίνει πάντα για τη νίκη!

Αγωνιστικά, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος -κατά πάσα πιθανότητα- θα παρατάξει την ομάδα του δίχως τους Ματ Λοτζέσκι και Γιώργο Πρίντεζη, που δεν είναι 100% έτοιμοι και θα έμπαιναν στη… μάχη, μόνο στην περίπτωση που υπήρχαν πιθανότητες πρόκρισης. Τζάμπολ της αναμέτρησης στις 21:45, τηλεοπτική μετάδοση από το Novasports 2.

ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ…
*Ο Βασίλης Σπανούλης χρειάζεται ακόμα ένα κλέψιμο, προκειμένου να γίνει ο 13ος παίκτης στην ιστορία της Ευρωλίγκας που φτάνει τα 200.
*Ο Ντάνιελ Χάκετ «τρέχει» σερί 11 ελευθέρων βολών στη διοργάνωση.
*Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν συμπαίκτης με τον Τζόελ Φρίλαντ της ΤΣΣΚΑ στην Ουνικάχα από το 2009 έως το 2011.
*Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έχει πετύχει τουλάχιστον ένα τρίποντο στις τελευταίες πέντε συμμετοχές του στη διοργάνωση.
*Ο Νάντο Ντε Κολό έχει πετύχει διψήφιο αριθμό πόντων στις 26 τελευταίες του συμμετοχές στην Ευρωλίγκα, ενώ μετράει τουλάχιστον 1 τρίποντο στα 12 πιο πρόσφατα ματς του στη διοργάνωση.
*Ο Μίλος Τεόντοσιτς έχει πετύχει τρίποντο στα 45 από τα 46 τελευταία παιχνίδια του στην Ευρωλίγκα! Παράλληλα, ο Σέρβος γκαρντ είχε διψήφιο αριθμό πόντων στα 13 πιο πρόσφατα ματς του στη διοργάνωση, ενώ… τρέχει σερί 10 εύστοχων βολών.
*Ο Άντρεϊ Βοροντσέβιτς έχει σημειώνει τουλάχιστον ένα τρίποντο στα 6 τελευταία του ματς στην Ευρωλίγκα.

Στην τελευταία αγωνιστική του ΤOP 16 καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε στην έδρα μας ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Έστω κι αν η πρόκριση αυτή τη στιγμή δεν είναι στα δικά μας χέρια, έστω κι αν την Πέμπτη τα αποτελέσματα δεν έρθουν όπως τα θέλουμε και δεν θα έχουμε ελπίδες πρόκρισης, εμείς την Παρασκευή θα παίξουμε μ’ όλες μας τις δυνάμεις απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. Θέλουμε να έχουμε τη μέγιστη δυνατή συγκέντρωση και ενέργεια σ’ αυτό το παιχνίδι, να μείνουμε προσηλωμένοι στο πλάνο που θα χαράξουμε και να κλείσουμε το ΤOP 16 με νίκη», δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

«Μπορεί να έχουμε ήδη πάρει την πρώτη θέση, αλλά αυτό δεν αλλάζει την προσέγγισή μας στο ματς. Έχουμε κάποια προβλήματα, αλλά δεν μας επηρεάζουν σε επίπεδο κινήτρου. Ο Ολυμπιακός είναι μια επιθετική ομάδα που παίζει ακόμα πιο επιθετική άμυνα στο γήπεδό της, όπως επιβεβαιώνεται και από την στατιστική. Έχουν ποιότητα, έχουν παίξει σε τρεις τελικούς της Euroleague τα τελευταία χρόνια. Περιμένω μία μάχη και θα προσπαθήσουμε πολύ για να πάρουμε τη νίκη», ήταν τα λόγια του Δημήτρη Ιτούδη.