Καταγγελία της FIBA στην Ευρωλίγκα

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Καταγγελία της FIBA στην Ευρωλίγκα

Νομικά ενάντια στην ECA, την εταιρία που διαχειρίζεται την Ευρωλίγκα κινήθηκε η FIBA, η οποία την κατηγορεί για χρήση αθέμιτων μέσων στις συμφωνίες της με τις ομάδες.  

Καταγγελία της FIBA στην Ευρωλίγκα

Πιο συγκεκριμένα, η FIBA κατηγορεί την Ευρωλίγκα για τα εξής:

- Εκβιασμό στις λίγκες, απειλώντας τους πως αν δεν στείλουν κάποιες ομάδες στο EuroCup, τότε θα χάσουν τη θέση τους στην Ευρωλίγκα.

- Συμφωνία μορφής συνδικάτου ανάμεσα στις 11 ομάδες τύπου Α, οι οποίες ελέγχουν την πλειοψηφία των ψήφων στην ECA, άρα και τις αποφάσεις που έχουν να κάνουν με εμπορικά και αθλητικά ζητήματα.

- Αυθαίρετη επιλογή των ομάδων που θα συμμετέχουν στις διοργανώσεις της, κάτι που καταστρέφει ουσιαστικά την οποιαδήποτε αξία μπορούν να έχουν τα εγχώρια πρωταθλήματα, αλλά και υποβάθμιση της ισορροπίας του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

- Πολύ άσχημη αντιμετώπιση ενάντια στα πιο αδύναμα, οικονομικά, κλαμπς, που τους δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερο μειονέκτημα ως προς την ανταγωνιστικότητά τους.

Η FIBA ενημέρωσε πως κινήθηκε νομικά, καθώς δεν έλαβε κάποια απάντηση από την Ευρωλίγκα στο προειδοποιητικό γράμμα που της είχε στείλει από τις 16 Μαρτίου.

Best of internet