Ο ηγέτης Τσαλδάρης, η Δόξα κι ο Δούκας

Φάνης Παναγιώτου
Ο ηγέτης Τσαλδάρης, η Δόξα κι ο Δούκας

bet365

Η 23η αγωνιστική στο συναρπαστικό πρωτάθλημα της Α2 ανήκει στο παρελθόν και το gazzetta.gr κάνει τον καθιερωμένο απολογισμό, παρουσιάζοντας τους κορυφαίους, όπως και τα γεγονότα που ξεχώρισαν.

Το ρεπορτάζ της αγωνιστικής και τα αποτελέσματα αναλυτικά ΕΔΩ

Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Φοβερή αγωνιστική στην Α2. Από που να ξεκινήσει κανείς και πού να τελειώσει; Το μεγάλο ντέρμπι ήταν αυτό ανάμεσα στη Δόξα Λευκάδας και τον Φάρο Κερατσινίου, με τους νησιώτες να πραγματοποιούν μία εκ των κορυφαίων φετινών τους εμφανίσεων και να ρίχνουν στο καναβάτσο τους φιλοξενούμενους. Μεγάλη νίκη πανηγύρισε ακόμα κι ο Δούκα, που κατάφερε να επικρατήσει του πολύ δυνατού φέτος Εθνικού, ο οποίος αμυντικά δεν είχε απαντήσεις και γνώρισε την ήττα. Ίσως η πιο συναρπαστική αγωνιστική φέτος!

Ο MVP ΤΗΣ 23ης... ΣΤΡΟΦΗΣ
Δημήτρης Τσαλδάρης. Από τη σπουδαία νίκη που πανηγύρισε η Δόξα Λευκάδας επί του Φάρου Κερατσινίου έρχεται ο πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής στην Α2. Ο λόγος για τον Δημήτρη Τσαλδάρη, ο οποίος ηγήθηκε της ομάδας του και με 20 πόντους (8 κερδισμένα φάουλ) έκανε τη διαφορά κόντρα σ' έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο, όπως ο Φάρος! Ο πολύπειρος γκαρντ σούταρε με 3/6 δίποντα & 3/8 τρίποντα σε 34:20 συμμετοχής.

Ο ΠΑΙΚΤΗΣ... ΚΛΕΙΔΙ
Διονύσης Καραμπάτσος. Από την πολύ μεγάλη νίκη που πανηγύρισε ο Δούκας θα βγει ο παίκτης-κλειδί. Κι αυτό γιατί ναι μεν ο Αλέξης Κυρίτσης ήταν εκείνος που ηγήθηκε κι έκανε τη διαφορά με 25 πόντους που πέτυχε, ωστόσο ο Διονύσης Καραμπάτσος έκανε σημαντική ζημιά στην άμυνα του Εθνικού. Συγκεκριμένα, έμεινε στο παρκέ για 18 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα, προλαβαίνοντας να... φορτώσει το αντίπαλο καλάθι με 13 πόντους, σουτάροντας μάλιστα με 2/2 δίποντα και 3/4 τρίποντα! Κατέβασε και 3 αμυντικά ριμπάουντ, δηλαδή έκανε τη δουλειά του και με το παραπάνω.

ΤΟ... ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥ COACH ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Στα... δύο το βραβείο αυτή την εβδομάδα. Ο λόγος είναι πως θ' αδικούσαμε τόσο τον Φώτη Τακιανό, όσο και τον Σάββα Συμεωνίδη αν δίναμε τη... διάκριση μόνο στον έναν. Βλέπετε, η Δόξα Λευκάδας κατάφερε να κρατήσει στους 60 πόντους τον πολύ δυνατό φέτος Φάρο Κερατσινίου, την ώρα που ο Δούκας έκανε την ανατροπή κόντρα στον ισχυρό φέτος Εθνικό (σ.σ. στο τέλος της τρίτης περιόδου το σκορ ήταν 64-71) και σημείωνε 96 πόντους! Δεν χωρά αμφιβολία πως η δουλειά των δύο προπονητών έπαιξε κομβικό ρόλο στην έκβαση των αναμετρήσεων.

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ

Guard: Ιγκόρ Μιλόσεβιτς
Ηρακλής - Κύμη 62-73
[20π., 8ρ., 4λ., 8ασ. σε 35:26]

Guard: Δημήτρης Τσαλδάρης
Δόξα Λευκάδας - Φάρος Κερατσινίου 67-60
[20π., 1ρ., 3λ., 1ασ. σε 34:20]

Forward: Αλέξης Κυρίτσης
Δούκας - Εθνικός 96-92
[25π., 4ρ., 3λ., 4ασ. σε 31:32]

Forward: Σωκράτης Μαναβόπουλος
Φίλιππος Βέροιας - Προμηθέας 81-85
[23π., 13ρ., 2λ., 1ασ., 1κλ. σε 32:02]

Center: Κώστας Μαχαίρας
Ψυχικό - Λιβαδειά 77-84
[18π., 11ρ., 3λ., 4ασ. σε 34:31]

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία του πρωταθλήματος της Α2

 

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ - ELITE LEAGUE Τελευταία Νέα