Σφαιρόπουλος: «Να μην ξανασυμβούν όσα κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο»

Σφαιρόπουλος: «Να μην ξανασυμβούν όσα κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο»
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε στο κακό δεύτερο ημίχρονο των παικτών του και στις πολλές χαμένες βολές.

Ο Ολυμπιακός έκανε τα εύκολα... πολύ δύσκολα, αλλά τελικά πήρε τη νίκη στην Πάτρα.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά το τέλος του παιχνιδιού ανέφερε σχετικά με το ματς, «Πριν μιλήσω για το ματς, θέλω να συγχαρώ τον Νίκο Αργυρόπουλου για την πορεία του στο ελληνικό μπάσκετ. Είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του στον Ολυμπιακό και εκτός από πολύ καλός αθλητής, είναι και ένας εξαίρετος χαρακτήρας και του εύχομαι ό,τι καλύτερο. Σε ό,τι αφορά το ματς, ξέραμε τι ομάδα θα αντιμετωπίσουμε. Ξέραμε πως ο Απόλλωνας παίζει καλά, ειδικά στην έδρα του. Στο πρώτο ημίχρονο επιβάλαμε τον ρυθμό μας, παίξαμε καλή άμυνα, βάλαμε πολλά εύκολα καλάθια, καλά σουτ και αν δείτε τα ποσοστά μας είχαμε πάνω από 80% στο δίποντο και πάνω από 50% στο τρίποντο. Στο δεύτερο ημίχρονο ξέραμε πως ο Απόλλωνας θα αντιδρούσε, είχαμε πει να μπούμε συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι να μην δώσουμε δικαιώματα, δυστυχώς, όμως, αυτό δεν έγινε. Κερδίσαμε δύσκολα το παιχνίδι, αλλά κρατάμε τη νίκη. Έχουμε κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια όλη τη χρονιά για το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας, έχουμε ακόμη ένα παιχνίδι στην έδρα μας για το ελληνικό πρωτάθλημα το οποίο πρέπει να κερδίσουμε για το απόλυτο πλεονέκτημα. Πρέπει να δούμε τι έγινε στο δεύτερο ημίχρονο και να μην συμβεί ξανά. Κοιτάμε πλέον το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αυτό είναι που έχουμε τώρα μπροστά μας, πρέπει να ξεκουραστούμε και να ετοιμαστούμε για αυτό το ματς».

Σε ερώτηση για τις πολλές άστοχες βολές, ο Έλληνας κόουτς απάντησε πως, «δεν υπάρχει κάτι να εξηγήσουμε, κάποιες φορές σουτάρεις καλά στις βολές, κάποιες όχι. Στο κακό ποσοστό στις βολές φαίνεται η συγκέντρωση που δεν είχαμε. Γενικά δεν έχουμε πρόβλημα στις βολές αλλά σήμερα είχαμε και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να επαναληφθεί».

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει στα μεγάλα ντέρμπι ανάλογη ατμόσφαιρα με αυτή που υπήρξε στην Πάτρα, ο προπονητής του Θρύλου απάντησε, «εύχομαι να το δούμε, η ατμόσφαιρα σήμερα ήταν πολύ όμορφη και αυτό πρέπει να υπάρχει σε όλα τα γήπεδα. Κόσμος που αγαπάει το μπάσκετ, αγαπάει την ομάδα του και την στηρίζει χωρίς ακρότητες».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα