Στο Hall of Fame Σακίλ, Άιβερσον και Γιάο Μινγκ (vids)

Στο Hall of Fame Σακίλ, Άιβερσον και Γιάο Μινγκ (vids)

bet365

Στο Hall of Fame του παγκοσμίου μπάσκετ θα ενταχθούν οι Σακίλ Ο'Νιλ και Άλεν Άιβερσον, οι οποίοι μαζί με τον Γιάο Μινγκ συμπεριλήφθηκαν στην κλάση του 2016.

Η είδηση για τον Γιάο Μινγκ είχε γίνει γνωστή εδώ και περίπου μια εβδομάδα και σήμερα επισημοποιήθηκε η είσοδος στο Hall of Fame και για τους Άλεν Άιβερσον και Σακίλ Ο'Νιλ.

Η... εσπευσμένη είσοδος των τριών παικτών εγκρίθηκε από την νεοσύστατη αρμόδια επιτροπή, η οποία αποφασίζει για το ποιοι παίκτες μπορούν να μπουν πιο γρήγορα από ότι συνηθίζεται.

Ο Σακίλ Ο'Νιλ θεωρείται ίσως ο πιο dominant σέντερ στην ιστορία του ΝΒΑ. Στην μεγαλειώδη καριέρα του κατέκτησε 4 πρωταθλήματα, ενώ βρίσκεται στην 7η θέση στη λίστα των καλύτερων σκόρερ όλων των εποχών.

Ο Άιβερσον από την πλευρά του, άλλαξε το μπάσκετ με την ικανότητά του στο σκοράρισμα παρότι μειονεκτούσε έναντι των αντιπάλων του λόγω σωματικών προσόντων. Ολοκλήρωσε την σταδιοδρομία του με τον 7ο καλύτερο μέσο όρο πόντων ανά αγώνα (26,6) στην ιστορία του ΝΒΑ και δικαίως θεωρείται ένας από τους κορυφαίους (αν όχι ο κορυφαίος) κοντός που έπαιξε ποτέ στο πρωτάθλημα.

Δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιον ομαδικό τίτλο στην καριέρα του, ωστόσο οδήγησε τους Φιλαντέλφια Σίξερς μέχρι τον τελικό του ΝΒΑ το 2001, όπου ηττήθηκε από τους Λέικερς του Κόμπι Μπράιαντ και του Σακίλ Ο'Νιλ. Εκείνη τη χρονιά αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος.

 

NBA Τελευταία Νέα