Διαμαντίδης: «Δε θέλω να φύγω... τεμπέλης, θέλω Final 4» (vid)

Διαμαντίδης: «Δε θέλω να φύγω... τεμπέλης, θέλω Final 4» (vid)

Διαμαντίδης: «Δε θέλω να φύγω... τεμπέλης, θέλω Final 4» (vid)
Ο Δημήτρης Διαμαντίδης παραδέχεται πως δεν περίμενε να πετύχει τόσα στην καριέρα του και στην τελευταία του σεζόν δεν έκρυψε πως θα ήθελε να φτάσει μέχρι το Final 4. Άλλωστε ποιος παίκτης δεν θέλει να είναι εκεί;

Το βράδυ της Παρασκευής (1/4) ο Δημήτρης Διαμαντίδης τιμήθηκε από την Ευρωλίγκα ως θρύλος της διοργάνωσης κι ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έζησε ακόμα μία μεγάλη στιγμή στην καριέρα του.

Ο ίδιος πάντα κρατάει χαμηλό προφίλ και στην τελευταία του σεζόν δηλώνει στο «Euroleague magazine» απόλυτα ικανοποιημένος και χαρούμενος με όσο έχει πετύχει.

Ο ίδιος τόνισε πως όταν φόρεσε για πρώτη φορά την φανέλα του Παναθηναϊκού ήθελε ν' αποδείξει πως μπορεί να παίξει απέναντι στους καλύτερους: «Όταν ήρθα στον Παναθηναϊκό ήρθα για να παίξω και για να αποδείξω ότι μπορώ να αγωνιστώ σε τόσο υψηλό επίπεδο. Το μόνο που προσπαθούσα ήταν να παίζω. Τίποτα άλλο. Ούτε να βάζω μπροστά τον εαυτό μου, ούτε να γίνω αρχηγός. Απλά ήθελα να παίζω, να δω πως είναι να παίζεις απέναντι στους καλύτερους παίκτες.

Προσπαθούσα να βοηθήσω την ομάδα μου. Αν έχεις μία δεξιότητα αυτό είναι καλό και βοηθάει την ομάδα, αυτό είναι καλό. Προσπαθούσα να βοηθώ την ομάδα με τον δικό μου τρόπο.

Aν μπορώ να παίξω άμυνα θα το κάνω. Αν μπορώ να σκοράρω θα το κάνω. Αν μπορώ να δώσω μία ασίστ θα το κάνω. Αν μπορώ να κλέψω θα το κάνω. Δεν είναι ότι το κάνω κάτι... ξεχωριστό, απλά προσπαθώ να παίζω. Και το κάθε παιχνίδι μου δίνει αυτό που μπορώ ή που δεν μπορώ να κάνω».

Το 2007 ο Παναθηναϊκός κέρδισε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Θοδωρή Παπαλουκά στο μεγάλο τελικό της Αθήνα κι ο Δημήτρης Διαμαντίδης μίλησε γι' αυτή την ξεχωριστή στιγμή του: «Ήταν μία σημαντική στιγμή στην καριέρα μου, επειδή ήταν η πρώτη Ευρωλίγκα που κατέκτησα. Επίσης ήταν στην Αθήνα! Μπροστά στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Είχαμε εξαιρετική σεζόν».

Έπειτα, κέρδισε ακόμα τρεις Ευρωλίγκες με τους «πράσινους» και παραδέχεται πως αυτή η ομάδα του έχει χαρίσει πολλές καλές στιγμές: «Για μένα ήταν μεγάλη ευχαρίστηση, επειδή όλα αυτά τα χρόνια σε αυτή την ομάδα οι περισσότερες στιγμές ήταν καλές στιγμές για μένα. Στον 12ο χρόνο μου στην ομάδα, έχουμε πετύχει μεγάλες επιτυχίες. Όλα αυτά τα χρόνια, όλες αυτές οι στιγμές».

Όσο για την απόφασή του ν' αφήσει την ενεργό δράση έπειτα από την ολοκλήρωση της σεζόν, είπε για ακόμα μία φορά: «Θέλω να αφήσω την ενεργό δράση πραγματοποιώντας καλές εμφανίσεις στο παρκέ, δεν θα ήθελα στον τελευταίο μου χρόνο να είμαι... τεμπέλης (γέλια), να μην μπορώ να κουνηθώ! Αλλά να είμαι σε καλό επίπεδο κι έτσι αποφάσισα αυτή να είναι η τελευταία μου σεζόν και να τελειώσω καλά την καριέρα μου».

Ο Παναθηναϊκός πέρασε στα playoffs και δεν έκρυψε πως θα κάνει το καλύτερο για να βρεθούν στο Βερολίνο: «Όλοι οι παίκτες θέλουν να είναι στο Final 4. Θα ήθελα να είμαι εκεί, αλλά δεν είναι εύκολο. Θα κάνουμε το καλύτερο».

Και κατέληξε: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος μέχρι τώρα. Δεν περίμενα ότι θα κάνω αυτή την καριέρα. Είμαι πολύ χαρούμενος».

Παρακολουθήστε στην αρχή του βίντεο το απόσπασμα της συνέντευξης του Δημήτρη Διαμαντίδη, ενώ στο 11:03 θυμηθείτε τι έγινε το βράδυ της Παρασκευής (1/4) στο ΟΑΚΑ.