Ευρωλίγκα: Παναθηναϊκός - Τσεντεβίτα στις 21:45

Φάνης Παναγιώτου
Ευρωλίγκα: Παναθηναϊκός - Τσεντεβίτα στις 21:45
Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται με το 1.5 πόδι στα playoffs της Ευρωλίγκας και χρειάζεται τη νίκη απέναντι στην Τσεντεβίτα (21:45/ΕΡΤ) προκειμένου να εξασφαλίσει και... μαθηματικά τη συμμετοχή του στην επόμενη φάση.

Το ματς θα είναι γιορτή. Η Ευρωλίγκα θα τιμήσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη ως θρύλο της διοργάνωσης κι ο κόσμος τους Παναθηναϊκού αναμένεται να γεμίσει το ΟΑΚΑ, προκειμένου να γιορτάσει μαζί με τον αρχηγό του! Το sold out μοιάζει δεδομένο κι οι φίλοι του «Τριφυλλιού» θα έχουν παράλληλα την ευκαιρία να πανηγυρίσουν την πρόκριση στα playoffs.

Βλέπετε, ο Παναθηναϊκός με νίκη εξασφαλίζει και μαθηματικά τη συμμετοχή του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, την ώρα που η Τσεντεβίτα είναι αδιάφορη και θ' αγωνιστεί καθαρά και μόνο για το γόητρο της. Όσο για την τελική κατάταξη της ομάδας του Σάσα Τζόρτζεβιτς; Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ.

Αγωνιστικά, ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετωπίζει κάποια απουσία, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως τη βράβευση στον Δημήτρη Διαμαντίδη θα την κάνει ο Φραγκίσκος Αλβέτης, όπως σας ενημέρωσε πρώτο το gazzetta.gr!

ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ...
*Ο Έλιοτ Ουίλιαμς «τρέχει» σερί 21 εύστοχων βολών στην Ευρωλίγκα.
*O Μίροσλαβ Ραντούλιτσα έχει σκοράρει διψήφιο αριθμό πόντων στα 10 πρόσφατα ματς του στη διοργάνωση.
*Ο Μίρο Μπίλαν έχει πετύχει διψήφιο αριθμό πόντων στις 6 τελευταίες συμμετοχές του στην Ευρωλίγκα.
*Ο Τζέικομπ Πούλεν έχει σημειώνει τουλάχιστον ένα τρίποντο στα 17 από τα 18 πιο πρόσφατα ματς του στη διοργάνωση.
*Ο Φραν Πίλεπιτς μετράει 20/20 βολές.
*Ο Χένρι Ουόκερ έχει πετύχει τουλάχιστον ένα τρίποντο στα 6 τελευταία του ματς στην Ευρωλίγκα.

«Όλοι πρέπει να καταλάβουν πως είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι, επειδή αν νικήσουμε προκρινόμαστε στην επόμενη φάση. Εκτός αυτού, ο αρχηγός και ζωντανός θρύλος, Δημήτρης Διαμαντίδης, θα τιμηθεί από την Ευρωλίγκα. Οπότε η Παρασκευή θα είναι μεγάλη μέρα για μας. Θέλουμε να πάιξουμε καλά, να πάρουμε τη νίκη και να τιμήσουμε έτσι τον αρχηγό μας. Η Τσεντεβίτα είναι μια καλή ομάδα. Έρχεται από μεγάλη νίκη ενάντια στη Φενέρμπαχτσε και δεν έχει καμία πίεση. Τους σεβόμαστε και είμαστε έτοιμοι να παίξουμε ένα σοβαρό παιχνίδι», δήλωσε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς.

«Παίξαμε αρκετά καλά με τη Φενέρμπαχτσε και θέλουμε να συνεχίσουμε με μία ακόμη νίκη. Στόχος μας για το συγκεκριμένο ματς είναι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Ο Παναθηναϊκός μας διέλυσε στο Ζάγκρεμπ και πλέον έχουν δυναμώσει ακόμη περισσότερο. Έχουν προσθέσει τους Χέινς, Ουίλιαμς και Χάντερ και ο Ουίλιαμς είναι κομβικός παίκτης. Θα παίξουμε χωρίς τους Γκόρντιτς και Ουόκερ, όμως πιστεύω πως θα κάνουμε ένα καλό παιχνίδι», ήταν τα λόγια του Βέλιο Μρστιτς.