Basketball needs Diamantidis, Diamantidis is Legend (vid)

Basketball needs Diamantidis, Diamantidis is Legend (vid)

Γιάννης Ράμμας
Basketball needs Diamantidis, Diamantidis is Legend (vid)
Παπαλουκάς, Ναβάρο, Σισκάουσκας, Γιασικεβίτσιους, όλοι τους μοναδικοί, αλλά μόνο ένας τους ανακυρήχθηκε Euroleague Legend όσο αγωνιζόταν. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης θα 'ναι για μία... συλλεκτική φορά δεύτερος.

Φαντάζει κλισέ, αλλά το βράδυ της Παρασκευής (1/4, 21:45/ΕΡΤ2) όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο ΟΑΚΑ. Όλως παραδόξως σε μία απ' τις ελάχιστες περιπτώσεις όπου ένας μπορεί να μπει πάνω απ' την ομάδα. Απλώς μη το πείτε στον ίδιο.

Ο Παναθηναϊκός έχει την ευκαιρία να εξασφαλίσει την πρόκριση στα playoffs και να συνεχίσει να πιέζει για το πλεονέκτημα έδρας, αλλά όλα όσα συμβούν στο παρκέ με την Τσεντεβίτα πιθανότατα να περάσουν σε δεύτερη μοίρα με όλα όσα συμβούν με τον Δημήτρη Διαμαντίδη σε συνδυασμό με την αντίδραση του κόσμου, ο οποίος αναμένεται να κατακλύσει τις εξέδρες.

Ο 36χρονος αρχηγός της ομάδος θα τιμηθεί απ' τη διοργανώτρια αρχή ως Euroleague Legend σ' ένα ελάχιστο «προσεχώς» για ό,τι δε μπορεί κανείς να φανταστεί πως θα συμβεί στην τελευταία εμφάνιση της καριέρας του σε λίγους μήνες.

Η στιγμή αναμένεται ιδιαίτερη για τον 3 φορές Πρωταθλητή Ευρωλίγκας (2007, 2009 & 2011), 1 φορά «MVP της Χρονιάς» (2011), 2 φορές «MVP του Final 4» (2007 & 2011), 4 φορές μέλος της «Καλύτερη 5άδα» (2007, 2011, 2012 & 2013), 6 φορές «Αμυντικός της Χρονιάς» (2005, 2006, 2007, 2008, 2009 & 2011), πρώτο πασέρ και κλέφτη μεταξύ άλλων στα χρονικά, αφού η λίστα των Euroleague Legends δεν ξεπερνά το καρέ.

Ο ίδιος θα γίνει ο πέμπτος της παρέας μετά τους Παπαλουκά (διά χειρός Chief Operations Officer της Ευρωλίγκας, Εντ Σκοτ, στις 12/12/13), Ναβάρο (διά χειρός Θοδωρή Παπαλουκά στις 14/3/14), Σισκάουσκας (διά χειρός προέδρου κι εκτελεστικού διευθυντή της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, στις 16/5/14) & Γιασικεβίτσιους (διά χειρός Ραμούνας Σισκάσουκας στις 12/2/15), αλλά ο μόλις δεύτερος εν ενεργεία που τυγχάνει ανάλογης τιμής μετά τον επίσης 36χρονο αρχηγό της Μπαρτσελόνα, ο οποίος είχε παραλάβει το βραβείο με αφορμή το πλασάρισμα στην πρώτη θέση σε συμμετοχές.

Για τον «Μήτσο» η αφορμή δεν είναι άλλη απ' τη αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση της καριέρας του. Και δυστυχώς κάθε αναμέτρηση που περνά τη φέρνει όλο και πιο κοντά. Κι εκ νέου δυστυχώς γιατί «Basketball needs Diamantidis», όπως είπε κι ο «Ζοτς»...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.