Ένα μπράβο στον Άρη και δύο στον Ολυμπιακό

Ένα μπράβο στον Άρη και δύο στον Ολυμπιακό
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει τη νίκη του Ολυμπιακού και τις λεπτομέρειες που τη στέρησαν από τον Άρη.

Να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Το ματς της Θεσσαλονίκης ήταν ωραίο ως προς την εξέλιξη και την ανταγωνιστικότητα, αλλά όχι ως προς την ποιότητα του. Αμφότερες οι ομάδες ήταν άστοχες, επέμεναν εκνευριστικά σε σουτ από μακρινή απόσταση αντί να κοιτάξουν να «χτυπήσουν» στα πλεονεκτήματά τους.

Μάλιστα και οι δύο είχαν το ίδιο πλεονέκτημα. Ο τραυματισμός του Χάντερ άφησε τον Ολυμπιακό με μοναδικά σέντερ τους Ουόρικ και Μιλουτίνοφ. Ο Χάγκινς υπερτερούσε και με τους δύο. Ο Άρης από την άλλη είχε ως βασική επιλογή στο «5» τον Χάγκινς (ως αλλαγή πρόσφερε πολλά πάντως ο Σίμτσακ) και αντί να κοιτάξουν οι Πειραιώτες να τον φθείρουν, αναλώθηκαν επίσης σε τρίποντα.

Στο πρώτο ημίχρονο οι Πειραιώτες είχαν έναν καταπληκτικό Σπανούλη και 10 επιθετικά ριμπάουντ!. Πήραν τρομερή ενέργεια από τους Παπανικολάου και Ουόρικ ενώ στο δεύτερο ημίχρονο συνέχισαν οι ίδιοι και προστέθηκε ο Πρίντεζης.

Ο Άρης διεκδίκησε τη νίκη χάρη στον Οκάρο Ουάιτ. Μάγκας ο Αμερικανός και έδειξε πως είναι παίκτης Ευρωλίγκας. Δεν είναι καθόλου εύκολο για έναν άπειρο ξένο που η ομάδα του περιμένει πολλά από αυτόν να τελειώνει το ημίχρονο χωρίς πόντο και να σκοράρει 17 στη συνέχεια.

Το έγραψα το καλοκαίρι ένα μήνα αφού είχε αποκτηθεί και το επαναλαμβάνω πάλι... ο Οκάρο Ουάιτ θα είναι σε δύο χρόνια ο επόμενος Τζέιμς Γκιστ της Ευρωλίγκας.

ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ

Η κανονική διάρκεια της Α1 θα ολοκληρωθεί με μία ήττα για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Οι Πειραιώτες θα παίξουν με πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς λόγω της διαφοράς πόντων στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Σημαντικό για την ψυχολογία της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου είναι πως νίκησε σε ένα ακόμη must win παιχνίδι. Πλέον του μένουν άλλα δύο για την Ευρωλίγκα.

Ο Άρης απέδειξε ξανά πως δικαίως είναι η τρίτη καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Στα δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό ηττήθηκε στη λεπτομέρεια Και στο ΣΕΦ.

Με τον Παναθηναϊκό διασύρθηκε δύο φορές στο ΟΑΚΑ (πρωτάθλημα και κύπελλο), αλλά στο «Παλέ» πάλεψε μέχρι το 40' και χωρίς να έχει τον Τζαμέλ Χάγκινς.

Έχω την εντύπωση πως όταν προηγήθηκε χθες με 62-58 φοβήθηκε να νικήσει. Αν διορθώσει μικρές λεπτομέρειες και δημιουργήσει «χαρακτήρα» στα κρίσιμα τελευταία λεπτά θα αλλάξει επίπεδο.

ΥΓ: Το καλάθι του ΜακΝιλ στο 62-62 ήταν πεντακάθαρο και έπρεπε να μετρήσει. Κατά τα άλλη οι διαιτητές αποφάσισαν να σφυρίζουν σε κάθε επαφή. Με τον ίδιο ρυθμό και για τις δύο ομάδες. Η διαφορά στις βολές οφείλεται στα φάουλ του τελευταίου λεπτού και στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός χρησιμοποίησε σωστά τα 4 ομαδικά φάουλ σε κάθε περίοδο.

ΥΓ 2: Για όσους πιστεύουν πως έπαιξε ρόλο η διαιτησία ας διαβάσουν τα λόγια του Πρίφτη και του Ουάιτ.

ΥΓ 3: Εκπληκτική άμυνα του Μιλουτίνοφ στα 53'' πριν τη λήξη του ματς.

ΥΓ 4: Η τριάδα Σπανούλη, Πρίντεζη και Παπανικολάου ήταν κάπως αναμενόμενη. Έτσι συμβαίνει συνήθως στα δύσκολα. Του Ουόρικ όμως; Πολύτιμος σε δεύτερο συνεχόμενο «τελικό» με 10 πόντους και 8 ριμπάουντ.

ΥΓ 5: Πίστευα με τον τραυματισμό του φυσικοθεραπευτή πως τα είχα δει όλα φέτος. Ο Παπανικολάου με τον Χάντερ με διέψευσαν όμως. Και τραυματισμός από συμπαίκτη στο παλμαρέ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.