Πρίφτης: «Ένα επίπεδο πάνω από μας ο Ολυμπιακός, αλλά φτάσαμε κοντά»

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΡΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πρίφτης: «Ένα επίπεδο πάνω από μας ο Ολυμπιακός, αλλά φτάσαμε κοντά»

Πρίφτης: «Ένα επίπεδο πάνω από μας ο Ολυμπιακός, αλλά φτάσαμε κοντά»

Ο Δημήτρης Πρίφτης παραδέχτηκε την ποιότητα του Ολυμπιακού και έκανε λόγο για μικρές λεπτομέρειες που στοίχισαν τη νίκη στον Άρη. 

Ο Άρης για μία ακόμη φορά στο γήπεδο του έφτασε κοντά σε μία νίκη επί του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού, ωστόσο κάτι έλειψε και δεν πανηγύρισε.

Ο Δημήτρης Πρίφτης ανέφερε μετά το παιχνίδι, «Έγινε ένα ωραίο παιχνίδι. Ήμασταν ανταγωνιστικοί, κάναμε κακό πρώτο ημίχρονο επιθετικά, αρκετά καλό αμυντικά. Στο δεύτερο που βελτιώσαμε την κυκλοφορία της μπάλας και ήμασταν εύστοχοι στο μακρινό σουτ, πήραμε ώθηση. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες, σε φάσεις μεμονωμένες, φάσεις εμπειρίας. Πρέπει όμως να είμαστε ρεαλιστές, παίζαμε με μία ομάδα που βρίσκεται ένα επίπεδο πάνω από εμάς σαν ρόστερ και σαν εμπειρία. Είναι καλό που μπορέσαμε να αντισταθούμε και να φανούμε ανταγωνιστικοί. Στο γήπεδο μας αυτό συμβαίνει πολύ συχνά και μπορούμε να κερδίσουμε τέτοιες ομάδες. Φτάσαμε κοντά αλλά πρέπει να το ξεχάσουμε. Πρέπει τώρα να κάνουμε μία νίκη στα επόμενα δύο παιχνίδια για να εξασφαλίσουμε την 3η θέση. Από κει και πέρα, στα πλέι οφ θα δούμε με ποια ομάδα θα διασταυρωθούμε. Εύχομαι να μην έχει κάτι σοβαρό ο Χάντερ. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου και ευχαριστώ τον κόσμο για την μεγάλη υποστήριξη και τη συνεισφορά του σε έναν ακόμα αγώνα».

Για την αδυναμία να βρει καλάθι ο Άρης στα τελευταία λεπτά: «Δεν μπορώ να εστιάσω σε μία φάση. Δεχθήκαμε κάποια καλάθια που δεν έπρεπε στον αιφνιδιασμό και κάποιες back door πάσες στον Παπανικολάου. Είχαμε κακή λειτουργία σε αυτό το σημείο και πρέπει να δούμε τι κάναμε λάθος και να το διορθώσουμε. Και στα πρώτα 5 λεπτά του αγώνα δεν ήμασταν αποτελεσματικοί. Αλίμονο όμως αν παίζαμε 40 λεπτά αποτελεσματικά… Απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο με τον τρόπο που αμύνεται είναι δύσκολο να είσαι αποτελεσματικός. Παίζει ρόλο και η εμπειρία, η προσωπικότητα και η κούραση».

Για τα φάουλ στο τέλος: «Δεν επιλέξαμε σε ποιον παίκτη θα κάνουμε φάουλ. Επιλέξαμε να παίξουμε ζώνη για να εμποδίσουμε την πάσα εισαγωγής και να κυνηγήσουμε το κλέψιμο. Μετά όποιος παίκτης είχε την μπάλα θα του κάναμε φάουλ».

Best of internet