Ζοτς: «Το μπάσκετ είναι ο Διαμαντίδης!» (vid)

Ζοτς: «Το μπάσκετ είναι ο Διαμαντίδης!» (vid)

Gazzetta team
Ζοτς: «Το μπάσκετ είναι ο Διαμαντίδης!» (vid)
Η Ευρωλίγκα ετοιμάζεται για την βράβευση του Διαμαντίδη και δημοσίευσε εξάλεπτο βίντεο με τις δηλώσεις των Ομπράντοβιτς, Γιασικέβίτσιους, Ναβάρο, Αλβέρτη και Σπανούλη.

Αλλη μια αποθέωση πλησιάζει για τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ίσως η μεγαλύτερη μέχρι την επόμενη, καθώς την Παρασκευή, στον αγώνα με την Τσεντεβίτα η Ευρωλίγκα σκοπεύει να τιμήσει τον αρχηγό του Παναθηναϊκού.

Η Ευρωλίγκα μάλιστα φρόντισε να ετοιμάσει ένα σπουδαίο βίντεο, στο οποίο μιλάνε οι Ομπράντοβιτς, Αλβέρτης, Σπανούλης, Γιασικεβίτσιους και Ναβάρο κι όλοι σχεδόν εκφράζουν την ελπίδα πως ο «Μήτσος» θα αλλάξει γνώμη και θα παραμείνει στο μπάσκετ.

Ομπράντοβιτς: Μακάρι να του αλλάξει γνώμη ο Τζόρτζεβιτς

Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού και επί χρόνια καθοδηγητής του Διαμαντίδη, είπε μεταξύ άλλων: «Ολοι καταλαβαίνουν την ποιότητα του ως άνθρωπος. Προσπαθεί να βοηθήσει τους πάντες στην ομάδα. Κάθε νέος παίκτης που ερχόταν στην ομάδα ήξερε ότι αυτός ήταν ο παίκτης που έπρεπε να μιλήσει αν είχε κάποιο πρόβλημα και τι σημαίνει να παίζεις στον Παναθηναϊκό. Η μεγαλύτερη κληρονομιά του είναι η ικανότητα του να καταλαβαίνει το παιχνίδι».

Σχετικά με την απόφασή του, είπε: «Είναι πολύ σοβαρός. Αν πει κάτι πρέπει να τον εμπιστευτείς. Ελπίζω αυτή τη φορά ο Τζόρτζεβιτς να βρει τρόπο να του αλλάξει το μυαλό. Το εύχομαι αυτό γιατί το μπάσκετ είναι ο Διαμαντίδης».

Αλβέρτης: Παίκτης - ομάδα!

Ο πρώην συμπαίκτης του Φραγκίσκος Αλβέρτης τόνισε πως ο Διαμαντίδης «δίνει τον ορισμό της ομάδας και του συμπαίκτη. Και στη ζωή, όχι μόνο στο μπάσκετ. Είναι ιδιαίτερος όχι μόνο ως παίκτης, αλλά και ο χαρακτήρας του. Δεν είναι σούπερ σταρ όπως έχουμε συνηθίσει με φωτογραφίες, συνεντεύξεις και μια τρελή ζωή. Είναι ταπεινός και το μπάσκετ είναι η ζωή του. Ο τρόπος που παίζει και οι αντιδράσεις του τον κάνουν σούπερ σταρ».

Σπανούλης: Πάντα θα είναι στο μυαλό μου

Μεγάλη σημασία βεβαίως έχουν οι ατάκες του Βασίλη Σπανούλη. « Αλλοιώνει μπάλες, δημιουργεί, κόβει, ποστάρει. Ολα αυτά τον κάνουν σημαντικό για την ομάδα χωρίς να σκοράρει. Είναι ένας από τους καλύτερους στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Είναι ο πόιντ γκαρντ που έκανε τις περισσότερες διαφορετικές δουλειές στο γήπεδο. Δεν είναι εγωιστής και πάντα θυσιάζεται για την ομάδα. Τώρα είμαστε αντίπαλοι, αλλά πάντα θα είναι στο μυαλό μου ότι είναι εξαιρετικός παίκτης και χαρακτήρας», τόνισε.

Σάρας: «Μου τα έκανε όλα εύκολα»

Ο φίλος του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είπε μεταξύ άλλων: «Είναι μια προέκταση του προπονητή στο παρκέ. Ηταν εκπληκτικό να παίζω μαζί του. Εκανε το παιχνίδι πιο εύκολο για μένα. Με ένα βλέμμα του ήξερες τι πρόκειται να συμβεί. Οσα κάνουν άλλοι παίκτες μετά από πολύ καιρό δουλειάς, αυτός το πετύχαινε με ένα βλέμμα. Παίκτες σαν αυτόν κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη και εκπληκτική».

Ναβάρο: Απλά εκπληκτικός

Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο είπε από την πλευρά του: Ελέγχει όλες τις καταστάσεις ανά πάσα στιγμή.. Αμυντικά είναι πολύ καλός, έχει εξαιρετικά χέρια. Και γι’ αυτό είναι εκπληκτικός τόσα χρόνια».