«Έθιξαν τον εγωισμό μας οι τρεις ήττες»

«Έθιξαν τον εγωισμό μας οι τρεις ήττες»

«Έθιξαν τον εγωισμό μας οι τρεις ήττες»

bet365

Ο Ντούσαν Σάκοτα εξήγησε στο gazzetta.gr πως ο τρόπος που ήρθαν οι συνεχόμενες ήττες έθιξε τον εγωισμό των παικτών της ΑΕΚ κι ο Γιάννης Καλαμπόκης είναι αισιόδοξος πως η ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Άρης, Ολυμπιακός κι έπειτα Ρέθυμνο. Η ΑΕΚ γνώρισε τρεις άσχημες ήττες, είδε τον πρωταρχικό στόχο της τρίτης θέσης ν' απομακρύνεται και φρόντισε να... ξεσπάσει απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου (92-57).

Μετά την άνετη επιστροφή στις νίκες ο Ντούσαν Σάκοτα παραδέχτηκε στο gazzetta.gr πως ο τρόπος που ήρθαν οι ήττες έθιξαν των εγωισμό των παικτών της Ένωσης και πως ήθελαν να στείλουν ένα... μήνυμα. Ο Γιάννης Καλαμπόκης δεν στάθηκε στην εμφάνισή του, αλλά στη συγκινητική στιγμή της βράβευσης της ομάδας του 1966 και στη συνέχεια.

Σάκοτα: «Μήνυμα στους εαυτούς μας και μετά στους άλλους»

Ο αρχηγός της Ένωσης ανέφερε για τη νίκη επί του Κολοσσού: «Χρειαζόμασταν πολύ αυτή τη νίκη. Περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους εν όψει των playoffs. Ήταν άτυχος κι άδικος ο τρόπος που χάσαμε τους τρεις αγώνες. Και στους τρεις αγώνες είχαμε τουλάχιστον ένα σουτ για να πάρουμε τη νίκη! Κι αυτό έθιξε τον εγωισμό μας. Σίγουρα θέλαμε να στείλουμε ένα μήνυμα. Πρώτα στους εαυτούς μας και μετά στους άλλους».

Για τη συνέχεια κι αν σκέφτονται ήδη τα playoffs: «Έχουμε πολύ χρόνο μέχρι τα playoffs, δεν ξέρουμε τον αντίπαλό μας. Είναι νωρίς να σκεφτόμαστε αυστηρά τα playoffs, αλλά τα έχουμε στο μυαλό μας και είναι πάρα πολύ σημαντικό να μπούμε σε αυτούς τους αγώνες με νοοτροπία νικητή. Είμαστε τέταρτοι, ο πρωταρχικός στόχος που είχαμε θέσει στην αρχή της χρονιάς να βγούμε τρίτοι δεν μας βγήκε. Ο δευτερεύοντας στόχος που ήταν να έχουμε το πλεονέκτημα στον πρώτο γύρο των playoffs μας βγήκε. Τώρα κοιτάμε να το αξιοποιήσουμε αυτό, για να κάνουμε το κάτι παραπάνω».

Πριν από το τζάμπολ της αναμέτρησης τιμήθηκε η ομάδα του 1966: «Ήταν πολύ συγκινητική στιγμή και μια ευκαιρία για όλους τους φίλους της ΑΕΚ να ξαναθυμηθούμε πόσο μεγάλη ομάδα είναι η ΑΕΚ και τι ιστορία κουβαλάει και να μάθουν και οι νεότεροι».

Ο ίδιος πέτυχε 15 πόντους, όλους στο τέταρτο δεκάλεπτο: «Εγώ είμαι πάντα εδώ. Προσπαθώ να βοηθήσω με οποιοδήποτε τρόπο μου ζητάει ο προπονητής. Είναι εντελώς ασήμαντο σήμερα ποιος σκόραρε και ποιος όχι. Σημασία έχει η νίκη και να είμαστε έτοιμοι εκεί που πρέπει».

Καλαμπόκης: «Η ΑΕΚ έχει πολλές δυνατότητες»

Ο Γιάννης Καλαμπόκης (17π., 2/3δίπ., 3/3τρίπ., 4/4βολ., 2ασ.) που έκανε την καλύτερή του φετινή εμφάνιση απέναντι στον Κολοσσό, ανέφερε: «Πλέον, θέλουμε να ολοκληρώσουμε την κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος με την καλύτερη δυνατή εικόνα. Δείξαμε πως η ομάδα έχει βελτιωθεί και πως έχει πολλές δυνατότητες. Το είχαμε δείξει και στις τρεις ήττες, αλλά δυστυχώς μας στοίχισε η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης σε κάποια κρίσιμα σημεία. Είχαμε δείξει και σε αυτά τα ματς πως η ομάδα βρίσκεται σε ένα καλό δρόμο. Ο χρόνος όμως δεν γυρνάει πίσω. Ας δούμε στη συνέχεια πως μπορούμε να κρατάμε την αυτοσυγκέντρωσή μας και την καλή εικόνα για 40 λεπτά κι όχι για... 39' λεπτά ή λιγότερο».

Ο ίδιος δεν θέλησε να σταθεί στην εμφάνισή του: «Δεν θα είμαι πρώτος σκόρερ συνέχεια. Αυτή τη στιγμή ξεκάθαρος ηγέτης της ομάδας είναι ο Λουκάς. Ξέρω πως έχω... συμπληρωματικό ρόλο στην ομάδα και πως σε κάποια παιχνίδια πρέπει να βοηθάω με την εμπειρία μου. Μου αρέσει το μπάσκετ, το αγαπώ!».

«Δυνατά μηνύματα που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον απαιτητικό κόσμο της ΑΕΚ και την όμορφη στιγμή με την βράβευση της ομάδας του 1966: «Η σχέση των παικτών με τον κόσμο, είναι διαρκής και χρειάζεται κάθε μέρα ανανέωση. Σίγουρα με αυτές τις εμφανίσεις αναπτύσσεται μία σχέση εμπιστοσύνης. Είναι δύσκολος ο κόσμος της ΑΕΚ. Το ξέρουμε. Ευχαριστούμε όσους έρχονται.

Η μέρα ήταν σίγουρα σημαντική και λόγω της βράβευσης. Η στιγμή ήταν συγκινητική και αξίζουν συγχαρητήρια στη διοίκηση για την πρωτοβουλία να τιμήσει αυτή την ομάδα. Είναι σημαντικό να βλέπεις μετά από τόσα χρόνια ότι έβαλες κι εσύ ένα λιθαράκι σε αυτό το μεγάλο οικοδόμημα που λέγεται ΑΕΚ. Ήταν μία σπουδαία στιγμή κι αυτά τα δυνατά μηνύματα μόνο ο αθλητισμός μπορεί να τα προσφέρει».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα