Τα δεδομένα για Ολυμπιακό: Από αποκλεισμός μέχρι και... 1η θέση!

Τα δεδομένα για Ολυμπιακό: Από αποκλεισμός μέχρι και... 1η θέση!

Τα δεδομένα για Ολυμπιακό: Από αποκλεισμός μέχρι και... 1η θέση!
Ολα τα πιθανά και τα απίθανα σενάρια για τον Ολυμπιακό που την επόμενη εβδομάδα παίζει με τη Χίμκι το ευρωπαϊκό του μέλλον. Δείτε πως μπορούν οι «ερυθρόλευκοι» να τερματίσουν ακόμη και 1οι!

Ο όμιλος των «ερυθρολεύκων» είναι ο πιο ανταγωνιστικός στην ιστορία του ΤΟΡ 16, κάτι που φαίνεται από το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή 5 ομάδες ισοβαθμούν στο 6-6.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την... επανάστασή του, κερδίζει τον έναν «τελικό» μετά τον άλλο και για να είναι απόλυτα σίγουρος χρειάζεται πλέον δύο νίκες στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια για να εξασφαλίσει την πρόκριση, κάτι που πριν από ένα μήνα έμοιαζε με θαύμα.

Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να τερματίσουν ακόμη και 1οι (!) σ' ένα... τρελό κι απίθανο σενάριο, ωστόσο έχουν την πρόκριση στα χέρια τους, που αυτή την στιγμή είναι και το βασικό ζητούμενο.

Ουσιαστικά το πιο κομβικό παιχνίδι είναι αυτό της επόμενης εβδομάδας κόντρα στη Χίμκι με τους παίκτες του Σφαιρόπουλου να θέλουν πάση θυσία τη νίκη. O Ολυμπιακός με ήττα στη Μόσχα την επόμενη εβδομάδα αποκλείεται.

Αναλυτικά:

Πώς προκρίνεται ο Ολυμπιακός:

α) Με δυο νίκες, ό,τι και να γίνει στα άλλα ματς, ο Ολυμπιακός προκρίνεται τουλάχιστον ως 4ος.

β) Αν νικήσει την Χίμκι την επόμενη αγωνιστική και χάσει από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Θα πρέπει η Μπαρτσελόνα να κάνει δύο στα δύο, η Λαμποράλ να κάνει δύο στα δύο (δηλ. 0/2 η Μπάμπεργκ αφού παίζει με Μπαρτσελόνα και Λαμποράλ) τότε ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του Ρεάλ-Χίμκι, ο Ολυμπιακός προκρίνεται καθώς πλεονεκτεί με το νικητή του συγκεκριμλενου αγώνα. Αν είναι η Χϊμκι θα έχει επικρατήσει και τις δύο φορές. Αν είναι η Ρεάλ θα έχει καλύψει τη διαφορά που ηττήθηκε στην Ισπανία.

Σε αυτή την περίπτωση: ΤΣΣΚΑ 10-4 (ή 9-5 αν χάσει από Ζαλγκίρις), Λαμποράλ 10-4, Μπαρτσελόνα 8-6, Ολυμπιακός 7-7, Νικητής Ρεάλ-Χίμκι 7-7, Ηττημένος Ρεάλ-Χίμκι 6-8, Μπάμπεργκ 6-8

Πώς βγαίνει τρίτος;

Στην ισοβαθμία μόνο με τη Ρεάλ στην 3η-4η θέση, κάνοντας και οι δύο από 2 νίκες στη συνέχεια. Ο Ολυμπιακός έχει τη διαφορά στα μεταξύ τους παιχνίδια, οπότε προκρίνεται εκείνος ως τρίτος.

Πώς βγαίνει δεύτερος;

α) Κάνοντας 1 ή 2 νίκες η Λαμποράλ, 2 ήττες η ΤΣΣΚΑ (μια από τον Ολυμπιακό με 7+), 1 ήττα η Μπαρτσελόνα, 1 ήττα η Μπάμπεργκ και παράλληλα κάνει 2 νίκες Ολυμπιακός. Σε αυτή την περίπτωση ο Ολυμπιακός υπερτερεί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

β) Με νίκες στα 2 επόμενα παιχνίδια και παράλληλα: 2 ήττες της Λαμποράλ Κούτσα, 2 νίκες της Μπαρτσελόνα στοχεύοντας σε τριπλή ισοβαθμία με Λαμποράλ και Μπαρτσελόνα ή σε τετραπλή με Λαμποράλ, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ.

Πώς βγαίνει πρώτος;

Με νίκη στα δύο παιχνίδια, δύο ήττες της ΤΣΣΚΑ (η μία εκ των οποίων από τον Ολυμπιακό με διαφορά μεγαλύτερη των 7 πόντων) και της Λαμποράλ. Ταυτόχρονα χρειάζεται να κάνουν από μία ήττα η Μπαρτσελόνα και η Μπάμπεργκ.

Ο Ολυμπιακός με:

Μπαρτσελόνα: 1-1, (-4) (Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 74-62, Μπαρτσελόνα Ολυμπιακός 82-66)
Χίμκι: 1-0 (Ολυμπιακός - Χίμκι 89-77, ξαναπαίζουν 31/3)
Ρεάλ Μαδρίτης: 1-1, (+3) (Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός 84-72, Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 99-84)
Μπάμπεργκ: 0-2 (Ολυμπιακός - Μπάμπεργκ 72-77, Μπάμπεργκ - Ολυμπιακός 72-71)
Λαμποράλ Κούτσα: 2-0 (Λαμποράλ Κούτσα - Ολυμπιακός 76-82, Ολυμπιακός - Λαμποράλ Κούτσα 82-68)

Η βαθμολογία:

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 8-4
Λαμποράλ Κούτσα 8-4
Μπαρτσελόνα 6-6
Μπάμπεργκ 6-6
Ολυμπιακός 6-6
Ρεάλ Μαδρίτης 6-6
Χίμκι 6-6
Ζαλγκίρις 2-10

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού:

Χίμκι - Ολυμπιακός 31/3
Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ 8/4

Το πρόγραμμα της Ρεάλ

Λαμποράλ Κούτσα - Ρεάλ Μαδρίτης 1/4
Ρεάλ Μαδρίτης - Χίμκι 7/4

Το πρόγραμμα της Χίμκι

Χίμκι - Ολυμπιακός 31/3
Ρεάλ Μαδρίτης - Χίμκι 8/4

Το πρόγραμμα της Μπαρτσελόνα

Μπαρτσελόνα - Μπάμπεργκ 31/3
Ζαλγκίρις Κάουνας - Μπαρτσελόνα 7/4

Το πρόγραμμα της Μπάμπεργκ

Μπαρτσελόνα - Μπάμπεργκ 31/3
Μπάμπεργκ - Λαμποράλ Κούτσα 7/4