Η North Carolina πέρασε αντί-γκέι νόμο και το ΝΒΑ της παίρνει το All Star

ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Η North Carolina πέρασε αντί-γκέι νόμο και το ΝΒΑ της παίρνει το All Star

Η North Carolina πέρασε αντί-γκέι νόμο και το ΝΒΑ της παίρνει το All Star

Το ΝΒΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί πως εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να πάρει από την Σάρλοτ το επερχόμενο All Star Weekend, λόγω του νέου νόμου που προσβάλει την κοινότητα των ΛΟΑΤ.  

Η πολιτεία της North Carolina πέρασε τις προάλλες ένα νέο νομοσχέδιο, με το οποίο ουσιαστικά περιθωριοποιεί την ΛΟΑΤ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλους, Αμφιφυλόφιλους και Transgender) κοινότητα ακόμη περισσότερο, καθώς δίνει δικαιώματα για ρατσιστικές επιθέσεις.

«Το ΝΒΑ είναι αφοσιωμένο στο να δημιουργήσει ένα αποδεκτό από όλους όσους έρχονται στα παιχνίδια περιβάλλον. Είμαστε πολύ επιφυλακτικοί για το κατά πόσο ο νέος νόμος της πολιτείας είναι σύμφωνος με την θέση μας περί ισότητας και αλληλοσεβασμού και δεν ξέρουμε τι αντίκτυπο θα έχει στην προσπάθειά μας να διοργανώσουμε σωστά το All Star Game του 2017 στην πόλη της Σάρλοτ», αναφέρει η ανακοίνωση του ΝΒΑ.

Σε περίπτωση που το ΝΒΑ αποφασίσει να πάρει τη διοργάνωση από τη Σάρλοτ η πολιτεία της North Carolina μπορεί να χάσει πάνω από 100 εκατ. δολάρια σε έσοδα.

Παρόμοιος νόμος πέρασε πέρσι στην πολιτεία της Ιντιάνα, ωστόσο η κυβέρνηση της πολιτείας έκανε κάποιες αλλαγές που «άρεσαν» στο NCAA και έτσι δεν πήρε τη διοργάνωση του FINAL 4 των γυναικών που είναι προγραμματισμένη τον επόμενο μήνα.

Best of internet