Euroleague: Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης στις 21:45

Φάνης Παναγιώτου
Euroleague: Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης στις 21:45
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης στο κατάμεστο ΣΕΦ (21:45/ΕΡΤ) με αποκλειστικό στόχο τη νίκη που θα τον κρατήσει... ζωντανό στη μάχη της πρόκρισης στα playoffs της Euroleague!

Η ομάδα του Πειραιά δεν είχε την αναμενόμενη πορεία μέχρι τώρα στο TOP 16. Βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, ωστόσο είναι ακόμα... ζωντανή κι έχει αποδείξει πολλάκις πως ξέρει να επιστρέφει! O Ολυμπιακός βρίσκεται στο 5-6 και πλέον ψάχνει τρεις νίκες στις ισάριθμες αγωνιστικές που απομένουν, προκειμένου να καταφέρει να περάσει στα playoffs της Euroleague. Κι η αρχή πρέπει να γίνει κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Βέβαια, το έργο των «ερυθρόλευκων» μόνο εύκολο δεν αναμένεται. Βλέπετε, η Ρεάλ βρίσκεται κι εκείνη σε δύσκολη θέση με ρεκόρ 6-5, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αναφερόμαστε στους Πρωταθλητές Ευρώπης. Ο Ολυμπιακός, όμως, στο ΣΕΦ είναι το φαβορί και -μεταξύ άλλων- ποντάρει στον κόσμο του, με το sold out να έχει ανακοινωθεί εδώ και μέρες!

Θα μπορέσει ο Ολυμπιακός να φτάσει στη νίκη με την ώθηση του κόσμου του; Στο 1.55 στην Interwetten, η νίκη επί της Ρεάλ.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν υπολογίζει γι' ακόμα μία φορά στον Ματ Λοτζέσκι, με τον Γιάννη Αθηναίου να βρίσκεται επίσης στα... πιτς, καθώς ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα. Από την άλλη, στο... στρατόπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης δεν υπάρχουν σημαντικές απουσίες.

ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ...
*Ο Ολυμπιακός χρειάζεται ακόμα 1 τάπα για να γίνει η τέταρτη ομάδα στην ιστορία της Euroleague που φτάνει τα 1000 κοψίματα στη διοργάνωση μετά τη Μπαρτσελόνα, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.
*Ο Βασίλης Σπανούλης χρειάζεται ακόμα 6 εύστοχες βολές, προκειμένου να γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Euroleague που φτάνει τις 800! Παράλληλα, ο αρχηγός του Ολυμπιακού χρειάζεται ένα κλέψιμο για να γίνει ο 13ος που φτάνει τα 200 στην καριέρα του στη διοργάνωση.
*Ο Γιώργος Πρίντεζης μετράει 19 πόντους κατά μέσο όρο στα 6 τελευταία ματς.
*Ο Σέρχιο Γιουλ έχει πετύχει τουλάχιστον ένα τρίποντο στα 16 πιο πρόσφατα παιχνίδια του στη Euroleague. Παράλληλα, ο γκαρντ της Ρεάλ Μαδρίτης θέλει ακόμα 14 πόντους, προκειμένου να φτάσει τον Λουίς Μπούλοκ (1.932) στην 20ή θέση των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης.
*Ο Τρέι Τόμπκινς «τρέχει» σερί 33 εύστοχων βολών!

«Παίζουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Όσο πλησιάζουμε στο τέλος κάθε ματς γίνεται πιο δύσκολο και πιο σημαντικό. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι πνευματικά. Και για τις δύο ομάδες είναι δύσκολο ματς. Έχουμε την εμπειρία σαν ομάδα, αλλά και σαν παίκτες.

Ζητούμενο να κάνουμε αυτά που ξέρουμε μέσα στο γήπεδο. Ματς που προετοιμάζεσαι όλη την χρονιά για να παίξεις. Έχουμε δουλέψει στην τακτική μας, στην άμυνα μας, στην επίθεση μας. Πρέπει να εφαρμόσουμε το πλάνο μας. Απαιτείται συγκέντρωση πίστη και αυταπάρνηση. Οι παίκτες έχουν επίγνωση για το τι πρέπει να κάνουν. Ο κόσμος θα μας στηρίξει. Πρέπει να μπούμε δυνατά από την αρχή του ματς», δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

«Είναι ένα σπουδαίο παιχνίδι, αλλά έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου. Ελπίζω να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό μας πρόσωπο, γιατί έτσι μόνο θα μπορέσουμε να πετύχουμε το στόχο μας, που είναι η πρόκριση. Έχουμε μπροστά μας τρεις τελικούς και την Παρασκευή είναι ο πρώτος», ανέφερε ο Πάμπλο Λάσο.

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ.