Ραντούλιτσα: «Οικογένεια η εθνική, θα γίνεται... χαμός στην Kombank Arena»

Γιάννης Ράμμας
Ραντούλιτσα: «Οικογένεια η εθνική, θα γίνεται... χαμός στην Kombank Arena»

bet365

Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα εξήγησε πως το Προολυμπιακό Τουρνουά στο Βελιγράδι ίσως κρύβει παγίδες για τη Σερβία, αλλά δεν ανησυχεί και τόσο χάριν στην... καυτή Kombank Arena.

Το Βελιγράδι θα φιλοξενήσει (4-9/7) ένα εκ των τριών τουρνουά (σε Τορίνο & Μανίλα τα υπόλοιπα) κι η Σερβία θα κληθεί ν' αντιμετωπίσει αρχικά στον α' όμιλο το Πουέρτο Ρίκο και την Ανγκόλα (β' όμιλος: Λετονία, Τσεχία & Ιαπωνία). Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα δεν... προτρέχει.

«Έχω ακούσει πολύ κόσμο να λέει πως είναι εύκολη κλήρωση για εμάς, αλλά δε νομίζω έτσι. Δεν ξέρω ποια είναι τα φαβορί. Γνώμη μου είναι πως πρέπει να 'μαστε προσεκτικοί, υπάρχουν ομάδες όπως η Λετονία κι η Τσεχία, οι οποίες βελτιώνονται κάθε χρονιά. Ανησυχώ περισσότερο για τις ευρωπαϊκές ομάδες, επειδή τις ξέρω καλύτερα, αλλά στο σημερινό μπάσκετ ο καθένας μπορεί να νικήσει τον άλλον. Επομένως θα 'θελα να 'μαστε προσεκτικοί μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της τελευταίας αναμέτρησης. Απ' όταν μαζευτήκαμε στην εθνική πριν από λίγα χρόνια προχωράμε βήμα-βήμα. Είμαι σίγουρος πως έτσι θα κάνουμε και τον Ιούλιο και θα επικεντρωνόμαστε σ' έναν αντίπαλο τη φορά» είπε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA ο 28χρονος σέντερ του Παναθηναϊκού.

«Ξέρουμε πολύ καλά ο ένας τον άλλον, αφού παίζουμε μαζί για πολλά χρόνια. Είμαστε ένα σύνολο πολύ καλών προσωπικοτήτων, οι οποίες ξέρουν πώς να παίζουν ως ομάδα και να συμπεριφέρονται σαν οικογένεια. Γι' αυτό όποιοι νέοι παίχτες έρθουν το καλοκαίρι θα 'ναι εύκολο γι' αυτούς να ταιριάξουν, θα προσαρμοστούν αμέσως παρότι δεν υπάρχει πολύς χρόνος για προετοιμασία μετά απ' τις εθνικές λίγκες κι όλοι επιστρέφουν από διάφορες χώρες» πρόσθεσε, πριν μιλήσει για την εμπειρία τού ν' αγωνίζεσαι μπροστά στο κοινό σου: «Δε χρειάζεται να φανταστώ πώς θα 'ναι στην Kombank Arena, ξέρω ακριβώς. Έχω παίξει εκεί με Ζελέζνικ και την Παρτιζάν και ξέρω πώς αυτός ο κόσμος ανυπομονεί γι' αυτό, ανυπομονεί να μας δει εκεί. Είναι πολύ ικανοποιητικό για εμάς πως το τουρνουά θα διεξαχθεί μπροστά στο κοινό μας και, πιστέψτε με, θα 'ναι πολύς κόσμος, πάρα πολύς κόσμος. Ο κόσμος στη Σερβία αγαπά το μπάσκετ τόσο πολύ, που όλοι θα περάσουν τέλεια».

 

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Τελευταία Νέα