Βασιλακόπουλος: «Θα γίνει καλύτερο το Champions League»

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΟΚ

Βασιλακόπουλος: «Θα γίνει καλύτερο το Champions League»

Βασιλακόπουλος: «Θα γίνει καλύτερο το Champions League»

Την πεποίθηση του πως το νεοσύστατο Champions League θα ξεπεράσει ακόμα και την Ευρωλίγκα εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ μίλησε στον Arena FM:
 

«Υπάρχει μάχη των θεσμικών φορέων του αθλήματος με κάποιους περαστικούς. Σε δυο τρία χρόνια θα έχουμε φτάσει σε άλλα επίπεδα. Η επόμενη φάση είναι να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Η FIBA έχει τη μεγάλη εμπειρία, είμαστε πολύ καλοί, το τμήμα που ασχολείται με την εμπορική εκμετάλλευση θα βρει τα χρήματα και πιστεύω ότι η Ευρωλίγκα θα απορροφηθεί από τον θεσμικό φορέα. Θα γίνει καλύτερη διοργάνωση και από την Ευρωλίγκα, όχι απλά από το Eurocup», δήλωσε, ενώ πρόσθεσε: «Η Ελλάδα στάθηκε κοντά στη νέα διοργάνωση και πιστεύω ότι μέσα σε τρία-τέσσερα χρόνια θα υπάρχει μία διοργάνωση. Το θέμα είναι να βοηθήσουμε και ουσιαστικά το άθλημα και η παρουσία του Λάσκαρη και του επόμενου Λάσκαρη είναι πολύ χρήσιμη».

Τέλος, δήλωσε πως τα επεισόδια στο περιθώριο του τελικού Κυπέλλου μπάσκετ Γυναικών στη Λευκάδα δεν είναι αθλητικό, αλλά κοινωνικό φαινόμενο, ενώ εξέφρασε τη διαφωνία του με την απόφαση του Σταύρου Κοντονή να διακόψει το Κύπελλο ποδοσφαίρου. «Αυτά που έγιναν στη Λευκάδα δεν είναι αθλητικό γεγονός. Ο αθλητισμός δεν παράγει βία. Αυτά είναι θέματα του Υπουργείου δημοσίας τάξης. Η βία είναι κοινωνικό φαινόμενο, όχι αθλητικό φαινόμενο. Τα νομοσχέδια που γίνονται διασύρουν το αθλητικό κίνημα. Κάποιοι άνθρωποι έδωσαν ραντεβού θανάτου στη Λευκάδα, δεν τους πήρε χαμπάρι κανένας και δημιούργησαν τα έκτροπα την ώρα που δεν υπήρχαν τα όργανα της τάξης. Όλο αυτό δεν έχει καμία σχέση με το μπάσκετ. Διαφωνώ απόλυτα με τον Κοντονή που διέκοψε το Κύπελλο. Ξαναλέω δεν παράγει ο αθλητισμός τη βία».

Best of internet