Δήμαρχος Λευκάδας: «Ποιος ζήτησε πίσω δύο διμοιρίες;»

Gazzetta team
Δήμαρχος Λευκάδας: «Ποιος ζήτησε πίσω δύο διμοιρίες;»

bet365

Σοβαρές ευθύνες στις Αρχές... χρεώνει ο Δήμαρχος Λευκάδας, που μίλησε για τα επεισόδια και την επικοινωνία που είχε με τον Σταύρο Κοντονή.

Τα επεισόδια που έγιναν πριν από τον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ Γυναικών, σχολίασε ο Δήμαρχος του νησιού, Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, που φιλοξενήθηκε στον αέρα του ΣΠΟΡ FM 94,6 και αναφέρθηκε στα λάθη που προκάλεσαν αυτό το χάος, ενώ αναφέρθηκε και στην επικοινωνία που είχε με τον Υφυπουργό, Σταύριο Κοντονή.

Αναλυτικά, ο δήμαρχος Λευκάδας μίλησε για:

-το λόγο που η Λευκάδα δέχτηκε να αναλάβει τη διοργάνωση: «Ο λόγος που πήραμε τη διοργάνωση δεν ήταν μόνο επειδή η περιφέρεια δικαιούται να έχει τέτοιες διοργανώσεις, αλλά γιατί η Λευκάδα έχει δύο ομάδες που είναι στην Α1 Γυναικών και στην Α2 Ανδρών. Μιλάμε για έναν τόπο που το μπάσκετ είναι περίπου τρόπος ζωής».

-τα μέτρα που πήρε ο Δήμος: «Στείλαμε έγγραφα στους αρμόδιους θέτοντας το ζήτημα της διασφάλισης από την πολιτεία της ομαλής διεξαγωγής του Final Four, γιατί ξέρουμε πώς λειτουργεί αυτό το βρώμικο σύστημα, και καταλήξαμε σε μια σειρά από μέτρα. Τα εισιτήρια, πλην αυτών που πήραν οι ομάδες, διατέθηκαν μόνο σε Λευκαδίτες. Μέσα στο γήπεδο και στις δύο μέρες των αγώνων δεν συνέβη το παραμικρό. Δεν δόθηκε κανένα από τα εισιτήρια που είχε το νησί σε άνθρωπο εκτός Λευκάδας. Έπρεπε να πάρουν εισιτήρια και οι ομάδες, που θα τα διέθεταν με ευθύνη δική τους. Κάθε ομάδα πήρε από 30 εισιτήρια και υπήρχε όρος σε αυτά να υπάρχει πλήρης καταγραφή των στοιχείων του καθενός. Όλα ήταν ταυτοποιημένα. Ζητήσαμε από τις ομάδες, τόσο εμείς όσο και η αστυνομία, να διαθέσουν τα εισιτήριά τους σε γονείς, φίλους, χορηγούς ή μέλη της διοίκησης της κάθε ομάδας».

-τα μέτρα της αστυνομίας: «Η τοπική διεύθυνση ζήτησε ενισχύσεις για την αστυνομία. Οι ενισχύσεις ήρθαν, υπήρχαν τέσσερις διμοιρίες από την Παρασκευή. Δεν ξέρω ποιος εγκέφαλος, όμως, την Παρασκευή το βράδυ πήρε πίσω δύο από τις διμοιρίες. Δεν μπορώ να γνωρίζω τους υπηρεσιακούς σχεδιασμούς της αστυνομίας. Αν παρέμεναν οι δύο διμοιρίες στο νησί, θα υπήρχε μεγαλύτερη δυνατότητα περιφρούρησης».

-τις πληροφορίες πως οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έγιναν αντιληπτοί πολύ πριν την επίθεση, αλλά δεν αντέδρασε η αστυνομία: «Την επίσημη απάντηση θα την πάρετε από την αστυνομία. Εμείς το θέσαμε αυτό στη σύσκεψη το πρωί της Κυριακής και μας είπαν ότι δεν είχαν τις δυνάμεις. Η επίσημη ενημέρωση είναι πως ήταν 120 οπαδοί του Παναθηναϊκού που ήρθαν από την Αθήνα. Κατέβηκαν με τους λοστούς τους και λειτούργησαν χειρουργικά. Δεν πείραξαν τίποτα στην πόλη και πήγαν στο ξενοδοχείο που είχαν πληροφορηθεί πως έμεναν οπαδοί του Ολυμπιακού. Έξω από το οικοδομικό τετράγωνο που είναι το ξενοδοχείο δεν έγινε το παραμικρό. Η απάντηση της αστυνομίας ήταν ότι δεν μπορούσε να αντιδράσει απέναντι σε αυτή τη στρατιά των 120 οπαδών. Ίσως αν είχε τις δύο διμοιρίες που έφυγαν θα μπορούσε να αποτραπεί ό,τι έγινε. Εδώ κατά τη γνώμη μου υπάρχουν ευθύνες. Μας είπαν ότι οι δυνάμεις της αστυνομίας δεν ήταν ικανές να αντιμετωπίσουν την κατάσταση».

-το αν είχε επικοινωνία με τον υφυπουργό, Σταύρο Κοντονή: «Μίλησα τρεις φορές με τον κ. Κοντονή. Κι αυτός εξεπλάγη από την απόφαση να αποχωρήσουν δύο διμοιρίες. Μπορεί να σας τα πει καλύτερα ο ίδιος».

-το αν υπήρξαν συλλήψεις: «Έχουμε συλλήψεις, θα μάθετε κι άλλα μέσα στην ημέρα από την αστυνομία».

-το αν θα ξαναζητήσει αθλητικό γεγονός η Λευκάδα: «Η περιφέρεια δικαιούται πράγματα και εμείς θέλουμε να κάνουμε πράγματα. Η Λευκάδα είναι μπασκετομάνα. Χθες το πρωί μπήκε το ερώτημα αν θα πρέπει να τελειώσουν οι αγώνες και εμείς απαντήσαμε με σαφήνεια ναι. Αν δεν γίνονταν οι αγώνες, θα δίναμε το δικαίωμα να νικήσει ο φόβος και ο χουλιγκανισμός. Εμείς πήραμε όλα τα μέτρα και το Final Four είχε οργανωτική επιτυχία. Η ΕΟΚ μάς έδωσε συγχαρητήρια. Το μήνυμά μας είναι πως ο αθλητισμός ενώνει. Θέλουμε τέτοιες διοργανώσεις να έρχονται στον τόπο μας».

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα