Δήμαρχος Λευκάδας: «Είχαμε δεσμεύσεις ότι η γέφυρα θα προστατεύεται νυχθημερόν»

Δήμαρχος Λευκάδας: «Είχαμε δεσμεύσεις ότι η γέφυρα θα προστατεύεται νυχθημερόν»

Δήμαρχος Λευκάδας: «Είχαμε δεσμεύσεις ότι η γέφυρα θα προστατεύεται νυχθημερόν»

Στις διαβεβαιώσεις που είχε λάβει από του υπεύθυνους ασφαλείας για τη διαρκή προστασία της γέφυρας της Λευκάδας στο διάστημα του Final-4 του Κυπέλλου Γυναικών και οι οποίες δεν τηρήθηκαν στάθηκε ο δήμαρχος του νησιού, Κώστας Δρακονταείδης.

Ο δήμαρχος Λευκάδας, Κώστας Δρακονταείδης, σχολίασε με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook τα επεισόδια που έλαβαν χώρα το πρωί της Κυριακής στο νησί, επισημαίνοντας πως οι αρμόδιοι ασφαλείας είχαν δεσμευτεί για την συνεχή προστασία της γέφυρας στη διάρκεια του διημέρου του Fnal-4 του Κυπέλλου Γυναικών.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Μια μέρα που ξεκίνησε άσχημα τελειώνει με ανάμεικτα συναισθήματα. Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε χωρίς άλλα παρατράγουδα, οι αθλήτριες προσέφεραν θέαμα και άξια κέρδισαν το χειροκρότημα του κόσμου που τις τίμησε δίνοντας το παρόν και στην απονομή του τίτλου. Συγχαρητήρια σε όλες. Η διοργάνωση ήταν, σύμφωνα και με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, οργανωτικά εξαιρετική. Όμως... η γιορτή πληγώθηκε. Από κάποιους λίγους, από κάποιους που δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό. Γιατί ο αθλητισμός μας ενώνει -όπως λέει το σύνθημα που επιλέξαμε για το Final Four. Ο αθλητισμός πρέπει να μας ενώνει. Οι επίσημες ενέργειες θα γίνουν και οι ευθύνες που η Λευκάδα έμεινε χωρίς προστασία τις πιο κρίσιμες ώρες, θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να αποδοθούν. Μιλώντας ως άνθρωπος και όχι ως δήμαρχος, ακόμη εν θερμώ, δεν μπορώ να μην μοιραστώ μια κάποια απογοήτευση. Από κάποιους που δεν περίμεναν ούτε να ολοκληρωθεί η διοργάνωση, να διασφαλίσουμε ότι τα χειρότερα πέρασαν, για να βγουν σχεδόν... πανηγυρίζοντας. Αισθανόμενοι δικαίωση (;). Το διάστημα της προετοιμασίας ακούσαμε φοβερές υπερβολές. Λάβαμε υπόψη μας τους κινδύνους και απευθυνθήκαμε σε όλους τους αρμόδιους για την ασφάλεια της περιοχής ζητώντας να μας πουν υπευθύνως αν η ΕΛΑΣ μπορεί να εγγυηθεί τη διεξαγωγή. Αν δεν υπήρχαν εγγυήσεις, δεν θα προχωρούσαμε στην ανάληψη. Αλλά... Είχαμε δεσμεύσεις ότι η γέφυρα της Λευκάδας θα προστατεύεται νυχθημερόν. Διάολε, ένα νησί όπως η Λευκάδα δεν είναι τόσο δύσκολο να προστατευτεί. Κι όμως, ήρθαν ανενόχλητοι και με τα πόδια.... Γιατί πως εξηγείτε ότι ενώ είχε ζητηθεί αυξημένη δύναμη από την Τοπική Αστυνομική Δ/νση για όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, η μισή από την αστυνομική δύναμη που είχε έρθει την Παρασκευή, πρώτη μέρα των αγώνων, από γειτονικές περιοχές απεχώρησε το ίδιο βράδυ; 

Κατά κύριο λόγο, την πλήρωσε το ΙΟΝΙΑΝ STAR που είχε το θάρρος να αναλάβει την φιλοξενία λιγοστών οπαδών. Λυπάμαι ειλικρινά. Λυπάμαι για όσα έγιναν, αλλά και για τον τρόπο που έγιναν -ένας τρόπος που ήταν 100% ελέγξιμος εάν τηρούνταν τα συμφωνημένα. 
Ευτυχώς, τα έκτροπα σταμάτησαν εκεί και έστω πληγωμένη, η γιορτή ολοκληρώθηκε. Ευχαριστώ όλους όσοι εργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί, ευχαριστώ όλους τους χορηγούς, ευχαριστώ όλους τους υπαλλήλους. Δεσμεύομαι ότι θα απαιτηθούν ευθύνες για όλα όσα συνέβησαν. 
Επειδή αναλάβαμε ένα Final Four στο γυναικείο μπάσκετ, δεν σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε φοβικοί. Αυτός ο φόβος δεν μας οδηγεί πουθενά. Εκτός κι αν από φόβο αύριο πούμε να μην συμμετέχουμε και στα πρωταθλήματα της Α1 στο μπάσκετ γιατί και εκεί γίνονται επεισόδια. Ή στο ποδόσφαιρο και τον στόχο της Γ' εθνικής γιατί επίσης γίνονται... Και αν σήμερα δεν διεξάγονταν οι τελικοί αυτό θα ήταν νίκη του φόβου, νίκη του χουλιγκανισμού.
Τα υπόλοιπα αύριο, επισήμως. Σήμερα, επαναλαμβάνω, μιλάω ως άνθρωπος προς όσους δεν κουράστηκαν να διαβάσουν τις σκέψεις και την μικρή μου κατάθεση... Καλό βράδυ σε όλους. ώρησαν στο 35-36, Λίλαρντ και ΜακΚόλουμε είχα από 26 και 22 πόντους αντίστοιχα.

 

Best of internet