«Να πείσουμε τον Δημήτρη ότι είναι λάθος η απόφασή του!»

«Να πείσουμε τον Δημήτρη ότι είναι λάθος η απόφασή του!»
«Παιδιά, οικογένεια παραλία και μετά... Ευρωλίγκα!». Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς... αποκάλυψε το σχέδιό του για να μην σταματήσει φέτος την καριέρα του ο Δημήτρης Διαμαντίδης!

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ανέφερε για τη νίκη: «Ήταν μία δύσκολη αλλά σημαντική νύχτα. Νιώσαμε τη σύνδεση των οπαδών με την ομάδα. Η Λοκομοτίβ είναι απίστευτα ταλαντούχα ομάδα και με την προσθήκη του Τζάνινγκ απειλούν πολύ. Οσον αφορά το παιχνίδι μας ήταν στόχος μας να σταματήσουμε το τρανζίσιον και δεν θέλαμε να πάρουν επιθετικά ριμπάουντ. Στην πρώτη περίοδο δεν το καταφέραμε, αλλά μόλις ελέγξαμε τα ριμπάουντ, η Λοκομοτίβ δεν είχε δεύτερες ευκαιρίες κι αυτό σημαίνει ότι παίζαμε πολύ καλή άμυνα. Έπαιξαν με ψηλότερη πεντάδα, εμείς γίναμε καλύτεροι και καταφέραμε να τους περιορίσουμε και να πάρουμε το μομέντουμ του αγώνα. Ο Διαμαντίδης βοήθησε να νικήσουμε. Ήταν ένα καλό παιχνίδι για να κερδίσουμε μία ομάδα που μας είχε νικήσει τρεις φορές φέτος. Όσον αφορά τη νευρικότητα στην οποία αναφέρθηκε και ο Διαμαντίδης, οφείλεται ότι ο Ουίλιαμς δεν έπαιρνε μέρος στις προπονήσεις. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ιατρική ομάδα και τον φυσιοθεραπευτή και πρέπει να τον ευχαριστήσουμε καθώς δεν περιμέναμε να παίξει».

Για το βάθος του Παναθηναϊκού και το τελευταίο τετράλεπτο: «Το πιστεύω 100% αυτό ότι οι προσθήκες μας βοήθησαν. Μάλιστα στην τελευταία περίοδο αναγκάσαμε την Λοκομοτίβ να κάνει λάθη. Αυτό έγινε από την πίεση και αποτελεί μία από τις δυνάμεις μας. Είχαμε κάποια χαμένα σουτ, αλλά καταφέραμε να ελέγξουμε το παιχνίδι. Οι προσθήκες θα βοηθήσουν και στις προπονήσεις και στα παιχνίδια. Με τα Τρίκαλα κάναμε ροτέισον και δεν έπαιξαν οι Διαμαντίδης, Γουίλιαμς, Πάβλοβιτς και Κούζμιτς».

Για το ότι ο Διαμαντίδης βουτούσε στο τέλος για την μπάλα: «Δεν χρειάζεται να τους πω κάτι εγώ γι' αυτό, καταλαβαίνουν από μόνοι τους. Είναι ευλογημένοι που έχουν έναν τέτοιο συμπαίκτη. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα παραδείγματα ο Διαμαντίδης για το πως χτίζεται μία καριέρα και πως να την τελειώσει».

Για το αν έχει σκεφτεί πως θ' αλλάξει γνώμη στον Διαμαντίδη: «Παιδιά, οικογένεια, παραλία και μετά Eυρωλίγκα! Τα παιδιά θα είναι χαρούμενα, η σύζυγος θα είναι χαρούμενη, αυτός θα είναι χαρούμενος, όλοι θα είμαστε χαρούμενοι! (γέλια). Αν συνεχίσει να παίζει θα είναι καλύτερο για όλους μας. Λίγο πριν το κλείσιμο της καριέρας μου είχα πρόταση να αγωνιστώ σε αυτή την ομάδα, αλλά δεν άντεχαν τα πόδια μου. Πρέπει να τον μεταπείσουμε να σταματήσει».

Για την βιαστική τελευταία επίθεση του Διαμαντίδη: «Ήταν σχέδιο γιατί ξέραμε ότι θα πάνε να κάνουν φάουλ. Ήταν ένα καλό σουτ κατά τη γνώμη μου. Είχαμε time out κι αυτοί δεν είχαν, Θα πρέπει να σταματήσει το μπάσκετ, το έχασε (σ.σ. γέλια)».