Φενέρμπαχτσε - Νταρουσάφακα 77-69 (vid)

Φενέρμπαχτσε - Νταρουσάφακα 77-69 (vid)
Την 10η νίκη της πανηγύρισε η Φενέρμπαχτσε που επικράτησε στον τουρκικό εμφύλιο της Νταρουσάφακα με 77-69 και «σφράγισε» την πρώτη θέση του ομίλου της.

Η πρωτοπόρος του Ε' ομίλου δυσκολεύθηκε αρκετά, ωστόσο εν τέλει πήρε τη νίκη, η οποία της εξασφάλισε και μαθηματικά την πρώτη θέση του ομίλου μετά και την ήττα της Λοκομοτίβ Κουμπάν από τον Παναθηναϊκό.

Η Νταρουσάφακα από την πλευρά της, μόνο ευχαριστημένη μπορεί να είναι από την εμφάνισή της κόντρα στην κορυφαία ομάδα του ομίλου παρά το γεγονός πως γνώρισε την 8η ήττα της.

Ο Κώστας Σλούκας βρέθηκε για 8 λεπτά στο παρκέ και δεν κατάφερε να σκοράρει (0/1 προσπάθεια), υπέπεσε σε 3 λάθη, ενώ μοίρασε 2 ασίστ.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Οι γηπεδούχοι δυσκολεύθηκαν ωστόσο τα καλύτερα ποσοστά ευστοχίας στα τρίποντα (39%/30%), τα 4 λιγότερα λάθη, αλλά και η μεγάλη διαφορά στην ποιότητα των δυο ομάδων ήταν αρκετά για να τους οδηγήσουν στη νίκη.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Έκπε Γιούντο, ο οποίος στα 33 λεπτά που αγωνίστηκε πέτυχε 18 πόντους με 8/15 δίποντα και 2/2 βολές, μάζεψε 6 ριμπάουντ, είχε 2 κλεψίματα και 2 ασίστ.

Πολύ καλοί επίσης και οι Χίκμαν και Ντατόμε.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Κακή εμφάνιση έκανε ο Εμίρ Πρέλντζιτς, ο οποίος στα 16 λεπτά που αγωνίστηκε δε σκόραρε (0/3 προσπάθειες) και είχε 3 ριμπάουντ 2 ασίστ και 2 φάουλ.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Το εύστοχο καλάθι του Λουίτζι Ντατόμε, ο οποίος 55" πριν το τέλος έκανε το 73-69, 75-69, δίνοντας αέρα 6 πόντων στην ομάδα του.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Η Φενέρ κρατά τη νίκη και τα πολύ καλά ποσοστά στις βολές (85%), ενώ η Νταρουσάφακα τα υψηλά ποσοστά ευστοχίας στα δίποντα (65%) και τα 11 επιθετικά ριμπάουντ.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Η Νταρουσάφακα το τραγικό 30% στις βολές.