Πλάθα: «Κανείς απ' τη διοίκηση δε με ρώτησε Ευρωλίγκα ή FIBA»

Γιάννης Ράμμας
Πλάθα: «Κανείς απ' τη διοίκηση δε με ρώτησε Ευρωλίγκα ή FIBA»
Το ευρωπαϊκό μπάσκετ έχει διχαστεί γι' ακόμη μία φορά, το ίδιο κι ο Ζοάν Πλάθα, ο οποίος θα προτιμούσε η διοίκηση της Ουνικάχα να τον είχε συμβουλευτεί στην επιλογή μεταξύ Ευρωλίγκας & FIBA.

Οι ευρωπαϊκές διασυλλογικές λίγκες μετατρέπονται όλο και περισσότερο σε κλειστές, πολύ περισσότερο τώρα με την... επιστροφή της FIBA για τη δημιουργία μίας νέας υψηλού επιπέδου κι ικανής ν' ανταγωνιστεί την πρώτη τη τάξει της Ευρωλίγκας. Η Ουνικάχα είναι έτοιμη ν' αποχαιρετήσει την τελευταία και να συμμετάσχει στο νεοσύστατο Champions League της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, αλλά ο προπονητής της θα 'θελε η συμμετοχή μίας ομάδος σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή λίγκα να μη γίνεται βάσει συμφωνίας, παρότι η δική του ήταν παρούσα στην Ευρωλίγκα ακόμη και σε χρονιές κατάταξης εκτός playoffs της ACB.

«Τα αθλητικά κριτήρια θα πρέπει να 'ναι τα πιο σημαντικά. Τα παραδείγματα είναι πολλά. Αυτή είναι η ομορφιά του αθλητισμού. Κανείς απ' τη διοίκηση δε ζήτησε τη γνώμη μου επί του θέματος. Ήταν σε θέση ν' αποφασίσουν τι είναι καλύτερο. Είμαστε σε λούπα και δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει» εξήγησε ο 52χρονος Καταλανός, ο οποίος δεσμεύεται με την ομάδα της Μάλαγα μέχρι το 2018.