Μπερτομέου: «Δεν έχουμε πόλεμο με την FIBA» (vid)

Gazzetta team
Μπερτομέου: «Δεν έχουμε πόλεμο με την FIBA» (vid)
Η Euroleague σε συνεργασία με τη Sportingbet.gr, Εθνικού χορηγού της διοργάνωσης, παρουσίασε το πλάνο κατά της βίας, ενώ παράλληλα ο Τζόρντι Μπερτομέου μίλησε για το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ!

Στη συνέντευξη Τύπου που έβαλε χώρα στο Fuga του Μεγάρου Μουσικής, ο Τζόρντι Μπερτομέου τόνισε αρχικά: «Είναι πάντα ευχάριστο να βρίσκομαι στην Αθήνα. Είναι μια μπασκετική χώρα. Ευχαριστώ τους Ντάνιελ και Μάρκεζ που βρίσκονται εδώ. Είναι μία σημαντική ημέρα. Μία ημέρα που έχουμε ευχαριστήσουμε τον Εθνικό χορηγό τη sportingbet που θα συνεισφέρουν σε μία ιστορική προσπάθεια.

Είναι σημαντικό ότι θα παρουσιάσουμε την καμπάνια κατά της βίας κι η συνεργασία με τη sportingbet είναι εξαιρετικά σημαντική. Είναι επίσης σημαντικό ότι θα παρουσιάσουμε τη συνεργασία για πρώτη φορά με την IMG Media».

«Θα έχουμε κι άλλες ανακοινώσεις στη συνέχεια, αλλά αυτή τη στιγμή παρουσιάζουμε τη συνεργασία με τη sportingbet για τα επόμενα τέσσερα χρόνια», συμπλήρωσε ο ισχυρός άνδρας της Euroleague.

O Άνταμ Κέλι, αντιπρόεδρος και επικεφαλής του τμήματος πωλήσεων και εμπορικής ανάπτυξης της IMG, της εταιρείας με την οποία έχει έρθει σε συμφωνία ο συνεταιρισμός, αυξάνοντας κατά πολύ τα έσοδά του τα επόμενα χρόνια, δήλωσε: «Είναι ζωτικής σημασίας η συνεργασίας μας με τη Euroleague. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς. IMG θα βοηθήσει τη διοργάνωση και πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς ότι βλέπουμε προοπτική στη συνεργασία αυτή. Ξεκινάει μία νέα εποχή. Υποστηρίζουμε το πρότζεκτ γιατί το πιστεύουμε» και συμπλήρωσε: «Θα κάνουμε τη Euroleague την κορυφαία διοργάνωση. Ακόμα καλύτερη απ’ ότι είναι σήμερα. Θα είναι συναρπαστική η κάθε στιγμή! Θα συνεχίσουμε αυτό που έχει ξεκινήσει ο Τζόρτντι για τα επόμενα 10+ χρόνια».

«Στη sportingbet επιδιώκουμε μεγάλες συνεργασίες με εταίρους που μοιράζονται τα ίδια οράματα. Με τη νέα συνεργασία της Euroleague με την IMG επιδιώξαμε αυτή τη χορηγική συνεργασία ως Εθνικός χορηγός της χώρας μας. Το μπάσκετ είναι το άθλημα που οι περισσότεροι έπαιζαν στα παιδιά τους χρόνια. Μας έχει κάνει υπερήφανους Το μπάσκετ που διαμορφώνει χαρακτήρες δεν μπορεί να έχει εχθρούς. Το μπάσκετ αξίζει να παραμείνει αμόλυντο από βία μέσα κι έξω από τους αγωνιστικούς χώρους», ανέφερε ο Ιωάννης Καποδίστριας εκ μέρους της sportingbet.

Ο Ντάνιελ Χάκετ που εκπροσώπησε τον Ολυμπιακό υπογράμμισε: «Είναι τιμή να βρίσκομαι εδώ. Πιστεύουμε σε αυτό που θα κάνουμε. Είναι εντυπωσιακό αυτό που έχει χτίσει η Euroleague. Εμείς οι παίκτες πρέπει να κρατήσουμε το παιχνίδι καθαρό και να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον. Πρέπει να καταλάβουμε ότι όλοι μας βλέπουν και μπορούμε να είμαστε παράδειγμα!»

Ο Μάρκεζ Χέινς που εκπροσώπησε τον Παναθηναϊκό τόνισε: «Βλέπεις παντού το πάθος. Σε κάθε ματς. Αυτή είναι η λέξη κλειδί. Είναι υπέροχο να παίρνουμε μέρος στην καμπάνια κατά της βίας. Ο αμοιβαίος σεβασμός είναι κάτι που όλοι πρέπει να έχουν και ξεκινάει από εμάς. Πρέπει να κρατήσουμε το παιχνίδι καθαρό και να είναι διασκεδαστικό. Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι που μας κρατάει όλους ενωμένους. Όλη η καμπάνια είναι υπέροχη!»

Σ' ερώτηση σχετικά με τα έσοδα των ομάδων, ο Άνταμ Κέλι απάντησε: «Η συμφωνία έχει υπογραφεί τον Νοέμβριο και θα είναι κερδοφόρα για τις ομάδες. Η συμφωνία είναι δεδομένη και θα είναι πολύ θετική».

Σ' ερώτηση σχετικά με το Eurocup της επόμενης χρονιάς, ο Τζόρντι Μπερτομέου: «Είναι φυσικό να εστιάζουμε στη Euroleague, αλλά κι οι δύο διοργανώσεις θα είναι στην περίμετρο που παρουσιάσαμε. Έχουμε ήδη ομάδες για την επόμενη σεζόν και συζητάμε με τις χώρες για τις υπόλοιπες θέσεις. Υπάρχουν κι ομάδες που ζητούν τη συμμετοχής τους στο Eurocup. Η μοναδική διαφορά είναι πως οι προημιτελικοί κι οι ημιτελικοί θα είναι σε σειρά best of three (σ.σ. στις τρεις νίκες) όπως κι ο τελικός. Τα έσοδα θα έρχονται από την αγορά και θα μπορούμε να καλύπτουμε τα έξοδα των ομάδων».

«Η κατάσταση αυτή υπάρχει 10 χρόνια. Η ελληνική λίγκα δεν είναι στο ίδιο επίπεδο όπως το παρελθόν, επομένως ο μοναδικός τρόπος για κάποια άλλη ομάδα είναι μέσω το Eurocup. Ένας επιχειρηματίας δεν θέλει να παίρνει ρίσκα κι οι δικές μας διοργανώσεις έχουν σταθερότητα. Υπάρχουν ομάδες υψηλού επιπέδου και στο Eurocup. Αν κάποιος επιχειρηματίας θέλει να παίξει σε άλλο επίπεδο είναι σεβαστό, ωστόσο η προοπτική υπάρχει αλλού», απάντησε ο Τζόρτντι Μπερτομέου σχετικά με τις άλλες ελληνικές ομάδες, εκτός των «αιωνίων».

«Δεν είμαστε σε πόλεμο με κανέναν. Υπάρχουν πολλές φήμες κι ακούγονται πολλά. Εμείς δουλεύουμε στο να βελτιώσουμε το προϊόν μας. Η FIBA θέλει να είναι πιο δραστήρια στις διοργανώσεις των ομάδων. Είναι καλό. Όποιος δουλεύει για το μπάσκετ είναι καλό. Θέλουμε να συνεργαστούμε και να τους βοηθήσουμε», τόνισε ο Μπερτομέου κι ο Άνταμ Κέλι τόνισε πως στο μέλλον βλέπει τη Euroleague με τη FIBA μαζί.

Σ' ερώτηση σχετικά με τις διοργανώσεις των Εθνικών ομάδων μέσα στη σεζόν, ο ισχυρός άνδρας της Euroleague, είπε: «Πιστεύω θα καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με τη FIBA και θα συζητήσουμε αυτό όπως κι άλλα θέματα. Θα βρούμε λύση. Οι Εθνικές ομάδες είναι σημαντικό κομμάτι. Έχουμε την ευθύνη να κάνουμε το καλύτερο. Αλλά δεν μπορούμε ν’ απογοητεύσουμε τους φιλάθλους. Υποστηρίζουμε τις Εθνικές αλλά πολλοί καλοί παίκτες δεν θα είναι εκεί. Πρέπει να τα συζητήσουμε και να κρατήσουμε κοινές θέσεις για το καλύτερο. Αλλά σε αυτό το πρόγραμμα που έχουμε είναι δεδομένο πως den συμβαδίζει με τις Εθνικές κι αν τελικά υπάρξουν οι αγώνες, τότε οι Εθνικές θα παίζουν χωρίς τους παίκτες της Euroleague».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ: