Βίκτορ Κλαβέρ: Ο παίκτης-κλειδί της Λοκομοτίβ!

Φάνης Παναγιώτου
Βίκτορ Κλαβέρ: Ο παίκτης-κλειδί της Λοκομοτίβ!
Ο Παναθηναϊκός θα βρει απέναντι του για 4η φορά φέτος τη Λοκομοτίβ Κούμπαν και το gazzetta.gr γράφει για τον Βίκτορ Κλαβέρ, τον παίκτη-κλειδί της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Θα κάνει η Λοκομοτίβ Κούμπαν το 4/4 κόντρα στον Παναθηναϊκό; Θα φύγει ξανά νικητής από το ΟΑΚΑ ο Γιώργος Μπαρτζώκας ή οι «πράσινοι» θα ρίξουν στο καναβάτσο τους Ρώσους και θα μείνουν… ζωντανοί στη μάχη του πλεονεκτήματος έδρας στην προημιτελική φάση της Euroleague; Απαντήσεις θα δοθούν το βράδυ της Πέμπτης (17/03, 21:15/ΕΡΤ 2) σ’ ένα εκ των σημαντικότερων ματς της χρονιάς για τον Παναθηναϊκό.

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς κι οι συνεργάτες του έχει ήδη πιάσει δουλειά ενόψει Λοκομοτίβ κι είναι δεδομένο πως στο επίκεντρο της… προσοχής τους βρεθεί ο Ντιλέινι (διαβάστε ΕΔΩ), ενώ από τους παίκτες που πρέπει να περιορίσει η «πράσινη» άμυνα είναι δεδομένα κι ο Ράντολφ (διαβάστε ΕΔΩ).

Υπάρχει, όμως, κι ο Βίκτορ Κλαβέρ. Πριν από μία εβδομάδα, η Λοκομοτίβ ηττήθηκε από τη Φενέρμπαχτσε, ωστόσο ο Ισπανός φόργουορντ (γενν. το 1988, ύψος 2.06μ.) κατάφερε να ξεχωρίσει γι’ ακόμα μία φορά με την παρουσία του. Συγκεκριμένα, έμεινε στο παρκέ για 31 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα, σημειώνοντας 12 πόντους και κατεβάζοντας 12 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 7 επιθετικά! Όλα αυτά δίχως να υποπέσει σε λάθος.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Κλαβέρ έδειξε το ταλέντο του. Στο ματς του πρώτου γύρου του TOP 16 με τη Φενέρμπαχτσε μέτρησε 21 πόντους με 5/5 τρίποντα, πραγματοποιώντας την πιο παραγωγική του εμφάνιση στη φετινή Euroleague, ενώ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα είχε φτάσει σε ακόμα ένα double-double έχοντας 15 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Ο Ισπανός μετράει 10 πόντους και 7.1 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στο TOP 16, με τα ποσοστά του να είναι εξαιρετικά, καθώς έχει 51.1% στα δίποντα και 51.7% στα σουτ τριών πόντων! Παράλληλα, ο Βίκτορ Κλαβέρ δεν υστερεί στον τομέα της άμυνας, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να τρίβει τα χέρια του για την απόδοση του άλλοτε NBAer, ο οποίος έχει εξελιχθεί σ’ ένα… πολυεργαλείο για τη Λοκομοτίβ Κούμπαν!

Βέβαια, ίσως να μην έπρεπε να μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι ο Κλαβέρ έχει πολύ καλή απόδοση στη φετινή Euroleague. Βλέπετε, ήταν από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς του και κατάφερε να φτάσει μέχρι το ΝΒΑ. Η πορεία του, όμως, με τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς δεν ήταν η αναμενόμενη κι έτσι πέρυσι ο Ισπανός φόργουορντ αποφάσισε να πάρει το ταλέντο του και να επιστρέψει στην Ευρώπη. Φόρεσε τη φανέλα της Κίμκι δίχως να εντυπωσιάσει και φέτος έψαχνε την ομάδα που θα του δώσει την ευκαιρία να δείξει ξανά την αξία του.

Και τη βρήκε! Αυτό, όμως, που ίσως να μην θυμούνται πολλοί είναι πως η μεταγραφή είναι αρκετά πιθανό να μην είχε γίνει, αν τελικά ο Ραντλ (σ.σ. νυν φόργουορντ της Μακάμπι Τελ Αβίβ) δεν είχε κοπεί στα ιατρικά τεστ το καλοκαίρι που μας πέρασε. Αυτός αρχικά ήταν ο εκλεκτός της Λοκομοτίβ Κούμπαν για τη θέση «4», ωστόσο μετά το πρόβλημα που προέκυψε οι Ρώσοι στράφηκαν στον Βίκτορ Κλαβέρ. Κι είναι δεδομένο πως αισθάνονται δικαιωμένοι για την επιλογή.

ΟΚ, ο Ισπανός δεν είναι το πρώτο βιολί. Είναι, όμως, από τους παίκτες που θέλει κάθε προπονητής, καθώς κάνει πολλές δουλειές στο παρκέ, με τα αθλητικά του προσόντα να τον βοηθούν και στις δύο μεριές του παρκέ! Τα… φλας πέφτουν στον Ντιλέινι, ωστόσο ο παίκτης-κλειδί για την εξαιρετική πορεία που πραγματοποιεί η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι πέρα από κάθε αμφιβολία ο Βίκτορ Κλαβέρ!

ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ... VICTOR CLAVER