«Όπλο του Λαυρίου το οικογενειακό κλίμα!»

«Όπλο του Λαυρίου το οικογενειακό κλίμα!»

Φάνης Παναγιώτου
«Όπλο του Λαυρίου το οικογενειακό κλίμα!»

bet365

Το Λαύριο πήρε νίκη… παραμονής κόντρα στον Αρκαδικό κι ο Βαγγέλης Σακελλαρίου μίλησε στο gazzetta.gr για την επιτυχία της ομάδας και για το μεγάλο στόχο της σωτηρίας!

Από τα πιο σημαντικά ματς της χρονιάς στη Basket League ήταν αυτό ανάμεσα στον Αρκαδικό και το Λαύριο. Η ομάδα της Τρίπολης μπήκε καλά στο παρκέ, ωστόσο η συνέχεια άνηκε στους γηπεδούχους, οι οποίοι επέβαλαν τον ρυθμό τους κι όχι απλά έφτασαν στο θετικό αποτέλεσμα, αλλά παράλληλα κάλυψαν τη διαφορά με την οποία είχαν ηττηθεί στον πρώτο γύρο.

Το Λαύριο έκανε τεράστιο βήμα παραμονής και πλέον κρατάει την τύχη στα χέρια του, όπως υπογράμμισε στο gazzetta.gr ο Βαγγέλης Σακελλαρίου. Ο 26χρονος γκαρντ αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας του, μίλησε για το πλεονέκτημα της έδρας αλλά και για το μεγάλο… όπλο, που δεν είναι άλλο από το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στις τάξεις του συλλόγου.

Το ματς με τον Αρκαδικό ήταν ίσως το ματς της χρονιάς. Είχατε άγχος; Πού θεωρείς εν τέλει πως κρίθηκε η αναμέτρηση;
Θεωρώ πως ο χαρακτηρισμός «τελικός» αντικατοπτρίζει με τον καλύτερο τρόπο τη σημασία της αναμέτρησης με τον Αρκαδικό. Εδώ και δύο εβδομάδες (σ.σ. υπήρξε διακοπή λόγω του Τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας) είχαμε το μυαλό μας αποκλειστικά στο ματς αυτό και δουλέψαμε σκληρά. Ναι, υπήρχε μία νευρικότητα, η οποία ήταν φανερή στη διάρκεια της πρώτης περιόδου. Στη συνέχεια, όμως, βελτιωθήκαμε και το παιχνίδι θεωρώ πως κρίθηκε στην άμυνα που παίξαμε στη δεύτερη και την τρίτη περίοδο. Ήμασταν νευρικοί στην αρχή, αλλά μέσω της άμυνας τα καταφέραμε.

Πλέον, έχετε μία σημαντική διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού. Θεωρείς πως θα είστε και του χρόνου στη Basket League:
Πιστεύω πως θα χρειαστούν κι άλλες νίκες, ωστόσο είναι δεδομένο ότι θέλω κι ελπίζω το Λαύριο να βρίσκεται και τη νέα σεζόν στη μεγάλη κατηγορία. Πλέον κρατάμε την τύχη στα χέρια μας, ωστόσο ταμείο θα κάνουμε στο τέλος και δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια.

Το κλίμα στην ομάδα πώς είναι;
Έχει ειπωθεί ξανά κι είναι η αλήθεια: Το Λαύριο είναι μία οικογένεια! Δεν το έχω πει μόνο εγώ κι έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρκέ. Μάλιστα, το οικογενειακό κλίμα φαίνεται τόσο εντός του γηπέδου όσο κι έξω από αυτό κι αποτελεί το σημαντικότερο ίσως πλεονέκτημα αυτής της ομάδας. Το καλό κλίμα πάντα βοηθάει στην καλή πορεία και το ίδιο ισχύει και στη δική μας περίπτωση.

Εντός έδρας έχετε ρεκόρ 6 νίκες - 5 ήττες. Η έδρα τελικά είναι το μεγάλο σας όπλο;
Είναι λογικό το Λαύριο ως νεοφώτιστη ομάδα να ποντάρει πολλά στην έδρα του κι εμείς τα έχουμε καταφέρει πολύ καλά έως τώρα. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι εκτός έδρας δεν είμαστε το ίδιο καλοί, αφού θεωρώ πως στα περισσότερα ματς έχουμε παρουσιαστεί ανταγωνιστικοί. Η παρουσία, όμως, του κόσμου μας κάνει πιο δυνατούς. Θεωρώ πως η έδρα του Λαυρίου αποτελεί στολίδι για την Α1 κι ο κόσμος μας είναι πάντα ο 6ος παίκτης!

Για το άμεσο μέλλον ποιοι είναι οι στόχοι σου;
Μ’ αρέσει να κοιτάω το… τώρα και το άμεσο μέλλον και να μην κάνω μακροπρόθεσμα σχέδια. Αυτό που θέλω κι εγώ κι άπαντες στην ομάδα είναι να πετύχουμε τον στόχο της παραμονής και να κλείσουμε τη χρονιά όσο καλύτερα γίνεται. Από εκεί και πέρα, προσωπικό μου στόχος είναι να έχω πάνω απ’ όλα την υγεία μου και να παρουσιάζομαι συνεχώς βελτιωμένος.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα