Η... ΚΟΝΤΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δέχτηκε την αγωγή της Euroleague κατά FIBA»

Νέα δεδομένα στην κόντρα της Euroleague με τη FIBA, καθώς στέλεχος της πρώτης δήλωσε δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού έκανε δεκτή την προσφυγή της κατά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δέχτηκε την αγωγή της Euroleague κατά FIBA»

Ο Έντουαρντ Σκοτ, συνεργάτης του Τζόρντι Μπερτομέου, δήλωσε σε ιταλικό μέσο πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού έκανε δεκτή την αγωγή κατά της FIBA, με την οποία η Ευρωλίγκα κατηγορούσε την παγκόσμια ομοσπονδία πως ασκεί πιέσεις στους συλλόγους για να απαρνηθούν τη διοργάνωση και να υπογράψουν για το Champions League!

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού δέχτηκε την προσφυγή μας κατά της FIBA. Οι σύλλογοι δέχτηκαν πιέσεις. Η διαδικασία μπορεί να είναι μακρά, αλλά η προσφυγή μας έγινε δεκτή σε αντίθεση με χιλιάδες άλλες που γίνονται καθημερινά. Σύντομα θα έχουμε συνάντηση. Δεν αμφισβητείται η πρόθεσή μας να συμφωνήσουμε με τη FIBA. Περιμένουμε απαντήσεις από την πλευρά της», δήλωσε.

Όσο για τη νέα Euroleague, είπε: «Η συνεργασία με την IMG δεν θα ευνοήσει μόνο 16 ομάδες, αλλά συνολικά 40, καθώς θα επωφεληθεί και το Eurocup. Θα μοιραστούμε τα έσοδα με τις ομάδες και συνεργαζόμαστε προς την κατεύθυνση να μεγαλώσουμε την αγορά».