Μέξας: «Η 8η θέση θα κριθεί ανάμεσα σε εμάς και το Ρέθυμνο»

ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Μέξας: «Η 8η θέση θα κριθεί ανάμεσα σε εμάς και το Ρέθυμνο»

Μέξας: «Η 8η θέση θα κριθεί ανάμεσα σε εμάς και το Ρέθυμνο»

Στη δυσκολία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Μέξας μετά την ήττα του Απόλλωνα Πάτρας από τον ΠΑΟΚ για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος.  

Ο προπονητής της ομάδας της Αχαϊας μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στη μάχη της εισόδου στα Playoffs, λέγοντας πως η 8η θέση θα κριθεί ανάμεσα στη δική του ομάδα και το Ρέθυμνο.

«Ηταν εξ αντικειμένου ένα δύσκολο παιχνίδι. Η επιστροφή των δύο παικτών και το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ ξεκουράστηκε μετά από πολύ καιρό, έκανε δύσκολα τα πράγματα συνολικά. Θέλαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, υπήρχαν στιγμές που το κάναμε αλλά και άλλες που το κάναμε άσχημα. Αυτό οφείλεται στη δική μας έλλειψη συγκέντρωσης, κάποιες συνεννοήσεις που δεν υπήρξαν. Περάσαμε μία δύσκολη εβδομάδα. Είχαμε νοοτροπία ομάδας αλλά υπήρξε τσαπατσουλιά στην επίθεση. Κάναμε προσπάθειες με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που θα έπρεπε. Ο ΠΑΟΚ το εκμεταλλεύτηκε. Η αδυναμία μας να σταματήσουμε τον Σχορτσανίτη ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα για εμάς. Εχουμε άλλα τέσσερα παιχνίδια, θα πρέπει να προσπαθούμε να βελτιωθούμε μέχρι το τέλος. Θα δούμε αν καταφέρουμε να έχουμε την ευκαιρία να μπούμε στα πλέι οφ. Η χρονιά ήταν σε μεγάλο βαθμό πετυχημένη γιατί βρεθήκαμε σε δύσκολη θέση αλλά πετύχαμε την παραμονή μας αρκετά νωρίς. Ο ΠΑΟΚ θα είναι πλέον θα είναι άλλη ομάδα, ξεκούραστος και με πλήρη σύνθεση», είπε αρχικά.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε αρκετά συγκεντρωμένος και με μεγάλη όρεξη. Ο Σχορτσανίτης έβαλε όλες τις βολές. Εμείς είχαμε αρκετές κακές επιλογές και δίκαια ο ΠΑΟΚ είχε αυτή τη διαφορά. Στη συνέχεια προσαρμοστήκαμε και σχετικά ισορροπήσαμε. Είχαμε προβλήματα, με τον Ντίλαρντ, τον Λαμπρόπουλο που παρουσιάστηκε στον στρατό αλλά και άλλα. Δεν ήταν η καλύτερη προπονητικά εβδομάδα και έτσι χάσαμε από μία καλύτερη από εμάς ομάδα», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Όσον αφορά στη μάχη των playoffs:

«Ο ΠΑΟΚ με βάση το πρόγραμμα είναι τεράστιο φαβορί για να βγει 5ος. Μπορεί να κάνει το 4/4. Ο Κολοσσός έχει σημαντικό πλεονέκτημα όπως και η Κηφισιά που έχει ματς που μπορεί να πάρει στην έδρα της. Νομίζω ότι μεταξύ της δικής μου ομάδας και του Ρεθύμνου θα κριθεί η 8η ομάδα. Αυτό δείχνει το πρόγραμμα και η κατάσταση των ομάδων».

Best of internet