Το Κύπελλο της Euroleague στις Ακαδημίες του Αμαρουσίου! (pics)

To Μαρούσι στις δόξες του δεν κατάφερε να πάει τόσο ψηλά στην Euroleague, αλλά οι Ακαδημίες της ομάδας πήραν... αγκαλιά και φωτογραφήθηκαν με το τρόπαιο!

Το Κύπελλο της Euroleague στις Ακαδημίες του Αμαρουσίου! (pics)
Η Sportingbet έχει φέρει το αυθεντικό Κύπελλο της διοργάνωσης στην Ελλάδα και το Trophy Tour έχει ήδη κάνει πάταγο σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ.
 
Μετά τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, ήρθε η ώρα για τα πιτσιρίκια του Αμαρουσίου να πάρουν μια γεύση από Euroleague, χωρίς τη σήμανση του Εθνικού Χορηγού στον χώρο βέβαια, όπως άλλωστε επιβάλλουν οι κανόνες δεοντολογίας.
 
Το χαμόγελο της... επιτυχίας των μικρών πρωταθλητών τα λέει όλα!

Τα τμήματα υποδομών του ιστορικού συλλόγου Αμαρουσίου, στεγάζονται στο υψηλών προδιαγραφών γήπεδο του Αγίου Θωμά και απαριθμούν 200 και πλέον αθλητές. Προσφέρουν τις ιδανικές συνθήκες για να μάθουν οι νεαροί αθλητές τις βασικές τεχνικές και τακτικές του μπάσκετ, παρέχοντάς τους συγχρόνως αθλητική παιδεία και έχουν στελεχωθεί από εξειδικευμένους προπονητές με τις κατάλληλες γνώσεις και προγράμματα προπόνησης ειδικά σχεδιασμένα για κάθε ηλικία.

Ο πρωταρχικός στόχος στα τμήματα υποδομών είναι παιδαγωγικός και αφορά στη συνειδητή ένταξη και συμμετοχή των παιδιών στην αθλητική διαδικασία.

Ακολουθεί ο προπονητικός στόχος, που περιλαμβάνει την ατομική βελτίωση των αθλητών, τόσο στην τεχνική του μπάσκετ, όσο και στην αθλητική ικανότητα. Οι νεαροί παίχτες αποκτούν καλές τεχνικές γνώσεις, γερές βάσεις όσον αφορά στις τακτικές του μπάσκετ και μια φιλοσοφία που βασίζεται στην επιθυμία να γίνονται συνεχώς καλύτεροι με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της φυσικής κατάστασης.

Το προπονητικό team έχει ενιαία φιλοσοφία και πρόγραμμα, το οποίο αναδεικνύει και προωθεί τους ταλαντούχους αθλητές σε μεγαλύτερα ηλικιακά τμήματα, προσφέροντας έτσι επιπλέον κίνητρα και ώρες προπόνησης, με απώτερο στόχο την κατάλληλη στελέχωση και την ομαδική βελτίωση και τη δημιουργία ανταγωνιστικών τμημάτων.

Η αποτελεσματικότητα της παραπάνω πρακτικής αποδεικνύεται έμπρακτα, καθώς εκτός από την ανοδική πορεία της αντρικής ομάδας, το παιδικό και το εφηβικό πρωταγωνιστούν επίσης στα αντίστοιχα πρωταθλήματα.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Μιχάλης Σταυρίδης, Νίκος Μπιλάλης, Σταύρος Κάργιανης, Σπύρος Βελλινιάτης, Κωστής Λημναίος

Το αυθεντικό Κύπελλο της Euroleague παραμένει στην Ελλάδα και περιμένει χιλιάδες φιλάθλους να φωτογραφηθούν μαζί του.