Ο Μάντζαρης, ο Σπανούλης κι η Λαμποράλ! (pics & vids)

Ο Μάντζαρης, ο Σπανούλης κι η Λαμποράλ! (pics & vids)
Πρόπερσι ήταν ο Βαγγέλης Μάντζαρης. Πέρυσι ο Βασίλης Σπανούλης. Φέτος ποιος θα ηγηθεί του Ολυμπιακού στη νέα δοκιμασία κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα για το TOP 16 της Euroleague;

Είναι ένα ζευγάρι με... παράδοση. Οι δύο αντίπαλοι γνωρίζονται πολύ καλά. Το παραδέχτηκε κι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στις δηλώσεις του. Δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά, αφού η αποψινή (21:45/Novasports 2) θα είναι η τέταρτη φετινή αναμέτρηση ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Λαμποράλ Κούτσα.

Κάθε ματς είναι μοναδικό. Κάθε ματς έχει διαφορετικούς πρωταγωνιστές και στις τελευταίες αναμετρήσεις της Λαμποράλ Κούτσα στο ΣΕΦ για το TOP 16 εκείνοι που ξεχώρισαν ήταν οι Βαγγέλης Μάντζαρης (πρόπερσι) - Βασίλης Σπανούλης (πέρυσι).

ΣΕΖΟΝ 2013-14
11η αγωνιστική του TOP 16. 21 Μαρτίου του 2014 κι ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα υποδέχεται τη Λαμποράλ Κούτσα του Σέρτζιο Σκαριόλο. Οι «ερυθρόλευκοι» φτάνουν εύκολα στο θετικό αποτέλεσμα με 89-69, έχοντας για πρώτο σκόρερ τον Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος μέτρησε 16 πόντους. Κομβική, όμως, ήταν η παρουσία του Βαγγέλη Μάντζαρη, ο οποίος πραγματοποίησε μία εκ των πιο «γεμάτων» εμφανίσεων του στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, ο διεθνής γκαρντ έμεινε στο παρκέ για 27:51 έχοντας στο ενεργητικό του 5 πόντους (1/3 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 8 ριμπάουντ (2 επιθετικά), 9 ασίστ, 2 κλεψίματα και μόλις 1 λάθος! Μάλιστα, ο Μάντζαρης έδωσε 9 τελικές πάσες και στην επόμενη αγωνιστική. Τη 12η, όταν ο Ολυμπιακός επικράτησε με 63-80 της Ουνικάχα στη Μάλαγα. Ο συγκεκριμένος αριθμός αποτελεί career high για τον «ερυθρόλευκο» γκαρντ στη Euroleague.

ΣΕΖΟΝ 2014-15
4η αγωνιστική του TOP 16. 23 Ιανουαρίου του 2015 κι ο Ολυμπιακός βρίσκει ξανά μπροστά του τη Λαμποράλ Κούτσα. Νίκη για την ομάδα του Πειραιά με 76-64, σε μία εκ των κορυφαίων εμφανίσεων του Βασίλη Σπανούλη στη διοργάνωση. Ο αρχηγός της ομάδας του Πειραιά ήταν εξαιρετικός. Έμεινε στο παρκέ για 32 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα, με το κοντέρ να γράφει 27 πόντους (4/8 τρίποντα), 1 επιθετικό ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα και μόλις 2 λάθη. Ασταμάτητος. Βέβαια, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Σπανούλης ηγήθηκε του Ολυμπιακού. Απλά εκείνο το βράδυ έφτασε πολύ κοντά στην κορυφαία επίδοση του στη διοργάνωση, η οποία είναι οι 34 πόντοι που πέτυχε στην εκτός έδρας νίκη επί της Νεπτούνας (81-85) στις 31 Οκτωβρίου του 2014.