Σφαιρόπουλος: «Οι δηλώσεις των αντιπάλων μας χειραγωγούν τους διαιτητές» (vid)

Σφαιρόπουλος: «Οι δηλώσεις των αντιπάλων μας χειραγωγούν τους διαιτητές» (vid)
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Λαμποράλ και εξέφρασε το παράπονό του για τις δηλώσεις αντιπάλων περί σκληρής άμυνας των «ερυθρόλευκων».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού είχε πολλά να πει μία μέρα πριν το ματς με τη Λαμποράλ Κούτσα.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος:

Για το παιχνίδι με τους Βάσκους: «Ξεκινάμε αύριο την προσπάθεια μας για να ανακάμψουμε. Μία προσπάθεια με πολύ κρίσιμα ματς από εδώ και πέρα. Ξέρουμε την Λαμποράλ, όπως και μας ξέρουν. Έχουμε παίξει ήδη τρεις φορές. Πρέπει να μπούμε αποφασισμένοι στο παρκέ, συγκεντρωμένοι, να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας και να στηρίξουμε το πλάνο μας, πάνω σε αυτά που έχουμε δουλέψει. Δουλέψαμε τις αδυναμίες μας. Η κρισιμότητα του αγώνα είναι μεγάλη και περιμένω απ” όλους μας να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Θέλουμε την στήριξη του κόσμου μας».

Για τη διαχείριση όταν η ομάδα βρίσκεται πίσως στο σκορ: «Σε τέτοιες περιπτώσεις παίζει σημαντικό ρόλο η πνευματικότητα ετοιμότητα. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε και θα πρέπει να παραμείνουμε στο πλάνο μας. Ο κόσμος μας ξέρει πως κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια. Μας έχει στηρίξει και μας έχει δώσει ώθηση σε δύσκολες στιγμές».

Για τις δηλώσεις πολλών αντιπάλων περί σκληρής άμυνας και πολλών φάουλ που δε σφυρίζονται: «Είναι αλήθεια πως κάποιοι προπονητές και παράγοντες και παίκτες, μιλούν για την άμυνα του Ολυμπιακού. Σε λίγο θα την σχολιάζουν και οι φροντιστές και οι φύλακες των γηπέδων! Η άμυνα του Ολυμπιακού είναι μέσα στα αθλητικά πλαίσια. Το μπάσκετ είναι άθλημα των επαφών. Σε όποιον δεν αρέσει διαμαρτύρεται. Στο παιχνίδι με την Μπάμπεργκ, ο διαιτητής τιμωρήθηκε για κακή διαιτησία με τρεις αγωνιστικές. Στο Κάουνας στο πρώτο δεκάλεπτο μας σφύριζαν άσχημα, αλλά δεν μιλήσαμε και πάλι. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει χειραγώγηση της διαιτησίας. Ο κ. Μπερτομέου μας είχε τονίσει πως οι προπονητές δεν πρέπει να μιλάνε για διαιτησία. Κάποιοι όμως δεν το έχουν τηρήσει. Από εδώ και πέρα θα μιλάω και εγώ. Γιατί ο ίδιος ο Μπερτομέου είχε ζητήσει στην συνάντηση των προπονητών να μην γίνονται δηλώσεις για την διαιτησία. Εγώ ως προπονητής του Ολυμπιακού το σεβάστηκα αυτό μέχρι το παιχνίδι στην Μόσχα. Από εκεί και πέρα έπρεπε να αντιδράσω κι εγώ γιατί βλέπω ότι δυστυχώς αντί να το σέβονται όλοι αυτό που είχαμε συμφωνήσει, το καταπάτησαν. Αυτά είχα να πω και εύχομαι να μην επηρεάζονται οι διαιτητές από όλα αυτά».

Για το ματς του πρώτου γύρου: «Σίγουρα το παιχνίδι του πρώτου γύρου έχει στοιχεία για το πως θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την Λαμποράλ. Σίγουρα μας δίνει μία εικόνα για το πως θα πρέπει να παίξουμε, αλλά αυτό είναι ένα νέο παιχνίδι».

Για το ενδεχόμενο που παίξει ο Μπουρούσης: «Ο Μπουρούσης είναι ένας παίκτης-κλειδί για την Λαμποράλ και είμαστε έτοιμοι είτε αγωνιστεί ο Μπουρούσης, είτε όχι. Ξέρουμε καλά την Λαμποράλ αφού έχουμε παίξει τρεις φορές μαζί της».

Για τον Χακίμ Ουόρικ: «Ο Ουόρικ είναι πάουερ φόργουορντ και έχει αρχίσει να προσαρμόζεται. Πρέπει να του δώσουμε πίστωση χρόνου. Θα τον έχουμε στην 12άδα και θα πάρει λεπτά συμμετοχής. Έστω και λίγο έχει τα χαρακτηριστικά ώστε να μας βοηθήσει. Φυσικά θα ήταν να έχουμε έναν παίκτη πιο νωρίς, αλλά εξαντλήσαμε τις πιθανότητες μας και πήραμε παίκτη την τελευταία στιγμή. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο».

Για τη χημεία της ομάδας: «Οι διαφορές χάνονται γιατί η ομάδα έχει αλλάξει αρκετές φορές μέσα στην σεζόν την χημεία της. Για παράδειγμα, ο Λοτζέσκι απουσίασε δύο μήνες. Ένας βασικός και πολύτιμος παίκτης για εμάς. Μάθαμε να παίζουμε χωρίς εκείνον και μετά όταν επέστρεψε άλλαξαν οι ισορροπίες. Άλλαξαν οι ισορροπίες και με τους ερχομούς των νέων παικτών, με τους Παπανικολάου, Όντομ και Τζέιμς. Θέλαμε βέβαια παίκτες και καλώς ήρθαν. Τους χρειαζόμασταν. Όμως, όταν γίνονται αυτές οι αλλαγές, αυτές οι προσθαφαιρέσεις, χαλάνε κάπως την χημεία μιας ομάδας. Έχουμε μία έλλειψη ομοιογένειας με τις αλλαγές των παικτών. Aυτή είναι η αιτία που έχουμε σκαμπανεβάσματα. Όταν μπαίνουν και βγαίνουν παίκτες, όλο αυτό χαλάει την ισορροπία της ομάδας. Αν δείτε και στην πρώτη φάση που είχαμε τραυματισμούς, παίρναμε νίκες ακόμη και με απουσίες. Ο καθένας όμως είχε τον ρόλο του. Και τώρα υπάρχουν ρόλοι, αλλά πλέον έχουν αλλάξει τα σχήματα. Ακόμη ψαχνόμαστε σαν ομάδα. Για αυτόν τον λόγο κιόλας η ομάδα τώρα τελευταία δείχνει πως δεν μπορεί να αντιδράσει».