«Μακάρι να υπήρχαν κι άλλοι Διαμαντίδηδες!»

«Μακάρι να υπήρχαν κι άλλοι Διαμαντίδηδες!»
Λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ (21.45) στην Μάλαγα, ο ΝτεΜάρκους Νέλσον μιλάει στο gazzetta.gr για την πρώην (ΠΑΟ) και την νυν ομάδα του και προκαλεί ερωτηματικά με την "σπουδή" του να αποφύγει μερικές από τις ερωτήσεις!

Μετά την περυσινή μέτρια χρονιά του σε Ελλάδα (μ.ο. 6,8π. & 2,1ασ.) και Ευρώπη (5,8π. & 2,2ασ.) με τον Παναθηναϊκό, το ξεκίνημα της νέας σεζόν, τον βρήκε στο Μοντεκάρλο για λογαριασμό της νεοφώτιστης στο γαλλικό πρωτάθλημα Μονακό. Η συμφωνία του, όμως, είχε διάρκεια μόνο ενός μηνός για να αντικαταστήσει τον τραυματία Λάρι Ντριού και οι καλές του εμφανίσεις (μ.ο. 9,7π., 4,5ρ. & 4,3ασ. με 58,3% στα διπ. και 85,7% στις βολ.), τον βοήθησαν να βρει ένα καλύτερο συμβόλαιο σε ομάδα της Ευρωλίγκα και τον έφεραν στον δρόμο του "τριφυλλιού".

Ο λόγος για τον ΝτεΜάρκους Νέλσον, που στον αγώνα του 1ου γύρου στο ΟΑΚΑ (η Μάλαγα έχασε με 68-66), δεν μπόρεσε να κάνει πολύ αισθητή την παρουσία του (4π., 4ρ. & 3ασ. σε 18'), αλλά στα τελευταία παιχνίδια, λόγω και των πολλών απουσιών της Ουνικάχα, έχει βασικό ρόλο στο rotation του coach Πλάθα. Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον 30χρονο γκαρντ και λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο ματς των "πρασίνων" στη Μάλαγα, σας παρουσιάζει τις απόψεις του για την αλλαγή σελίδας στην καριέρας του, την διαφορά ισπανικού κι ελληνικού πρωταθλήματος, την προοπτική του εφετινού Παναθηναϊκού και το φαινόμενο που ακούει στο όνομα Δημήτρης Διαμαντίδης!

Σε τι κατάσταση, βρίσκεστε, ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό; Από τη στιγμή που έχετε, από ελάχιστες έως μηδαμινές ελπίδες για πρόκριση στα πλέϊ-οφ, να υποθέσουμε ότι σαν ενδιαφέρει περισσότερο να "σώσετε" την χρονιά στην λίγκα ACB;

«Δυστυχώς η σεζόν δεν εξελίσσεται με ιδανικό τρόπο για μας και στο πιο σημαντικό και κρίσιμο χρονικό σημείο της χρονιάς, που η ομάδα έπρεπε να πλησιάζει στο top της φόρμας της και να παίζει στο pick της απόδοσής της, αντιμετωπίζουμε συνεχή προβλήματα τραυματισμών. Από τη στιγμή που ήρθα, δεν έχουμε παίξει ποτέ πλήρεις και το χειρότερο είναι ότι μας λείπουν βασικοί παίκτες, γι' αυτό και δεν έχουμε κάνει αισθητή την παρουσία μας στο Top-16. Αυτή, όμως, είναι η πραγματικότητα με την οποία οφείλουμε να πορευτούμε και τα τελευταία άτυχα αποτελέσματα δεν πρέπει να πτοήσουν. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να συνεχίσουμε και να προσπαθήσουμε περισσότερο, παίζοντας και για τους συμπαίκτες μας, που δεν μπορούν να βοηθήσουν! Έχουμε τις ικανότητες, οπότε ας αναλάβουμε λίγες περισσότερες ευθύνες...»

Πως βρήκες τα πράγματα στην Ανδαλουσία και το ισπανικό πρωτάθλημα, μετά από έναν χρόνο στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό;

«Δεν σου κρύβω ότι περνάω ωραία εδώ και πέρα από το κλίμα, που μοιάζει πολύ με την Ελλάδα, το ισπανικό πρωτάθλημα είναι πολύ πιο ενδιαφέρον και ανταγωνιστικό. Από την κορυφή έως την ουρά της βαθμολογίας, όλες οι ομάδες έχουν ποιοτικά ρόστερ και είναι ικανές να κερδίσουν οπουδήποτε κι αυτό στοιχείο, είναι που κάνει την λίγκα ACB, πολύ ελκυστική!»

Διαφορετικό παιχνίδι για σένα το αυριανό (σ.σ.: αποψινό);

«Εντάξει δεν θα είναι κι ένα τυπικό παιχνίδι της Ευρωλίγκα, ειδικότερα για μένα, επειδή θα παίξω κόντρα στην παλιά μου και αντίπαλος με κάποιους καλούς φίλους! Ωστόσο, η πνευματική προσέγγισή μου στο ματς, καταλαβαίνεις ότι θα είναι η ίδια με τον προηγούμενο ή τον επόμενο αγώνα, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια των 40 λεπτών της αναμέτρησης.»

Τι αναμνήσεις έχεις από τον Παναθηναϊκό; Έφυγες με ωραίο τρόπο, σαν φίλος; Πως βίωσες την αντιπαλότητα της πρώην ομάδας σου με τον Ολυμπιακό;

«Θα προτιμούσα να μην απαντήσω σ' αυτές τις ερωτήσεις...»

Θέλεις να μας πεις πως βλέπεις τον εφετινό Παναθηναϊκό, σε σχέση με την ομάδα που ήσουν κι εσύ πέρυσι;

«Νομίζω ότι έχουμε να κάνουμε με δύο τελείως διαφορετικές ομάδες με τελείως διαφορετικούς στόχους. Ο εφετινός Παναθηναϊκός "χτίστηκε" για να πρωταγωνιστήσει σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ πέρυσι ο πήχης ήταν χαμηλότερος... Επίσης, είναι προφανές ότι ο αυριανός (σ.σ.: αποψινός) μας αντίπαλος, έχει αλλάξει αρκετά σαν ομάδα σε σχέση με τον 1ο γύρο που παίξαμε στο ΟΑΚΑ και οι τρεις Αμερικανοί παίκτες που απέκτησε, του δίνουν μεγαλύτερο βάθος και προβλέπω ότι πολύ γρήγορα, θα τον βοηθήσουν να ανέβει επίπεδο!»

Υποθέτω ότι γνωρίζεις την απόφαση του Διαμαντίδη να αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Επειδή τον έζησες πέρυσι, θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας την άποψη που έχει σχηματίσει γι' αυτόν;

«Διάβασα πρόσφατα ένα άρθρο ότι ο "Μήτσος" θα σταματήσει το καλοκαίρι και πραγματικά εξεπλάγην, γιατί δεν είχα ιδέα! Προσωπικά, δεν έχω παρά να του ευχηθώ τα καλύτερα, γιατί, έχοντας ακούσει πολλά γι' αυτόν και παίξει εναντίον του μερικές φορές, πέρυσι είχα την ευκαιρία να είμαι συμπαίκτης του, να τον γνωρίσω καλύτερα και να διαπιστώσω ιδίοις όμμασι, πόσο μεγάλη προσωπικότητα είναι και πόσο έντονα εμπνέει τους γύρω του! Ο άνθρωπος Διαμαντίδης, που έζησα σε όλη τη διάρκεια της περυσινής χρονιάς, ήταν ένας απίστευτα ήσυχος και ταπεινός χαρακτήρας, που προσπαθούσε συνεχώς να βοηθήσει τους συμπαίκτες του στις δύσκολες στιγμές - ειδικότερα εμένα, που αντιμετώπισα αρκετά προβλήματα με τραυματισμούς και ασθένειες ... Συγνώμη, αλλά αυτά τα χαρακτηριστικά δεν τα βρίσκεις συχνά σε έναν παίκτη, που έχει πετύχει όλα αυτά που έχει πετύχει ο Διαμαντίδης σε επίπεδο ατομικών διακρίσεων, τίτλων και αναγνώρισης! Μακάρι να υπήρχαν κι άλλοι Διαμαντίδηδες! Τον σέβομαι απεριόριστα σαν παίκτη και σαν άνθρωπο... Είναι απ' αυτούς τους αθλητές, που συνδυάζουν προσόντα, μυαλό, χαρακτήρα και προσωπικότητα και χαίρεσαι να τους βλέπεις, θέλοντας να τους μοιάσεις...