Ρεάλ Μαδρίτης - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 87-96 (vid)

Ρεάλ Μαδρίτης - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 87-96 (vid)
Το 300ό ευρωπαϊκό ματς της Ρεάλ δεν συνδυάστηκε με νίκη, καθώς η πολύ σοβαρή ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Ιτούδη έφυγε με το διπλό από τη Μαδρίτη, επικρατώντας με 96-87.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη κατάφερε να φτάσει τις 7 νίκες στον ΣΤ' όμιλο μετά από αυτή τη νίκη και πλέον είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάληψη μιας εκ των πρώτων δυο θέσεων που δίνουν πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Αντίθετα, η Ρεάλ Μαδρίτης γνώρισε την 4η ήττα της και έχασε έδαφος όσον αφορά στην προσπάθεια που κάνει να τερματίσει εκείνη μέσα στην πρώτη δυάδα.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι για 33 λεπτά, μέχρι που η ΤΣΣΚΑ πήρε διαφορά 12 πόντων χάρη σε μεγάλα σουτ των Φριτζόν, Ντε Κολό και Χίγκινς και κατάφερε να φτάσει στην πολύ μεγάλη νίκη, κάνοντας το δύο στα δύο κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης φέτος.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η ρωσική ομάδα είχε εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας σε όλες τις κατηγορίες και ιδιαίτερα στα τρίποντα. Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη ευστόχησαν σε 13 συνολικά στο παιχνίδι. Εκτός αυτού, είχαν 5 περισσότερες ασίστ από την Ρεάλ, ενώ περιορίστηκαν σε μόλις 9 λάθη.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Πρώτος σκόρερ της ΤΣΣΚΑ ήταν ο Κάιλ Χάινς με 16 πόντους, ωστόσο τη διαφορά έκανε ο Βίκτορ Χριάπα. Ο Ρώσος φόργουορντ είχε 9 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 6 κερδισμένα φάουλ σε μόλις 16 λεπτά συμμετοχής.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Πολύ κακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ρίβερς για τη Ρεάλ, καθώς στα 15 λεπτά που αγωνίστηκε είχε 3 πόντους με 1/5 τρίποντα και 0/1 δίποντο.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Τα 3 σερί τρίποντα της ΤΣΣΚΑ από τους Φριτζόν, ΝτεΚολό και Χίγκινς, 7 λεπτά πριν το τέλος, χάρη στα οποία η ρωσική ομάδα έκανε το 68-71, 68-80.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Η ΤΣΣΚΑ τη σπουδαία νίκη επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης και τα εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας σε δίποντα (51%), τρίποντα (50%) και βολές (82%), ενώ η Ρεάλ τα 13 επιθετικά ριμπάουντ.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Οι γηπεδούχοι το άσχημο 8/32 (25%) στα τρίποντα, αλλά και το ακόμη χειρότερο 19/28 (67%) στις βολές. Η ΤΣΣΚΑ την αδυναμία της να προστατεύσει το ριμπάουντ, επιτρέποντας στην Ρεάλ να ανανεώσει 13 φορές την επίθεσή της.