Ερευνα καταγγελίας στο μπάσκετ για εγκληματική οργάνωση

Gazzetta team
Ερευνα καταγγελίας στο μπάσκετ για εγκληματική οργάνωση

bet365

Προκαταρκτική έρευνα της καταγγελίας που είχε κάνει ο έκπτωτος, πλέον, πρόεδρος της ομοσπονδίας διαιτητών μπάσκετ, Ηλίας Καφφές, ο οποίος είχε αναρωτηθεί μέσω ανακοίνωσης της ΟΔΚΕ, αν στο ελληνικό μπάσκετ υφίσταται ή όχι «εγκληματική οργάνωση», έχει αρχίσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, κ. Λαΐνης.

Αρχικά, η συγκεκριμένη επιστολή - καταγγελία είχε κοινοποιηθεί στον αθλητικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, ο οποίος τη διαβίβασε στον συνάδελφό του, όπως γράφει σήμερα η Καθημερινή.

Οι κλήσεις μαρτύρων που έχουν γίνει, μέχρι τώρα, αφορούν τον γ. γραμματέα της ΕΟΚ, Π. Τσαγκρώνη, τα μέλη της ΚΕΔ, εν ενεργεία διαιτητές και προέδρους συνδέσμων διαιτητών που καταψήφισαν τη διοίκηση της ομοσπονδίας και λόγω της άρνησης του Καφφέ να αποδεχθεί το αρνητικό αποτέλεσμα γι’ αυτόν, έχουν προσφύγει στο Πρωτοδικείο για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης, αλλά υπάρχει καθυστέρηση, λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Η διαμάχη που άρχισε ο έκπτωτος πρόεδρος της ΟΔΚΕ με την ΕΟΚ, είχε ως αφορμή την υπεράσπιση των διαιτητών για τις οικονομικές οφειλές της ομοσπονδίας προς αυτούς και ενώ οι ίδιοι οι εν ενεργεία ρέφερι δεν έχουν προχωρήσει ώς τώρα σε αναστολή των υποχρεώσεών τους για τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων.

Η ΕΟΚ αμφισβητεί το ύψος της οφειλής που ανέρχεται σε 1,7 εκατ. ευρώ, όπως υποστηρίζει η ΟΔΚΕ. Παράλληλα, η σπίλωση της υπόληψης των τεσσάρων μελών της κεντρικής επιτροπής διαιτησίας (Συμεωνίδης, Κορομηλάς, Παπαδόπουλος, Παπαδημητρίου) είχε ως αντίδραση την κατάθεση αγωγής εναντίον του Καφφέ (αρνήθηκε να ανακαλέσει), ο οποίος στην προσπάθεια δημιουργίας «οσμής σκανδάλου» στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ, θα κληθεί να αποδείξει στον κ. Λαΐνη και στη δικαιοσύνη, τις καταγγελίες που είχε κάνει για ύπαρξη «εγκληματικής οργάνωσης».

Παράλληλα, οι πραγματικές εξελίξεις στον χώρο της διαιτησίας, το τελευταίο εξάμηνο, με την ψήφιση της πρότασης μομφής κατά της διοίκησης από 23 εκ των 25 συνδέσμων στην έκτακτη γενική συνέλευση του προηγούμενου Ιανουαρίου στον Βόλο, έχουν ξεπεράσει χρονικά την έρευνα του εισαγγελέα στην καταγγελία του Η. Καφφέ, περί εκβιαστικής ανατροπής του από τους ίδιους τους συνδέσμους, όπως ανέφερε στην επιστολή του. Η κοινοποίηση των κλήσεων στους μάρτυρες είναι χρονοβόρα, λόγω της διαμονής των περισσοτέρων στην περιφέρεια και στις κατά τόπους εισαγγελίες και θα κληθούν συνολικά 20 διαιτητές.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα