Οριστικό: Άρης, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και... ΕΣΑΚΕ στο Champions League

Οριστικό: Άρης, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και... ΕΣΑΚΕ στο Champions League

bet365

Τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στο νεοσύστατο Basketball Champions League της FIBA αποφάσισε ο ΕΣΑΚΕ μετά το τέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Η διοργανώτρια αρχή του ελληνικού πρωταθλήματος εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ενημερώνει πως πήρε την απόφαση οι ελληνικές ομάδες (πλην Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού) να συμμετέχουν στο Champions League, ενώ γνωστοποίησε πως η ίδια θα γίνει μέτοχος της διοργάνωσης.

Αυτό σημαίνει πως από τη νέα περίοδο, Άρης, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, θα αγωνίζονται στη διοργάνωση της FIBA, κάνοντας γνωστές τις προθέσεις τους και στη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ. Στο Δ.Σ έδωσαν το παρών οι εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, που έχουν υπογράψει συμφωνία με την Ευρωλίγκα και οι οποίοι στην ουσία έμειναν αμέτοχοι, δηλώνοντας πως οι ομάδες και ο ΕΣΑΚΕ μπορούν να αποφασίσουν για το μέλλον τους.

Όσον αφορά την οικονομική συμφωνία των ομάδων με τη FIBA, η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει διασφαλίσει πως όλα τα έξοδα όλων των ευρωπαϊκών αγώνων θα είναι καλυμμένα από την ίδια. Ακόμα και οι διαιτητές ή τα ταξίδια των ελληνικών ομάδων στο εξωτερικό θα καλύπτονται από την FIBA τη στιγμή που η Ευρωλίγκα δεν είχε καταθέσει κάποια ολοκληρωμένη και συγκεκριμένη πρόταση στις ελληνικές ομάδες και τον ΕΣΑΚΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ στην σημερινή συνεδρίαση του αποφάσισε την συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στο FIBA Champions League, καθώς, επίσης, και την συμμετοχή του ΕΣΑΚΕ ως μετόχου στην νέα υπό σύσταση εταιρεία».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα