Σπανούλης: «Να παλέψουμε για να προκριθούμε»

Σπανούλης: «Να παλέψουμε για να προκριθούμε»

Σπανούλης: «Να παλέψουμε για να προκριθούμε»
Μεγάλη συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας παραχώρησε ο Βασίλης Σπανούλης, τονίζοντας την αναγκαιότητα του Ολυμπιακού να παλέψει και να πάρει τις νίκες που χρειάζεται για να προκριθεί.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου, τις περισσότερες νίκες που χρειάζεται να κάνει η ομάδα του προκειμένου να καταφέρει να προκριθεί στην επόμενη φάση, αλλά και στις, προς το καλύτερο, αλλαγές που θα γίνουν στην διοργάνωση την επόμενη σεζόν.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την πρόκριση στα προημιτελικά:
«Χρειαζόμαστε περισσότερες νίκες για να προκριθούμε στα play off, που είναι ο στόχος μας. Είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα στο πρώτο μισό, όπου ξεκινήσαμε με δύο πολύ καλά παιχνίδια, αλλά μετά από αυτά δεν παίξαμε καλά στα επόμενα δύο, τα οποία και… πληρώνουμε στο Top 16. Πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και να πάρουμε νίκες. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, εάν θέλουμε να προκριθούμε. Δεν ξέρω τι συνέβη, αλλά οι δύο ήττες από Μπάμπεργκ και Ζαλγκίρις μας φέρνουν σε δύσκολη θέση. Πρέπει να παλέψουμε και να πάρουμε κάποιες καλές νίκες για να προκριθούμε».

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται:
«Είμαι έτοιμος. Είμαι σε καλή φυσική κατάσταση και υγιής, το οποίο είναι το πιο σημαντικό. Είχα κάποια προβλήματα τραυματισμών στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά τώρα είμαι έτοιμος. Ξέρω πως η ομάδα περιμένει από εμένα να κάνω ένα βήμα μπροστά στα μεγάλα παιχνίδια. Ξέρω ότι πρέπει να κάνω ό,τι καλύτερο για να βοηθήσω την ομάδα μου να προκριθεί και είμαι έτοιμος να το κάνω».

Για την επιστροφή του Παπανικολάου:
«Είναι σπουδαίο για εμάς, διότι έχουμε μια καλή χημεία, το οποίο είναι το πιο σημαντικό πράγμα, ώστε να επιτύχει μια ομάδα. Είναι δύσκολο να αλλάξεις κάτι αυτή τη στιγμή. Είμαστε χαρούμενοι που φέραμε ένα δικό μας παιδί πίσω. Ο Κώστας είναι σαν αδερφός μας και συνέβαλε στις επιτυχίες του παρελθόντος. Έχουμε πραγματικά κίνητρο να πετύχουμε και στο παρόν αλλά και στο μέλλον».

Για την κρισιμότητα του ματς με τη Μπαρτσελόνα:
«Για να είμαι ειλικρινής, όλα τα παιχνίδια είναι κρίσιμα από εδώ και στο εξής. Σε μια κατάσταση σαν κι αυτή, όπου έχουμε ρεκόρ 3-4, κάθε παιχνίδι είναι τελικός. Ξέρουμε πως η Μπαρτσελόνα είναι και αυτή σε δύσκολη θέση, αλλά δεν μας νοιάζει για τους αντιπάλους μας. Τους σεβόμαστε, αλλά μας νοιάζει ο εαυτός μας. Θέλουμε να έχουμε την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, ώστε να φτάσουμε στο καλύτερο σημείο για να παλέψουμε, να είμαστε συγκεντρωμένοι και να παίξουμε καλά, ώστε να πάρουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε».

Για τον Μάλκολμ Ντιλέινι και το σύστημα του Γιώργου Μπαρτζώκα:
«Ο Ντιλέινι κάνει μια εξαιρετική σεζόν, όπως και η ομάδα του. Δείχνει πως όσο καλός και να είναι ένας παίκτης, θέλει πάντα να βελτιώνεται. Είναι τιμή για μένα που πιστεύει πως με το συγκεκριμένο σύστημα μπορεί να παίζει καλύτερα».

Για τον όμιλο του Ολυμπιακού στο ΤΟΡ 16:
«Θα έλεγα πως είναι το δυσκολότερο γκρουπ που έχω δει. Έχει πολλά σκαμπανεβάσματα και οι καταστάσεις αλλάζουν κάθε εβδομάδα. Θεωρώ πως θα δούμε μεγάλα παιχνίδια μέχρι το τέλος του Top 16 και πολλές ομάδες θα έχουν την ευκαιρία τους, ώστε να πάρουν την πρόκριση στα play off της Ευρωλίγκας».

Για τις αλλαγές στη διοργάνωση:
«Νομίζω πως είναι εξαιρετικό. Ο κόσμος θέλει να βλέπει μεγάλα παιχνίδια και μεγάλες ομάδες και αυτό είναι που θα παίρνει. Θα παίζουμε κάποια παιχνίδια παραπάνω, αλλά θα είναι καλύτερο και για τη διοργάνωση και για τον κόσμο. Ως παίκτης, νομίζω πως είναι καλύτερο να αγωνίζεσαι κόντρα στις καλύτερες ομάδες όλη τη σεζόν. Κάθε παίκτης θέλει να παίζει μεγάλα παιχνίδια. Αυτό δίνει κίνητρο στους παίκτες να δουλεύουν σκληρότερα και να βελτιώνονται».

Για την περσινή πορεία και το πόσο τον επηρέασε που έχασε στον τελικό:
«Ήταν δύσκολο το ότι έφτασα μέχρι το τέλος του δρόμου και έχασα στον τελικό. Είχαμε μια φανταστική χρονιά και δώσαμε τα πάντα στο παρκέ, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός και δεν κερδίζεις ποτέ τα πάντα. Είμαστε ευλογημένοι και χαρούμενοι που πήραμε δυο σερί Ευρωλίγκες και φτάσαμε και σε ακόμη έναν τελικό τα τελευταία 4 χρόνια. Είμαστε περήφανοι και έχουμε ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο για να ξαναβρεθούμε εκεί. Φυσικά, δε μπορούμε να κοιτάζουμε τόσο μακριά, παρά μόνο στο επόμενο παιχνίδι. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να κοιτάζουμε ένα παιχνίδι τη φορά, προκειμένου να φτάσουμε στο FINAL 4 και να έχουμε την ευκαιρία να σηκώσουμε ένα ακόμη τρόπαιο. Υπάρχει ένα έξτρα κίνητρο: Όταν χάνεις έναν τελικό, θέλεις να επιστρέφεις και να τον κερδίζεις, αλλά αυτό που μετρά τώρα είναι το παιχνίδι ενάντια στη Μπαρτσελόνα. Πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτό το παιχνίδι».