Μάρκο Κέσελ=Ποιότητα (pics)

Μάρκο Κέσελ=Ποιότητα (pics)

Φάνης Παναγιώτου
Μάρκο Κέσελ=Ποιότητα (pics)

bet365

Ο Μάρκο Κέσελ έφτασε στον... πάτο, ωστόσο με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί ως παίκτης του Λαυρίου δείχνει πως είναι σε θέση να προσφέρει!

Γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου το 1988 κι όταν έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο του μπάσκε θεωρήθηκε μεγάλο ταλέντο. Όχι άδικα μπορεί να πει κάποιος. Ψηλό κορμί με πολύ καλό τρίποντο δεν βρίσκεις... εύκολα.

Αναφερόμαστε στον Μάρκο Κέσελ, ο οποίος τον Μάιο του 2012 κατέκτησε την Ευρώπη ως παίκτης του Ολυμπιακού, ωστόσο από εκείνο το σημείο κι έπειτα η καριέρα του ακολούθησε πτωτική πορεία. ΟΚ, έμεινε σ' ένα καλό επίπεδο ως παίκτης της Βαλένθια, της Λε Μαν και της Βιλερμπάν, ωστόσο πέρυσι επέστρεψε στην πατρίδα του για να φορέσει τη φανέλα της Μέγκα Λεκς. Τα πράγματα έγινε ακόμα χειρότερα φέτος όταν και ουσιαστικά ήταν... άνεργος, παρά την προσπάθεια που έχει το καλοκαίρι στην άλλη μεριά του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στο NBA Summer League με τους Μπλέιζερς.

Τα πάντα, όμως, άλλαξαν στις 6 Ιανουαρίου του 2016. Το Λαύριο έψαχνε για μεταγραφική ενίσχυση ενόψει των τελευταίων μηνών της αγωνιστικής περιόδου κι ο παίκτης που αποκτήθηκε για να βοηθήσει τους νεοφώτιστους να μείνουν στη μεγάλη κατηγορία ήταν ο Μάρκο Κέσελ! Μία μεταγραφή που προκάλεσε αίσθηση, ωστόσο δικαιώνει για την ώρα όσους εμπιστεύτηκαν τον Σέρβο φόργουορντ.

Ο Κέσελ δεν ξεκίνησε καλά. Μόλις 3 πόντους σε 8 λεπτά κόντρα στον Κόροιβο. Εν συνεχεία, όμως, όσο βρίσκει τα πατήματά του, παρουσιάζεται όλο και καλύτερος, με αποκορύφωμα τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε στις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

Συγκεκριμένα, ο Σέρβος φόργουορντ έβαλε 25 πόντους στο Ρέθυμνο με 5/7 τρίποντα, κατέβασε 9 ριμπάουντ εκ των οποίων τα 6 επιθετικά, ωστόσο η ομάδα του έχασε. Η νίκη, όμως, ήρθε στο ματς με τον Κολοσσό Ρόδου, όπου ο Μάρκο Κέσελ είχε 21 πόντους, 3 ασίστ και μόλις 1 λάθος σε περίπου 30 αγωνιστικά λεπτά που έμεινε στο παρκέ κι οδήγησε το Λαύριο σ' ένα κομβικής σημασίας αποτέλεσμα!

Μοιάζει δεδομένο, λοιπόν, πως ο Κέσελ θα δώσει πολλές λύσεις στο Λάυριο. Εξάλλου, έχει την ποιότητα να το κάνει. Είπαμε. Το ταλέντο υπάρχει και ναι μεν πλεόν δεν αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο, ωστόσο στην... αποστολή που ανέλαβε τις πρώτες ημέρες του έτους τα πηγαίνει πολύ καλά και στο άμεσο μέλλον αναμένεται ακόμα καλύτερος.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα