102 μέρες μεταγραφολογίας, 102 μέρες μπερδεμένοι

102 μέρες μεταγραφολογίας, 102 μέρες μπερδεμένοι

Κωνσταντίνος Μελάγιες Κωνσταντίνος Μελάγιες
102 μέρες μεταγραφολογίας, 102 μέρες μπερδεμένοι
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες νιώθει πως στον Ολυμπιακό είναι μπερδεμένοι ως προς τον προγραμματισμό που κάνουν αφού έχουν περάσει 4 μήνες από τον τραυματισμό του Γιανγκ κι ακόμη... ψάχνουν.

Είμαι λίγο θυμωμένος. Ενδεχομένως να μην έπρεπε να γράψω και να περιμένω να αισθανθώ πιο νηφάλια. Πάτησα όμως το enter οπότε είναι αργά πλέον.

Για την όχι καλή εικόνα του Ολυμπιακού τον τελευταίο καιρό, φταίει η απουσία δύο παικτών στη ρακέτα (4άρι και 5άρι) και η καθημερινή μεταγραφολογία. Από τις 12 Νοεμβρίου που χτύπησε ο Γιανγκ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ασχολούμαστε με παίκτες. Και καλά για μας είναι η δουλειά μας, για σας είναι η αγάπη σας για την ομάδα, αλλά για την ίδια την ομάδα είναι ΚΑΚΟ.

Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο στον Ολυμπιακό ασχολούνται με παίκτες! Ναι οκ, θέλουν να κάνουν την ομάδα καλύτερη. Αλλά αυτή γίνεται χειρότερη.

Τέσσερις μήνες τώρα «έρχεται ο τάδε», «φεύγει ο δείνα», «μένουμε ως έχουμε», «ψάχνουμε σέντερ» και πάει λέγοντας.

Σα να είναι μπερδεμένοι, σα να μην ξέρουν τι ακριβώς θέλουν.

Ο Ολυμπιακός έχασε τον Πάτρικ Γιανγκ στις 12 Νοεμβρίου 2015 (102 μέρες έχουν περάσει). Δηλαδή έπρεπε ο Σφαιρόπουλος να προβλέψει στο σχεδιασμό του καλοκαιριού πως ο βασικός του σέντερ θα πάθαινε χιαστούς; Και βέβαια όχι. Δε μπορούσε να προβλέψει έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό (αν και αναφερόμαστε στον Ολυμπιακό που κάθε σεζόν έχει 1-2 σοβαρούς τραυματισμούς).

Έκτοτε αναζητούσε παίκτη μέχρι που μπήκε Δεκέμβριος και απέκτησε τον Σον Τζέιμς.

Λίγο πριν φύγει το έτος αποκτήθηκε ξαφνικά ο Ντάριους Τζόνσον Όντομ. Για κάποιο λόγο που ακόμη δεν έχω καταλάβει. Εκτός αν ήθελαν παίκτη για να βάζει 5 τρίποντα στον Κόροιβο.

Μπήκε Ιανουάριος και πάλι υπήρξε μεταγραφικός οργασμός. Αποκτήθηκε ο Κώστας Παπανικολάου (σωστά ολόσωστα) και μετά από λίγες μέρες έφυγε ο Σον Τζέιμς.

Μεγάλο λάθος. Ο Αμερικανός δεν ήταν ευχαριστημένος από το χρόνο συμμετοχής του (όντως ήταν μικρός), αλλά ΠΟΤΕ δεν αφήνεις παίκτη να φύγει χωρίς να έχεις βρει αντικαταστάτη. Απαγορεύεται. Κι αν ο παίκτης είναι δυσαρεστημένος και δε σε βοηθάει, βρίσκεις τρόπους να σε βοηθήσει.

Ο Όντομ με το που ήρθε έπαιζε κάνοντας 10 ανοησίες σε κάθε ματς ακατέβατα πάνω από 16' για να βρει ρυθμό. Ο Τζέιμς γιατί να μην έχει παράπονο όταν εκείνος έμπαινε για 6-7 λεπτά ανεξαρτήτως τι πρόσφερε;

Έφυγε και ο Ιανουάριος με τον Ολυμπιακό να διατυμπανίζει πως θα «μείνουμε ως έχουμε», αλλά φτάσαμε 22 Φεβρουαρίου και ψάχνουν παίκτη. Δεν το αρνούνται πλέον. Υπάρχει ακόμη ένα διάστημα 46 περίπου ωρών (λήγει στις 19:00 την Τετάρτη 24/02) και πλέον βιάζονται.

Αν δεν πληρώσεις τέτοια εποχή ομάδα να σπάσει συμβόλαιο, παίκτη δεν παίρνεις εκτός αν στραφείς στο NBDL. Πάει και τελείωσε. Οι ομάδες «μυρίζονται» την ανάγκη σου και ζητούν τον ουρανό με τα άστρα επί δύο μερικές φορές. (Άσε μας ρε Ντόρσεϊ που θα έδιναν 750.000 για 4 μήνες για πάρτι σου).

Δεν ξέρω ούτε αν δίνουν χρήματα, ούτε πόσα δίνουν. Οι Αγγελόπουλοι έχουν εκφράσει την αγάπη τους πολλάκις και έχουν ξηλωθεί. Φέτος μόνο πήραν 3 παίκτες και πάνε και για τέταρτο. Δε θα κωλώσουν. Αρκεί να μην αισθανθούν κορόιδα ως προς την οικονομική συμφωνία.

ΑΛΛΗ ΑΓΟΡΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΑΛΛΗ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ

Ο Σφαιρόπουλος ψάχνει παίκτη με καλοκαιρινά στάνταρ. Καλά κάνει. Όμως δεν έχουμε Ιούλιο, ούτε Αύγουστο. Έχουμε Φεβρουάριο και τα συγκεκριμένα στάνταρ παίκτη που επιθυμούν στον Ολυμπιακό ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

Αθλητικός ψηλός, να παίζει άμυνα, να παίζει καλά το pick ‘n’ roll, να έχει ευρωπαϊκή εμπειρία και να είναι και καλός χαρακτήρας.

Τι λέτε; Αλήθεια; Και γιατί η ομάδα που θα έχει έναν τέτοιο παίκτη να τον δώσει στον Ολυμπιακό για ένα ποσό γύρω στις 150.000 δολάρια;

ΔΥΟ ΔΡΟΜΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΟΜΩΣ

Δύο πράγματα πλέον υπάρχουν στον Πειραιά.

Το ένα είναι να χαμηλώσουν αρκετά τα στάνταρ στον παίκτη που ψάχνουν. Να βρουν ένα κορμί για 5-7 λεπτά που να ξεκουράζει τον Χάντερ, που να παίρνει ριμπάουντ και να κάνει και 3 φάουλ.

Αν δε θέλουν τότε θα μείνει η ομάδα έτσι όπως είναι και καθημερινά θα προσεύχονται να μην τραυματιστεί ο Πρίντεζης και ο Χάντερ.

ΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ

Αν τελικά δεν αποκτηθεί σέντερ θα είναι άδικο για τους «ερυθρόλευκους» παίκτες. Θα είναι άδικο για τον Πρίντεζη και τον Χάντερ.

Άδικο γιατί κάποια στιγμή θα κλατάρουν και δε θα παίξουν καλά και θα βγούμε να τους τα «χώσουμε» κι από πάνω, ότι δε βοήθησαν την ομάδα. Και θα τους επιρρίψουμε ευθύνη σε ενδεχόμενη αποτυχία. Οι μόνοι που δε φταίνε είναι.

ΑΓΡΑΒΑΝΗ, ΒΛΕΠΕ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ

Το μεγαλύτερο λάθος του Σφαιρόπουλου και του Ολυμπιακού ήταν η επιμονή στον Αγραβάνη. Τον πίστεψαν, δεν πήραν παίκτη γιατί περίμεναν από αυτόν να βοηθήσει. Έτσι έκριναν, έτσι αποφάσισαν. Αλλά 6 μήνες μετά ο Αγραβάνης είναι αόρατος. Όχι ένα ματς, όχι μία εβδομάδα, όχι ένα μήνα. Έξι μήνες δεν έχει βοηθήσει. Σε αυτό το διάστημα έπρεπε να έχουν πάρει «τεσσάρι».

Ο 22χρονος φόργουορντ δεν ήταν έτοιμος να σηκώσει τέτοιο βάρος. Ενδεχομένως αυτή η πίεση να του γύρισε μπούμερανγκ.

Αλλά ρε Αγραβάνη αγόρι μου, δες λίγο Βασιλόπουλο και μάθε κάτι. Μάθε για την αξία της δουλειάς, της νοοτροπίας, της αφοσίωσης, της πίστης, της δύναμης της ψυχής, του πάθους. Το παλικάρι μετά από τόσα που έχει περάσει, έκανε πλάκα στον Ολυμπιακό πριν λίγες ώρες. Τρίποντα, δίποντα, άμυνες, ριμπάουντ, τάπες. Μόνο με την επιθυμία να τον δει ο πιτσιρικάς του να αγωνίζεται στο παρκέ.

Βλέπε Βασιλοπουλο να μαθαίνεις.

ΑΛΛΟ ΜΑΤΣ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Ξεκαθαρίζω πως το ματς με τη Μπαρτσελόνα είναι διαφορετικό, όπως ήταν και με την ΤΣΣΚΑ. Κανείς δεν ξέρει πως θα εμφανιστεί ο Ολυμπιακός, αλλά σίγουρα θα είναι πιο σοβαρός. Μπορεί να νικήσει. Βέβαια και μπορεί, αλλά μην τον βαφτίσουμε και φαβορί. Ειδικά με τα σκαμπανεβάσματα τα οποία παρουσιάζει στην απόδοσή του...

ΥΓ: 27 πόντους ο Κόροιβος σε ένα δεκάλεπτο...

ΥΓ 2: Ο ξένος που θα έρθει (αν θα έρθει) θα θέλει και 15 μέρες προσαρμογή. Για πέντε ματς μιλάμε δηλαδή. Ακόμη και σε αυτό αργοπορία.

ΥΓ 3: Είμαι κάθετα υπέρ της ταπεινότητας. Η δήλωση του Παναγιώτη Αγγελόπουλου «στον Παναθηναϊκό έχουν κολλήσει στους 5 ξένους» έγινε στις 25/01. Σε λιγότερο από ένα μήνα ο Παναθηναϊκός έχει οκτώ ξένους και ο Ολυμπιακός είναι αυτός που ψάχνει στην αγορά δύο μέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας.

ΥΓ 4: Πώς διάολο γίνεται τρεις διαιτητές να μη βλέπουν όταν ένας παίκτης σουτάρει μέσα από το τρίποντο. Μετά τον ΠΑΟΚ συνέβη και με τον Κόροιβο. Ο Τρότερ ήταν 15 πόντους μέσα από τη γραμμή και το χρέωσαν το σουτ για τρεις. Και ο πάγκος του Ολυμπιακού... χαλαρός.

ΥΓ 5: Ο Ολυμπιακός θα αλλάξει πρόσωπο προς το καλύτερο όχι όταν αποκτηθεί σέντερ, αλλά όταν ο Βαγγέλης Μάντζαρης κάνει στο παρκέ όλα όσα ξέρει και μπορεί. ΚΙ έχω την αίσθηση πως δεν αργεί αυτή η στιγμή.

ΥΓ 6: Και σέντερ να αποκτηθεί, δεν αλλάζει κάτι στο δικό μου τρόπο σκέψης ως προς τον χειρισμό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.