Οσα έδειξε στο ντεμπούτο του με τα πράσινα ο «αέρινος» Ουίλιαμς (pics)

Οσα έδειξε στο ντεμπούτο του με τα πράσινα ο «αέρινος» Ουίλιαμς (pics)

Άρης Λαούδης
Οσα έδειξε στο ντεμπούτο του με τα πράσινα ο «αέρινος» Ουίλιαμς (pics)

bet365

To gazzetta.gr κατέγραψε λεπτό προς λεπτό το ντεμπούτο του Ουίλιαμς με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και βγάζει τα πρώτα συμπεράσματα για όσα θα προσφέρει στους «πράσινους».

Η αναμέτρηση με τον Αρκαδικό προσφερόταν για προσαρμογή και ο Τζόρτζεβιτς δεν την άφησε να πάει χαμένη όσον αφορά στον Ουίλιαμς.

Δεν είναι τόσο ο χρόνος που τον χρησιμοποίησε, αλλά ο τρόπος που το έκανε, δίνοντάς του χρόνο σε όλες σχεδόν τις θέσεις της πεντάδας και παίζοντας με σχήματα που δύσκολα θα δούμε σε πιο κρίσιμα ματς.

Ο Ουίλιαμς έπαιξε στα τελευταία 3:17 της πρώτης περιόδου και στο διάστημα αυτό πρόλαβε να κάνει ένα άστοχο σουτ από το πλάι, να αναλάβει στην άμυνα τον αντίπαλο πλέι μέικερ και να αναπτύξει έναν αιφνιδιασμό με τον Ραντούλιτσα που κατέληξε σε εύκολο δικό του λέι απ.

Στο διάστημα αυτό έδειξε πως εκτός από την ικανότητα να προσεγγίζει το καλάθι, έχει και την ικανότητα στη δημιουργία. Με δική του ασίστ, ύστερα από προσποίηση για διείσδυση έβγαλε πάσα στο τρίποντο στον Μποχωρίδη για το 28-10, ενώ σ' όλο αυτό το διάστημα αγωνιζόταν στο «2» με τον Γιάνκοβιτς στο «3».

Ο Ουίλιαμς ξεκίνησε στη δεύτερη περίοδο μ' ένα άστοχο ελεύθερο τρίποντο, ενώ συμμετείχε στην πεντάδα σε σχήμα με Καλάθη, Φελντέιν, Γιάνκοβιτς και Παπαγιάννη! Μια περιφέρεια δηλαδή που στις θέσεις «2», 3» και «4» εναλλάσσονταν οι τρεις από τους τέσσερις γκαρντ.

Στη δεύτερη περίοδο ο Αμερικανός επιβεβαίωσε ότι έχει ικανότητα στη δημιουργία. Υπήρξαν αρκετές έξτρα πάσες που βγήκαν από τον ίδιο δείχνοντας πως διαθέτει «καθαρό» μυαλό και μπορεί να «διαβάζει» τις φάσεις.

Σε καμία περίπτωση δεν πήγε να εκβιάσει, αλλά προσπαθούσε να δει την πάσα, με αποκορύφωμα τη δημιουργία του από το χαμηλό ποστ, όταν έβγαλε στο τρίποντο τον Φελντέιν, παίρνοντας το σκριν από τον Παπαγιάννη.

Ο Ουίλιαμς κέρδισε φάουλ σε προσπάθεια να βγει από σκριν κάτω από το καλάθι του Αρκαδικού και ήταν εύστοχος στις βολές (2/2) φτάνοντας τους 4 πόντους, ενώ ακολούθησε ένα εξαιρετικό κλέψιμο στην άμυνα και μια επίσης πολύ καλή πάσα στον Φελντέιν που έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του λίγο πριν καρφώσει στο αντίπαλο καλάθι.

Το νέο απόκτημα του Παναθηναϊκού ξεκίνησε στην πεντάδα και του β' ημιχρόνου. Εβγαλε μια καταπληκτική ασίστ στον Καλάθη, ωστόσο ο ομογενής πλέι μέικερ αστόχησε εξ επαφής, ενώ 6:10 πριν από το φινάλε της γ' περιόδου πήγε στον πάγκο, χρεωμένος με 4ο φάουλ.

Ο Ουίλιαμς επέστρεψε στην τελευταία περίοδο, είχε ένα κάρφωμα, ένα κερδισμένο φάουλ δύο ακόμη εύστοχες βολές στο ξεκίνημα, ενώ κι αυτή τη φορά έπαιξε σε σχήμα με Χέινς, Καλάθη, Γιάνκοβιτς και Παπαγιάννη.

Συνολικά έπαιξε 22:09 και είχε: 10 πόντους με 2/5 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 6/8 βολές, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος και 5 κερδισμένα φάουλ.

Συμπερασματικά: Εννοείται πως δεν προκύπτουν ασφαλή συμπεράσματα με αντίπαλο χαμηλής ποιότητας και με τον Ουίλιαμς να είναι μόλις λίγες μέρες στην Αθήνα.

Ως πρώτη εικόνα μπορεί να πει κάποιος πως: Δεν εκβιάζει προσπάθειες, βάζει έξυπνα τα χέρια του στην άμυνα, «διαβάζει» την αντίπαλη άμυνα, ψάχνει την έξτρα πάσα, έχει αέρινo στυλ και καλό χειρισμό της μπάλας που του επιτρέπει να παίξει ένας εναντίον ενός.

Εχει ικανότητα στη δημιουργία και γι αυτό ο Τζόρτζεβιτς τον δοκίμασε ακόμη και στο χαμηλό ποστ, δείχνοντας μ' αυτό τον τρόπο την πρόθεση του προπονητή του να εκμεταλλευτεί όποιο μις - ματς προκύπτει στο μέλλον.

Στα μείον: Δεν έχει εμπιστοσύνη στο σουτ του, αστόχησε στα ελεύθερα που επιχείρησε και γενικότερα προτιμά να πάει στη διείσδυση ή στην πάσα από το να σουτάρει, ακόμη κι είναι ελεύθερος.

 

Τελευταία Νέα