Μπόγρης: «Δούλεψα πολύ για να "κερδίσω" τους φιλάθλους»

Μπόγρης: «Δούλεψα πολύ για να "κερδίσω" τους φιλάθλους»

Μπόγρης: «Δούλεψα πολύ για να "κερδίσω" τους φιλάθλους»

bet365

Στη σκληρή δουλειά που έριξε προκειμένου να βελτιωθεί και να αλλάξει τη γνώμη όλων όσων τον αμφισβήτησαν στάθηκε ο Γιώργος Μπόγρης σε συνέντευξή του.

Ο διεθνής σέντερ της Μπιλμπάο παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στην εφημερίδα Deia και μίλησε για όλους και για όλα.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στην «Deia»:

Για τη συμμετοχή του στο κύπελλο:
«Ανυπομονώ... Περιμέναμε πολύ καιρό αυτόν τον αγώνα απέναντι στην Μπαρτσελόνα, από τη στιγμή που εξασφαλίσαμε τη θέση μας μετά τη νίκη επί της Ομπραντόιρο και την κλήρωση των ζευγαριών. Το μυαλό μας είναι εστιασμένος στο παιχνίδι και ελπίζουμε να δώσουμε το καλύτερο δυνατό. Από την πλευρά μου είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, σε ένα τουρνουά για το οποίο μιλούσαν όλοι από τότε που ήμουν στην Ελλάδα. Σίγουρα θα είναι από τις καλύτερες εμπειρίες της καριέρας μου».

Για την Μπαρτσελόνα:
«Ναι, είναι κάτι που ξέρει όλος ο κόσμος. Είναι μια ομάδα που είναι πολύ καλά προπονημένη και πάντα έχουν ένα καλό πλάνο στο παιχνίδι τους. Αλλά κι εμείς έχουμε έναν μεγάλο προπονητή και προετοιμαζόμαστε καλά για όλα τα παιχνίδια. Θα είναι μια δυνατή αναμέτρηση και δεν σκεφτόμαστε τον αποκλεισμό. Η Μπαρτσελόνα μας σέβεται και είμαι σίγουρος πως δεν περιμένουν έναν εύκολο αγώνα. Στον πρώτο μεταξύ μας αγώνα φέτος, στο γήπεδό τους, βρεθήκαμε πολύ κοντά στη νίκη και ίσως να τα είχαμε καταφέρει αν κάποια σουτ είχαν βρει το στόχο».

Για το ματς με τη Μπαρτσελόνα και την κούραση:
«Δεν τα σκέφτεσαι αυτά όταν έχεις μπροστά σου ένα σημαντικό παιχνίδι όπως αυτό. Το σώμα σου, το μυαλό σου, σου λένε πως πρέπει να είσαι έτοιμος και να έχεις κίνητρο για να αγωνιστείς για μία ακόμη φορά. Όλη τη χρονιά είχαμε δύο αγώνες την εβδομάδα, με πολλά ταξίδια και είμαστε συνηθισμένοι. Δεν πιστεύω πως θα μας επηρεάσει λοιπόν».

Για το αν βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της καριέρας του:
«Νιώθω πολύ καλά, σίγουρα, αλλά είναι κάτι το οποίο οφείλω στην εμπιστοσύνη του προπονητή και των συμπαικτών μου, που είναι το πιο σημαντικό για έναν παίκτη. Είμαι καλά από πλευράς φυσικής κατάστασης, αλλά και πνευματικά, και ελπίζω αυτό να με βοηθήσει να παίζω καλά και περισσότερο από οτιδήποτε να με βοηθήσει να κερδίζω παιχνίδια».

Για το βάρος που είχε τις τελευταίες εβδομάδες επειδή ήταν ο μόνος σέντερ της ομάδας:
«Δεν είναι βάρος. Το αντίθετο. Για μένα είναι έξτρα κίνητρο το γεγονός πως ο προπονητής μου και η ομάδα μου θέλουν περισσότερα από μένα. Γι’ αυτό ξέρω πως πρέπει να δίνω το 110%, αλλά το ίδιο θα γινόταν αν ήταν και ο Μπέγκιτς κανονικά στην ομάδα. Δεν γίνεται παρά να τα δίνεις όλα στο παρκέ. Αυτό το βήμα μπροστά δεν μπορεί να το κάνει ένας παίκτης μόνος του. Για μένα είναι κίνητρο να αγωνίζεσαι, να προσπαθείς να δίνεις το μάξιμουμ και αυτό ισχύει για όλους, γιατί αυτό σημαίνει πως η ομάδα θα γίνεται κάθε μέρα και καλύτερη. Γι’ αυτό μου αρέσει που παίρνω χρόνο και βελτιώνομαι, αλλά από την άλλη χρειαζόμαστε τον Μίρζα, γιατί θα μας κάνεις όλους καλύτερους».

Για το πως τον βοήθησε ο χρόνος:
«Είναι και θέμα... χρόνου. Τις πρώτες εβδομάδες στην ομάδα ήμουν νευρικός γιατί προσπαθούσα να βοηθήσω και να βελτιωθώ στα πράγματα που μου ζητούσαν, να κερδίσω το σεβασμό της ίδιας της ομάδας μου πρώτα και των φιλάθλων μετά. Τώρα όλα είναι πιο εύκολα, νιώθω πολύ πιο άνετα με όλα. Ο προπονητής, οι συμπαίκτες μου και ο κόσμος ξέρουν τι μπορώ να κάνω και τι δεν μπορώ να κάνω. Είναι σημαντικός ο χρόνος που περνάς στο γήπεδο, αλλά και ο χρόνος που πέρασα ως κομμάτι της ομάδας».

Για τα νέα στοιχεία στο παιχνίδι του:
«Πάντα μπορείς να κάνεις περισσότερα. Μείναμε εκτός Eurocup το οποίο ήταν άσχημο για εμάς, αλλά τώρα έχουμε χρόνο για να δουλέψουμε περισσότερο και να βελτιωθούμε και ατομικά. Υπάρχουν αρκετοί παίκτες που σκέφτονται το ίδιο. Θα ήθελα να προσθέσω πράγματα στο παιχνίδι μου, για να μπορέσω να βοηθήσει περισσότερο την ομάδα να πάρει νίκες, όπως για παράδειγμα το παιχνίδι στο ποστ ή το σκορ σε καταστάσεις τρανζίσιον. Ο Σίτο Αλόνσο είναι ο τύπος του προπονητή που μπορεί να σε βοηθήσει να βελτιώσεις το παιχνίδι σου, να προσθέσεις στοιχεία και ελπίζω πως τώρα θα έχουμε περισσότερο χρόνο για να δουλέψουμε πάνω σε αυτά».

Για τους συμπαίκτες του:
«Είμαι ένας παίκτης που χρειάζεται τον προπονητή του και τους συμπαίκτες του. Δεν είμαι εγωιστής. Είμαι ένας παίκτης ομάδας και εξαρτώμαι από τους συμπαίκτες μου και από τον προπονητή μου, που ξέρει πώς να με χρησιμοποιήσει. Γι’ αυτό, αυτή τη στιγμή είμαι χαρούμενος που βρήκα αυτό που λέω «ηρεμία στο μπάσκετ» και το μόνο το οποίο με απασχολεί είναι να δίνω το καλύτερο στο γήπεδο. Ωστόσο, πάντα μπορείς να βελτιωθείς, δεν βολεύομαι σε ότι ήδη έχω ή κάνω».

Για τον ανταγωνισμό στη θέση «5»:
«Ο προπονητής ξέρει ποιος είναι το καλύτερο για την ομάδα και πώς να μοιράσει το χρόνο. Χρειαζόμαστε την επιστροφή του Μίρζα, ο Ταουτβίντας θα μας δώσει ενέργεια και θα είναι καλό για την ομάδα να έχει διαφορετικούς παίκτες, οι οποίοι θα προσφέρουν ο καθένας τα δικά του καλά στοιχεία στο παρκέ. Αυτό δίνει περισσότερες λύσεις στον προπονητή, ανάλογα με τις αδυναμίες και τα δυνατά σημεία του καθενός. Για μένα είναι καλό, γιατί θα υπάρχει μεγαλύτερος συναγωνισμός και στις προπονήσεις και θα με αναγκάζει να δουλέψω σκληρά για να μείνω στο παρκέ».

Για την σκληρή δουλειά και τη βελτίωσή του:
«Ναι, είναι κάτι που έχω νιώσει και είμαι ευτυχισμένος γι’ αυτό, γιατί στην αρχή της χρονιάς τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Δούλεψα σκληρά για να αλλάξω τη γνώμη που οι φίλαθλοι είχαν για μένα και τώρα νιώθω ευγνώμων και χαρούμενος που παίζω γι’ αυτούς».

Για την Μπιλμπάο και το πως αισθάνεται στην ομάδα:
«Ναι... Είμαι πολύ ευτυχισμένος στην Μπιλμπάο. Κι άλλοι Έλληνες παίκτες που αγωνίστηκαν εδώ, εκτίμησαν την κουλτούρα και τη νοοτροπία. Επίσης, είναι πολύ κοντά ο Γιάννης Μπουρούσης και βρισκόμαστε που είναι πολύ θετικό για μένα. Είναι πάντα σημαντικό όταν είσαι μακριά από τη χώρα σου να έχεις κάποιον να μιλάς και να μοιράζεσαι αυτά που ζεις. Αυτή τη στιγμή το Μπιλμπάο είναι ο ιδανικός συνδυασμός για μένα: Έχω έναν μεγάλο προπονητή, είμαι σε μια μεγάλη ομάδα, μια υπέροχη πόλη και έναν καλό Έλληνα φίλο κοντά. Δεν μπορούσα να ζητήσω κάτι καλύτερο».

Για τον περισσότερο χρόνο που θα έχει να γνωρίσει την πόλη του:
«Ναι, σίγουρα. Δεν είχαμε πολύ χρόνο, αλλά ξέρω πως υπάρχουν πολλά όμορφα μέρη. Ανυπομονώ γι’ αυτό, όπως ανυπομονώ πως και να δουλέψω τόσο ατομικά, όσο και με την ομάδα. Θα έχουμε έναν αγώνα την εβδομάδα από εδώ και πέρα και αυτό θα μας επιτρέψει να μπαίνουμε στους αγώνες με μεγαλύτερη ενέργεια για να μπορέσουμε να πάρουμε περισσότερες νίκες, ειδικά στη Μιριμπίγια».

Για τους στόχους της ομάδας:
«Ο στόχος είναι να μπούμε στις πρώτες έξι ομάδες. Έχουμε την ποιότητα να το κάνουμε αυτό. Να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Οπότε πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο να κερδίσουμε το κάθε παιχνίδι. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος και στο τέλος θα δούμε ως που θα καταφέρουμε να φτάσουμε».

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα