Λυκογιάννης: «Θεωρώ ότι τελειώσαμε το θέμα παραμονής»

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ - ΠΑΟΚ 74-56

Λυκογιάννης: «Θεωρώ ότι τελειώσαμε το θέμα παραμονής»

Λυκογιάννης: «Θεωρώ ότι τελειώσαμε το θέμα παραμονής»

Ο Άρης Λυκογιάννης χαρακτήρισε ντροπιαστική την εικόνα του Κολοσσού στην Τρίπολη και θεωρεί πως απέναντι στον ΠΑΟΚ ουσιαστικά «κλείδωσαν» την παραμονή τους.  

Ο τεχνικός του Κολοσσού ανέφερε για τη νίκη επί του ΠΑΟΚ: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Παίζαμε απέναντι σε μία πολύ μεγάλη ομάδα που ξέρει να διαχειρίζεται κρίσεις, γιατί έχει παίκτες μεγάλους σε ηλικία, οι οποίοι έχουν παίξει χρόνια στην ελληνική λίγκα. Κάναμε ένα τραγικό παιχνίδι στην Τρίπολη, κυρίως στην άμυνα. Με φόβο, με αδιαφορία και αδικαιολόγητη χαλάρωση. Ηττηθήκαμε και κάναμε ένα βίντεο ενός ημιχρόνου, όπου η εικόνα μας ήταν ντροπιαστική και εμετική για όλους! Το συζητήσαμε, αντιδράσαμε και παρά το γεγονός πως σήμερα είχαμε μία σημαντική απώλεια (σ.σ. Άχονεν), είχαμε μία καλή εικόνα, να κυριαρχήσουμε και να πάρουμε μία δίκαιη νίκη και με μεγάλη διαφορά. Στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να σταθεροποιηθούμε και να αλλάξουμε τον εκτός έδρας χαρακτήρα μας. Έχουμε νέους και μικρούς παίκτες που είναι λογικά να μην μπορούν να διαχειριστούν καταστάσεις, αλλά έχουμε παιχνίδια που μπορούμε μέσα από εκεί να τις αντιστρέψουμε. Θεωρώ σήμερα πως τελειώσαμε με το θέμα της παραμονής με τη σημερινή νίκη και από ‘κει και πέρα να δούμε πόσες νίκες θα μαζέψουμε μέχρι το τέλος. Καλή συνέχεια στον ΠΑΟΚ και τον κόουτς».

Για το αν ξεχώρισε κάποιο παίκτη: «Ποτέ και κανένας παίκτης δεν μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, πάντα η ομάδα. Ο Λίντεν έκανε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι, αλλά από την άλλη τον ψάχνουμε τους τελευταίους τρεις μήνες. Αντέδρασε και έκανε ένα δυνατό παιχνίδι. Ο Κολοσσός είναι μία ομάδα που έχει ξένους παίκτες, οι οποίοι για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι σκιά του εαυτούς τους, αλλά επειδή θέλει να λειτουργεί ως ομάδα δεν τους διώχνει, τους κρατάει και τους περιμένει. Όχι, όπως κάνουν οι άλλες ομάδες. Ευτυχώς για μένα και την ομάδα, αυτή η τακτική έχει αποδώσει.

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος από την πλευρά των παικτών: «Ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ θα έρθει με απουσίες και για μένα ο ΠΑΟΚ είναι ο Βασιλειάδης. Είναι τεράστια απώλεια σε όλους τους τομείς και θέλαμε να το εκμεταλλευτούμε. Πήραμε το μομέντουμ του ματς από την αρχή, αλλά η αλήθεια είναι ότι η ομάδα μας έχει κάποια προβλήματα, που κυρίως προσπαθούμε να λύσουμε στα εκτός έδρας παιχνίδια. Ήταν μία κακή ήττα στον Αρκαδικό, λόγω εμφάνισης, αλλά βλέπεται τι γίνεται όταν ζορίζουν τα πράγματα και τρίζουν συμβόλαια, καρέκλες και καριέρες. Όμως, όταν γίνονται συζητήσεις με αγάπη μέσα στην ομάδα και σαν οικογένεια, θέλοντας ο ένας να βοηθήσει τον άλλον, νομίζω ότι έτσι έρχεται το αποτέλεσμα. Το παιχνίδι αυτό πρέπει να είναι οδηγός για εμάς. Όλοι λένε για τον Κολοσσό στην έδρα του που είναι καλός και δυνατός, αλλά πρέπει να παίρνουμε και εκτός έδρας νίκες. Πολλές φορές αδικούμε τον εαυτό μας, γιατί είμαστε για παραπάνω.

Προσωπικά θέλω να πω πως είναι μία πάρα πολύ μεγάλη νίκη. Ο κόουτς ξέρει γιατί και εκείνος το ήθελε πολύ… Είχαμε χρόνια να τη νικήσουμε αυτή την ομάδα, ενώ ο κόουτς είχε και μερικά απωθημένα, όπως και εγώ. Του το χρωστάω γιατί μέσα στον ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο έκανα το χειρότερό μου φετινό παιχνίδι και δημιούργησα και πειθαρχικά προβλήματα».

Best of internet