Κηφισιά - Καβάλα 83-79

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κηφισιά - Καβάλα 83-79

bet365

Η Κηφισιά νίκησε πολύ δύσκολα την Καβάλα με 83-79 και παρέμεινε στην 5η θέση αυξάνοντας όμως τη διαφορά στους δύο βαθμούς από τους συνδιεκδικητές της.

Η Κηφισιά πήρε με δυσκολία τη νίκη επί της Καβάλας (83-79) και αποσπάστηκε με δύο βαθμούς από τους υπόλοιπους διεκδικητές της 5ης θέσης στη βαθμολογία της Α1.

Στο πρώτο ημίχρονο η Καβάλα ήταν πιο σοβαρή και εκμεταλλευόμενη την κακή άμυνα των γηπεδούχων καθώς επίσης και τις πολλές βιαστικές επιθετικές επιλογές, προηγήθηκε με 14-22. Στη συνέχεια οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου προσπάθησαν να αντιδράσουν και το κατάφεραν, αλλά με προσωπικές ενέργειες και τίποτα περισσότερο. Το ορθολογικό μπάσκετ των φιλοξενούμενων και δύο τρίποντα στη λήξη του ημιχρόνου από ΜακΚι και Γκέλιο έστειλα τη διαφορά στο +10.

Η Κηφισιά μπήκε εντελώς διαφορετικά στην τρίτη περίοδο. Το χαμηλό σχήμα του Ηλία Παπαθεοδώρου (Γκίκας, Σταμάτης, Ελ Αμίν, Κασελάκης) λειτούργησε κι έτσι πολύ γρήγορα το σκορ όχι μόνο ισορρόπησε, αλλά άλλαξε και ο κάτοχος του προβαδίσματος (52-50, 25’).

Μέχρι τέλους καμία από τις δύο ομάδες δε μπορούσε να προηγηθεί με διαφορά μεγαλύτερη των τριών πόντων και οι λεπτομέρειες τελικά έκαναν η διαφορά γέρνοντας την πλάστιγγα στην πλευρά της Κηφισιάς η οποία πανηγύρισε τη σημαντική όπως εξελίχθηκε, νίκη.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Οι γηπεδούχοι νίκησαν χάρη στην προσωπικότητα ορισμένων παικτών τους (Ελ Αμίν, Κασελάκης, Χογκ) και επειδή έβγαλαν σημαντικές άμυνες στο τελευταίο δίλεπτο.

Η Κηφισιά είχε 22 ασίστ και 12 λάθη (και η Καβάλα τα πήγε καλά με 23 και 11 αντίστοιχα) ενώ σούταρε καλύτερα στα δίποντα (52%-43%).

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Μουχάμεντ Ελ Αμίν (σε ένα κακό απόγευμα) πέτυχε τους 10 από τους 16 συνολικά πόντους του στο τελευταίο δεκάλεπτο ενώ ο Δημήτρης Σταμάτης άλλαξε τη ροή όλης της αναμέτρησης με την ενέργεια που έβγαλε και τους 8 πόντους του.

Σημαντικός και ο Ντάντε Στίγκερς με 12 πόντους, 6 ασίστ και κανένα λάθος.

Ο Ντάστιν Χογκ έκανε ένα ακόμη double double (12π., 10ρ.).

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Λέον Γουίλιαμς σε 25:15 είχε 6 πόντους με 3/10 σουτ. Βοήθησε στα ριμπάουντ (8), αλλά πουθενά αλλού.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Με το σκορ στο 80-79 ο Ελ Αμίν σκόραρε εκμεταλλευόμενος ένα επιθετικό ριμπάουντ, ο Χογκ έκοψε τον Κοστόφ και οι 1/2 βολές του Κασελάκη μαζί με κλέψιμο του Στίγκερς «σφράγισαν» τη νίκη..

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Η Κηφισιά τη νίκη και το «καθαρό» μυαλό στο τέλος της αναμέτρησης.

Η Καβάλα την ανταγωνιστικότητα που έδειξε σε ένα ακόμη παιχνίδι.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Οι γηπεδούχοι τα 9 λάθη και την κακή άμυνα του πρώτου ημιχρόνου ενώ οι φιλοξενούμενοι την έλλειψη επιθετικών λύσεων στα κρίσιμα λεπτά.

Τα δεκάλεπτα: 16-22, 38-48, 61-63, 83-79

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα