Trades που θα... άλλαζαν το μπάσκετ! (vids)

Φάνης Παναγιώτου
Trades που θα... άλλαζαν το μπάσκετ! (vids)

bet365

Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την trade deadline (18/02) και στην άλλη μεριά του Ατλαντικού έκαναν flashback σε ανταλλαγές του παρελθόντος που θα... άλλαζαν το μπάσκετ, αλλά εν τέλει δεν έγιναν.

Κάθε χρόνο τη συγκεκριμένη ημέρα γίνεται... χαμός στο ΝΒΑ! Η trade deadline είναι η στιγμή που αλλάζουν τα δεδομένα και φέτος αναμένουμε κάτι ανάλογο, με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς -για παράδειγμα- να παρουσιάζονται έτοιμοι για σημαντικές κινήσεις!

Με αφορμή το τέλος της περιόδου των ανταλλαγών, η ιστοσελίδα hypun.com, παρουσίασε 10 σπουδαία trades που εν τέλει δεν έγιναν, αλλά θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει μία και καλή την ιστορία του ΝΒΑ! Από τα παλιά χρόνια, μέχρι το... σήμερα!

10. Στη διάρκεια της περσινής σεζόν οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ έφτασαν μία... ανάσα από την απόκτηση του Μπρουκ Λόπεζ. Εν τέλει εκείνος συνέχισε στους Μπρούκλιν Νετς (σ.σ. αποκτήθηκε ο Ενές Καντέρ) και με βάση τη φετινή πορεία των δύο ομάδων, θεωρούμε δεδομένο πως ο Λόπεζ τα έχει... βάλει με την τύχη του!

9. Ο Χακίμ Ολάζουον έγραψε ιστορία με τους Χιούστον Ρόκετς, ωστόσο υπήρξε περίοδος όπου η πλευρά του παίκτη ήταν δυσαρεστημένη από τις διαπραγματεύσεις για το συμβόλαιο. Έτσι, το όνομα του Ολάζουον βγήκε στην αγορά κι εκείνοι που έφτασαν πολύ κοντά στο να τον αποκτήσουν ήταν οι Μαϊάμι Χιτ. Οι τελευταίοι προσέφεραν ως ανταλλάγματα τους Στιβ Σμιθ και Γκλεν Ράις, το trade, όμως, δεν ολοκληρώθηκε.

8. Οι Σικάγο Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν ίσως να είχαν διαφορετική πορεία αν δεν υπήρχε στη σύνθεση τους ο Ντένις Ρόντμαν. Ο τελευταίος λίγο έλειψε να καταλήξει στους Σανς το 1993, σε μία ανταλλαγή των Πίστονς για τον Ρίτσαρντ Ντούμας!

7. Ακόμα μία ιστορία από το παρελθόν. Πρωταγωνιστής ο Ουίλτ Τσάμπερλεϊν, που στα 70s ήταν κυρίαρχος στο ΝΒΑ, ωστόσο λίγο έλειψε ν' αφήσει τους... αγαπημένους Λέικερς, προκειμένου να μετακομίσει στους Σικάγο Μπουλς. Φυσικά η συγκεκριμένη κίνηση δεν πήρε... σάρκα κι οστά.

6. Το 2011 φτάσαμε μία... ανάσα από ένα σπουδαίο trade που θ' άλλαζε τη σύγχρονη ιστορία του ΝΒΑ! Συγκεκριμένα, ο Κρις Πολ βρέθηκε πολύ κοντά στους Λέικερς τους Κόμπι Μπράιαντ, με τους Λαμάρ Όντομ, Λουίς Σκόρα, Γκόραν Ντράγκιτς, Κέβιν Μάρτιν να μετακομίζουν στη Νέα Ορλεάνη και τον Πάου Γκασόλ να γίνεται παίκτης τον Χιούστον Ρόκετς. Trade που χάλασε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή...

5. Μία κίνηση που θ' άλλαζε για τα καλά τα δεδομένα έφτασε πολύ κοντά να γίνει και το 1986. Οι Μπάιρον Σκοτ και Τζέιμς Ουόρθι ήταν έτοιμοι ν' αφήσουν τους Λέικερς για λογαριασμό των Ντάλας Μάβερικς, με τους Μαρκ Αγκουάιρ και Ρόι Τάρπλεϊ ν' ακολουθούν την αντίθετη διαδρομή. Ανταλλαγή που -φυσικά- δεν έγινε ποτέ.

4. Τρέισι ΜακΓκρέιντι και Άλεν Άιβερσον μαζί; Το 2000 οι 76ers ήθελαν να φτιάξουν ένα... πυρηνικό δίδυμο στην περιφέρεια, εν τέλει, όμως, δεν τα κατάφεραν, με τον Λάρι Χιουζ -τον οποίο προσέφεραν ως αντάλλαγμα- να καταλήγει στους Ουόριορς και τον T-Mac να γίνεται παίκτης των Ορλάντο Μάτζικ.

3. Τα πρώτα χρόνια της καριέρας του ο Τζούλιους Έρβινγκ βρέθηκε στο στόχαστρο των Ατλάντα Χοκς. Τα «Γεράκια» ήταν τον Dr. J, εκείνος όμως κατέληξε στους Νετς, πριν μετακομίσει στους 76ers και γράψει ιστορία!

2. Ήταν δεδομένο πως κάπου θα... εμπλεκόταν κι ο σπουδαίος Μάικλ Τζόρνταν. Στο NBA draft 1984 τα πάντα κρίθηκαν στο... νόμισμα, με τους Χιούστον Ρόκετς να παίρνουν το Νο.1 και τους Τρέιλ Μπλέιζερς το Νο.2. Οι πρώτοι επέλεξαν τον Ολάζουον, οι δεύτεροι τον Μπόουι κι ο Air -που τότε λίγοι πίστευαν ότι θα εξελιχθεί σε τόσο σπουδαίο παίκτη- κατέληξε στους Μπουλς! Αυτά επειδή βγήκε... γράμματα. Το ρεπορτάζ της εποχής αναφέρει πως αν είχε βγει κορώνα ο Τζόρνταν θα κατέληγε στους Ρόκετς -που θα έπαιρναν το Νο.2- κι η ιστορία του μπάσκετ ίσως να ήταν τελείως διαφορετική! Το Χιούστον, λοιπόν, έχασε τον Air στο… νόμισμα, ενώ οι Μπλέιζερς απλά τον προσπέρασαν κι είναι άξιοι της μοίρας του.

1. Στην... κορυφή μία ιστορία που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας κι είναι δύσκολο να την πιστέψει κανείς. Κι όμως. Το 2007 οι Καβαλίερς κι οι Λέικερς συζήτησαν... ζεστά το ενδεχόμενο ανταλλαγής του Κόμπι Μπράιαντ με τον ΛεΜπρον Τζέιμς! Εν τέλει το trade δεν έγινε και τα ερωτήματα "τι θα έκανε υπό τις οδηγίες του Φιλ Τζάκσον ο ΛεΜπρον;" και "θα έφερνε ο Κόμπι το πρώτο πρωτάθλημα στο Κλίβελαντ;" έμειναν χωρίς απάντηση...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα