Το Περιστέρι κι ο Παπαμακάριος!

Φάνης Παναγιώτου
Το Περιστέρι κι ο Παπαμακάριος!

bet365

Στην ιστορία ανήκει κι η 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 και το gazzetta.gr κάνει -όπως κάθε εβδομάδα- τον απολογισμό, παρουσιάζοντας τους πρωταγωνιστές, όπως και τα γεγονότα που ξεχώρισαν.

Το ρεπορτάζ της αγωνιστικής και τα στατιστικά

Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Τα φαβορί συνέχισαν με νίκες στη 17η αγωνιστική της Α2, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν ομάδες όπως η Κύμη ή η Δόξα Λευκάδας που δυσκολεύτηκαν αρκετά... Από εκεί και πέρα, το αποτέλεσμα που ξεχώρισε ήταν η νίκη του Περιστερίου επί του Ψυχικού. Η ομάδα των δυτικών προαστίων συνεχίζει να... παλεύει για να παραμείνει στην Α2 και κόντρα στο Ψυχικό έδειξε πως δεν πρόκειται να τα παρατήσει. Μάλιστα, η νίκη συνδυάστηκε με θετική εμφάνιση, ειδικά στην άμυνα όπου οι ηττημένοι δεν μπορούσαν με τίποτα να βρουν λύσεις.

Ο MVP ΤΗΣ 17ης... ΣΤΡΟΦΗΣ
Μανώλης Παπαμακάριος. Σαν το παλιό-καλό κρασί ο άλλοτε αρχηγός του Ολυμπιακού, που έκανε τη διαφορά στη νίκη που πανηγύρισε ο Φάρος επί του Παγκρατίου. Η ομάδα του Κερατσινίου έψαχνε πάση θυσία την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα κι ο Παπαμακάριος ήταν εκεί για να φορτώσει το αντίπαλο καλάθι με 18 πόντους, έχοντας συνολικά 6/11 τρίποντα! Εξαιρετικός και παράλληλα έδωσε λύσεις -όπως πάντα- και στην άμυνα...

Ο ΠΑΙΚΤΗΣ... ΚΛΕΙΔΙ
Αλέξανδρος Σιγκούνας. Η Κύμη ήταν το φαβορί στην αναμέτρηση με τον Φίλιππο Βέροιας, εν τέλει, όμως, ο νικητής κρίθηκε στην παράταση, αφού οι γηπεδούχοι έβαλαν δύσκολα στους φιλοξενούμενους. Ο Σιγκούνας ήταν εκείνος που... σφράγισε το τελικό σκορ, αφού με την ομάδα του βρίσκεται πίσω μ' έναν πόντο πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και διαμόρφωσε το 76-77. Εκτός από το καθοριστικό καλάθι που έβαλε, μέτρησε συνολικά 12 πόντους και 10 ριμπάουντ, συμβάλλοντας σημαντικά στο να πανηγυρίσει η ομάδα του μία δύσκολη νίκη.

ΤΟ... ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥ «COACH ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ»
Νίκος Καραγιάννης. Είπαμε και πιο πάνω το πόσο σημαντική ήταν η νίκη του Περιστερίου. Το σημαντικό, εκτός φυσικά από το θετικό αποτέλεσμα, ήταν η εμφάνιση που πραγματοποίησε η ομάδα των δυτικών προαστίων, που μία εβδομάδα μετά την ήττα από το Πευκοχώρι αντέδρασε κι έριξε στο καναβάτσο έναν πολύ ικανό αντίπαλο. Το γεγονός ότι το Περιστέρι κράτησε στους 55 πόντους το Ψυχικό είναι άξιο αναφοράς, με τη δουλειά του coach Καραγιάννη να παίζει κομβικό ρόλο.

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ

Guard: Νίκος Καρύδας
Δόξα Λευκάδας - Ηρακλής 76-74
[19π., 2ρ., 2λ., 10ασ., 2κλ. σε 36:29]

Guard: Μανώλης Παπαμακάριος
Φάρος Κερατσινίου - Παγκράτι 87-69
[18π., 5ρ., 5λ., 3ασ. σε 30:50]

Forward: Νίκος Πέττας
Προμηθέας - Λιβαδειά 94-75
[21π., 7ρ., 2λ., 1ασ., 2κλ. σε 33:20]

Forward/Center: Ρόμπερτ Γκίλχριστ
Περιστέρι - Ψυχικό 68-55
[15π., 11ρ., 2λ., 1ασ., 1κλ., 3κοψ. σε 37:35]

Center: Άλεξ Βουγιούκας
Εθνικός - Πευκοχώρι 87-80
[18π., 6ρ., 1λ., 1κλ., 2κοψ. σε 22:14]

Η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική

 

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ - ELITE LEAGUE Τελευταία Νέα