Μπαρτσελόνα - Ζαλγκίρις Κάουνας 92-86 (vid)

Μπαρτσελόνα - Ζαλγκίρις Κάουνας 92-86 (vid)
Επέστρεψε στις νίκες η Μπαρτσελόνα που έκανε το... χρέος της και επικράτησε της Ζαλγκίρις Κάουνας με 92-86 για την 7η αγωνιστική.

Οι Μπλαουγκράνα πήραν την 3η τους νίκη στο ΤΟΡ 16 και άρχισαν την αντεπίθεσή τους για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης από έναν πάρα πολύ δύσκολο όμιλο.

Η Ζαλγκίρις αντίθετα γνώρισε την 6η ήττα της σε 7 παιχνίδια και μετρά μόλις μία νίκη, αυτή κόντρα στον Ολυμπιακό στο Κάουνας.

Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και δεν άφησαν πολλά περιθώρια αντίδρασης από τη λιθουανική ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Με 7 πόντους (2/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 0/1 βολή) τελείωσε το παιχνίδι ο Στράτος Περπέρογλου, ενώ ένα καλάθι πέτυχε ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ από πλευράς Μπαρτσελόνα.

Από τους κορυφαίους της ομάδας του ο Ίαν Βουγιούκας που είχε 14 πόντους (6/11 διπ, 2/4 β), 5 ριμπάουντ και 7 κερδισμένα φάουλ.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Μπαρτσελόνα ήταν πολύ εύστοχη σε δίποντα (60%) και τρίποντα (58%), είχε 9 παραπάνω ασίστ, ενώ είχε μόλις 12 λάθη. Στο τέλος έριξε λίγο τον ρυθμό της με αποτέλεσμα να επιτρέψει στην Ζαλγκίρις να μειώσει στο σκορ.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Τζάστιν Ντόελμαν είχε μόνο 7 πόντους, ωστόσο γέμισε το φύλλο της στατιστικής και αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα. Μάζεψε 8 ριμπάουντ, είχε 1 κλέψιμο, 2 ασίστ και 5 κερδισμένα φάουλ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Πολύ κακός απόψε ο Ολιβιέρ Χανλάν, που στα 14 λεπτά που έμεινε στο παρκέ δε σκόραρε (0/5 προσπάθειες).

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Η αμυντική λειτουργία της Μπαρτσελόνα στο δεύτερο δεκάλεπτο επέτρεψε στην Ζαλγκίρις να πετύχει μόλις 12 πόντους. Οι Καταλανοί έτρεξαν ένα επί μέρους 22-12 και έβαλαν τις βάσεις για την επικράτηση.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Η Μπαρτσελόνα κρατά τα υψηλά ποσοστά ευστοχίας σε δίποντα και τρίποντα, ενώ η Ζαλγκίρις τη διάθεση των παικτών της να κυνηγήσουν το επιθετικό ριμπάουντ (10).

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Οι γηπεδούχοι το κακό ποσοστό στις βολές (68%), ενώ η Ζαλγκίρις το κακό διάστημα στο δεύτερο δεκάλεπτο.