Σάσα-Ντούντα: Ο «μαθητής» και ο «δάσκαλος» αποκλειστικά στο gazzetta.gr!

Αντώνης Καλκαβούρας
Σάσα-Ντούντα: Ο «μαθητής» και ο «δάσκαλος» αποκλειστικά στο gazzetta.gr!
Λίγες ώρες πριν την πρώτη μονομαχία της καριέρας τους, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς και ο Ντούσαν Ιβκοβιτς, μίλησαν στο gazzetta.gr για όλα όσα τους ενώνουν και απέφυγαν να σχολιάσουν μόνο ποιος από τους δύο θα νικήσει!

Μεγαλωμένοι στην ίδια γειτονιά του Βελιγραδίου, το φημισμένο Τσβέρνι Κριστ, που "βγάζει" τους μεγαλύτερους "μάγκες" της σερβικής πρωτεύουσας, δεν είναι τυχαίο ότι στην πορεία έγιναν αυτοί που είναι σήμερα. Ο λόγος για Σάσα Τζόρτζεβιτς, που ήταν 11 χρονών, όταν ο "Ντούντα" άρχιζε την "μυθική" καριέρα τους στους πάγκους και φυσικά τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, που ήταν ο πνευματικός μπασκετικός πατέρας του "Σάλε" στην Εθνική Γιουγκοσλαβίας.

Μαζί, ως παίκτης και προπονητής πέτυχαν πολλά, κατέκτησαν τίτλους και εισέπραξαν δόξα και απίστευτη αναγνώριση. Τα χρόνια πέρασαν, όμως, και ο 48χρονος πλέον "μαθητής", έγινε προπονητής και πλέον έφτασε η ώρα να αντιμετωπίσει για πρώτη φορά στην καριέρα τους τον "δάσκαλό" του και μάλιστα σε ένα πολύ καθοριστικό - και για τις δύο ομάδες - παιχνίδι της Ευρωλίγκα (ΠΑΟ-Εφές Αναντολού). Οι δύο τεράστιες αυτές προσωπικότητες του σερβικού μπάσκετ, κάθισαν δίπλα-δίπλα, θυμήθηκαν παλιές τους στιγμές, μίλησαν ο ένας για τον άλλον και αστειεύτηκαν, σε μία απολαυστική κοινή συνέντευξη που παραχώρησαν στο gazzetta.gr.

Παρακολουθήστε όλη τη δράση της Euroleague, στην Sportingbet.gr, Εθνικό Χορηγό της μεγαλύτερης διοργάνωσης στο ευρωπαϊκό μπάσκετ